Невероятната сауна на колела

Ентусиасти от град Анкъридж в щата Аляска, превърнаха своя ван Ford E350 в кемпер с подвижна сауна. Самата сауна е като ремарке, направено от друг Ford E350, което е закачено към основния кемпер.
Собствениците на уникалния кемпер са част от социалната интернет общност #VanLife, където ентусиасти като тях, споделят идеите си за направата на уникални кемпери от най-обикновени ванове или се фукат с най-новите си придобивки.
За превръщането на обикновения ван в този уникален сауна-кемпер, собствениците му са използвали услугите на Sportsmobile – фирма, която се е специализирала в трансформацията на различни видове ванове в уникални подвижни домове.
Този деветнайсет годишен Ford Econoline има почти всяка допълнителна екстра, която можете да си представите за подобен подвижен дом. Той е със 7.3-литров Powerstroke V8 дизелoв двигател, много здраво задвижване 4х4 от Quigley, повдигнато окачване и 32 инчови гуми за всякакъв вид терени.
Кемперът си има система за пречистена течаща вода, хладилник, фурна, камина, разгъваем таван за допълнително пространство и много други глезотии.
И разбира се има си яката „Вауна“ - така собствениците са нарекли подвижната си сауна. Помещението на сауната е облицовано с дървесина от бял кедър и има камина Dwarf 4KW. За подгрева се използва дървесен материал.
Уникалният кемпер-сауна бе пуснат за продажба на сайта anchorage.craigslist.org и макар километражът му да показва 415 000 км, първоначалната му цена бе 100 хил. долара. Собствениците му поясняват, че с правилна подръжка, тези ванове изкарват без проблеми до 900 000 км и повече.
Седмица по-късно кемпера, заедно с ремаркето сауна, бе купен за 95 хиляди долара, вероятно от човек, който си е мечтаел да може да си прави гореща сауна, по-всяко време и на всяко място.

Vip Drift Taxi
SUV моделите на върха на класациите за 2020 година! Кои са те?
ТОП 7 на колите, които се крадат най-много в България!
Избираш нова кола? Виж кои са топ 10 най-евтините и добри нови коли на пазара за 2020 год.!
Топ 10 на електрическите коли, които могат да изминат най-дълго разстояние с едно зареждане