Талиатели с кълцано месо

Дори и рецепта, която изглежда толкова лесна за приготвяне като талиатели с кълцано месо, има тънкости, за които някой трябва да подскаже. Дали това, че се препоръчва пастата да е ал денте, защото ни засища за по-дълго време, а не просто заради нейния вкус. Или пък, че трябва да е широка и дълга, защото не всички макаронени изделия са предназначени да се ползват с всички сосове. Дългите и плоски видове паста най-подходящо се съчетават с кремообразни сосове, които прилепват по-добре към тази конкретна форма. По-гъстите доматени сосове си подхождат с по-широките форми заради плътността на вкуса.

За нашите талиатели с кълцано месо специално внимание изисква месото. Когато готвите телешко, е повече от наложително да почистите ципите и жилите. Това е задача, която изисква да ползвате правилния нож – остър, с подходяща широчина на острието и от качествена стомана. Защото с правилното оборудване приготвянето на храната е по-лесно, по-бързо и гарантира апетитен вид. А всички знаем, че се храним първо с очите.

Още един важен детайл при приготвянето на вкусните талиатели с кълцано месо е доматеният сос. Толкова много домати имат нужда от съставка, която да балансира киселината във вкуса. Една лъжица оцет е първата стъпка. Ако въпреки това смятате, че сосът има кисели нотки, може да добавите и малко захар. На финала не забравяйте любимия на италианците пармезан.

Добър апетит!

matekitchen