Шоколадово Експо в Мексико

2009-01-27 Мексиканските производители на шоколад стартираха своята експозиция с надслов „Шоколадово Преживяване” в петък ,23 Януари. На изложението се демонстрира всевъзможното приложение на шоколада. В продължение на 3 дни, посетителите ще могат да опитват различни видове шоколад, да се научат как да го приготвят и как да го използват в редица ястия и десерти. Радост за окото ще носят шоколадови скулптори и дрехи. На шоуто ще се предлага т и сеанси в шоколадова спа – една сладка, но и спорна грижа за тялото.
Отглеждащите шоколад, организират това изложение с цел да популяризират шоколадовите продукти в Мексико. Въпреки че Мексико е родината на шоколада, където народа на Олмек за първи път добива шоколад от какаови растения, а Маите и Ацтеките провъзгласяват шоколада за божествена напитка – в днешни дни консумацията на шоколад значително е спаднала. Според статистиката, средно статистическия мексиканец консумира едва половин килограм шоколад годишно, докато един швейцарец яде над 11 килограма за същото време.
Над 30 марки шоколад са изложени на шоколадовия панаир, а организаторите се надяват да привлекат над 20 хиляди посетители.

dariknews