Триъгълни банички с кори за баница Bella, лук и сирене

Топли триъгълни банички с чаша айрян - не е ли това съвършената закуска! А най-хубаво е, когато ароматът, който се носи от кухнята, те събуди и те измъкне от леглото. Тук уханието е сладко и пикантно в същото време, защото плънката за баничките е от пържен лук, пресни и сухи подправки и саламурено сирене. Изненадващо и изненадващо вкусно.

Всъщност, пърженият лук и сиренето са великолепна комбинация. Дори без подправки са изключително апетитни. Както повечето хубави неща, вероятно откриването й е плод на случайността. Не е случайно обаче съчетаването им с чубрица и червен пипер. Те им придават онзи отличителен български вкус, но и цвят, който се пренася в баничките. Те пък се приготвят повече от лесно, нужна е само малко сръчност да ги навиете. Разбира се, корите също ща са важни. Ние традиционно избираме кори за баница Bella, защото са с перфектната дебелина, с тях се работи лесно и не се трошат. Така граници пред въображението няма и с тях можете да направите всички вкуснотии, които ви хрумнат.

Съветът ни е да изпържите лука за тези триъгълни банички много добре, почти до карамелизиране. Ако го оставите да хрупа, след това стомахът ви ще се сърди, а пък и вкусът на баничките няма да е толкова добър.

Нашите триъгълни банички са чудесни за закуска, но можете да ги поднесете за следобедно хапване или пък като предястие. Никой на масата няма да остане безразличен към тях.

matekitchen