Кристиано Роналдо: Машина за голове и рекорди

Знаете ли, че звездата на световния футбол е кръстен на бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, чийто голям симпатизант е баща му. Пълното име на футболиста е Кристиано Роналдо дос Сантос Авейро.

Бащата на Роналдо умира на 52-годишна възраст след сериозни проблеми с алкохола. Именно това е и причината футболистът да не пие никакъв алкохол.

Роналдо дебютира за родния си клуб Спортинг едва на 17 години и бързо е забелязан от големите клубове. Нападателят обаче хваща окото на легендарния сър Алекс Фъргюсън в приятелски мач между Спортинг и Манчестър Юнайтед.

Португалският нападател е един от футболистите, които най-много участват в благородни каузи. Роналдо често дарява кръв за нуждаещи се, а именно това е причината футболистът да няма нито една татуировка по тялото си.

Още на 15-годишна възраст Роналдо претърпява операция на сърцето. Лекарите откриват проблем, който застрашава футболната му кариера, но след лазерна операция той е отстранен.

На 3 юли 2010 година Роналдо става баща на Кристиано Роналдо младши.

През юни 2010 година Кристиано Роналдо става едва четвъртият футболист, който се сдобива с восъчна фигура в музея Мадам Тюсо.

Без съмнение Роналдо е един от най-бързите футболисти в света. Наскоро португалецът се изправи срещу испанския спринтьор Анхел Давид Родригес в импровизирано състезание.. и го победи.

Малко известен факт е, че за да поддържа страхотната си форма на тялото, Роналдо прави всекидневно по 3000 коремни преси.

През ноември 2012 година Кристиано Роналдо дарява 1,5 млн. евро на училища в Ивицата Газа. Средствата са набрани, след като португалецът продава Златната си обувка, спечелена година по-рано.

Първата автобиография на Роналдо носи името „Моменти“ и е публикувана още през декември 2007 година.

Оffside