VBox7 logo

Открий каква жена си според хороскопа на древните гърци

В хороскопа на древните елини присъстват не 12, а 10 зодиакални знака, като всеки от тях отговаря на определен митичен герой.

Каква жена си според прочутия черен елински хороскоп и характера на кое древногръцко божество носиш?

Кентавър (от 8 януари до 12 февруари) - Жените родини под знака на Кентавъра се отличават със силно изразени животински инстинкти. Те притежават сетива на хищник ловец, грацията на котка и свободния дух на неопитомен кон. Според елините, момичетата Кентавъри трудно сдържат емоциите си, но за сметка на това са изключително прями. Ако в живота им настъпят неочаквани катаклизми, не страдат дълго, не пилеят време, за да си задават въпроси от типа на: „Как можа да се случи точно на мен?“, „Къде сбърках?“ и т.н. Тези жени просто продължават да живеят, напасвайки се без проблем с новата среда. Старите гърци са убедени, че дори да дойде краят на света, Кентавърите със сигурност ще са сред оцелелите.

Харпия (от 13 февруари до 18 март) - Харпия е символ на отмъщението е безпощадността. Ето защо, дамите, родени под нейното покровителство имат огромен проблем с прошката. Като цяло не са нито злобни, нито завистливи натури, но ако веднъж ги нараниш или обидиш, тяхното отношение към теб ще се промени коренно... и завинаги! Понякога на околните им се струва, че тези момичета имат много труден характер, но това е само обвивката.

Пегас (от 19 март до 24 април) - В древногръцката митология Пегас е свързван с поетичното вдъхновение и способността си да се носи над доброто и злото и всички човешки слабости. Представителките на нежния пол, родени под знака на Пегас, се отличават с невероятната си дарба да са винаги над нещата. Те не понасят рутината и еднообразието, нито се вписват в някакви порядки и норми. Имат свои правила и следват само тях. Понякога е много трудно да си в живота им, защото непрекъснато прескачат на различни честоти. Падат си по щурите идеи и авантюристичните приключения. Общо взето техният живот е това, което се случва, докато другите си правят само планове.

Цербера (от 25 април до 30 май) - Цербера е триглавото куче, което охранява входа за света на мъртвите. Жените, родени под неговата опека, са особено своенравни и понякога дори необуздани. Притежават твърде много енергия, която невинаги насочват в правилната посока. Склонни са към избухливост и честа смяна на настроенията.

Сатир (от 31 май до 13 юли) - Според елинските вярвания дамите, покровителствани от Сатир, имат по-агресивен нрав и от мъжете. Те са бойни натури с изумителна сила на духа и волята. Странното е, че обичат кукленската визия и ужасно много им харесва да обръщат внимание на външния си вид. В същото време обаче, под перфектно изписаните вежди и красив маникюр, се крие жена-войн.

Сирена (от 14 юли до 10 август) - Момичетата Сирени се славят с неустоим чар, който обаче може да се окаже пагубен за противоположния пол. Тези жени отлично знаят какво оръжие е красотата им и често го използват, за да постигнат користни цели. Твърде хитри са, за да им сложим етикет на типичните лековати златотърсачки. О, не! Те са много повече от това! Техният капацитет е особено голям, за да си позволят да бъдат нечии държанки. Просто умеят да извличат ползи от това, че са се родили жени, за което можем да им кажем само: „Браво!“

Грифон (от 11 август до 15 септември) - Грифонът е странно създание – наполовина лъв, наполовина орел. Момичетата, родени под неговия знак, са много силни и необикновени личности. В същото време имат мек и благ характер и без проблеми се вписват във всяка компания. Не са конфликтни и не си падат по подмолните игрички, дори напротив. Те са на мнение, че преди да започнеш война, трябва да опиташ да разрешиш проблема с всички възможни мирни средства.

Химера (от 16 септември до 22 октомври) - Жените Химери владеят до съвършенство изкуството на манипулацията. Те без проблеми постигат целите си само с хитринки. За тях е известно още, че могат да извадят душата на един мъж с перце без изобщо той да се усети. Много добри оратори са и човек лесно се омайва от сладките им думи.

Сфинкс (от 23 октомври до 30 ноември) - Хазартни натури, които обожават да усещат вкуса на победата. За сметка на това пък хич не умеят да губят. Склонни са дори да залитнат в крайности, като завист, неудържима злоба и ярост, ако някой се окаже по-добър от тях. Жените Сфинкс са двете крайности – могат да бъдат ужасно борбени и адски демотивирани, много силни и напълно безпомощни...

Минотавър (от 1 декември до 7 януари) - Тези момичета трудно взимат решенията си сами. Винаги се нуждаят от чужд съвет или напътствие. Колебливи и плахи натури, които са склонни да се отчайват и предават. Като цяло са обичливи и грижовни – перфектните съпруги, но не могат да се справят с трудностите и да намерят стимул да се борят, ако са сами. Те са родени, за да даряват любов и топлина. Заслужават да имат стабилно и щастливо семейство!