Фокача с розмарин | В кухнята на шеф Марк Мориарти | 24Kitchen Bulgaria

Фокача с розмарин | В кухнята на шеф Марк Мориарти | 24Kitchen Bulgaria

Продукти
Първи етап:

14 г суха мая
90 мл хладка вода
10 г захар
110 г брашно

Втори етап:

240 г хладка вода
110 г зехтин
20 г захар
10 г сол
430 г брашно

Трети етап:

200 мл вода
10 г сол
2-3 стръка розмарин

Начин на приготвяне:
1. Сипете всички съставки за първи етап в голяма купа и разбийте с помощта на миксер, с приставка за тесто. Щом се оформи тесто, оставете го в купата да втаса за 15 минути.

2. Добавете съставките за втори етап и разбийте отново с миксера. Щом се образува гладко и еластично тесто, го прехвърлете в тава, предварително постлана с хартия за печене и с покрито със зехтин дъно. С ръце разтеглете тестото към четирите ъгъла. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

3. Надупчете тестото с пръсти, така че да се образуват дупки.

4. Загрейте водата и солта за третия етап в тенджерка. Щом солта се разтвори, залейте тестото със сместа. Тестото трябва да е напълно залято. Поръсете с малко зехтин и разпръснете стръкчета розмарин. Печете фокачата в предварително загрята фурна на 190 градуса 20-25 минути, до тъмнозлатисто.

#24KitchenBulgaria – ежедневно кулинарно вдъхновение за всеки вкус. Открий най-добрите рецепти, най-талантливите готвачи и разнообразни вкусове.

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с #24Kitchen.

Още подобни видеа може да намерите на обновения ни сайт: https://www.24kitchen.bg/
Youtube: https://youtube.com/c/24KITCHENBulgaria
Facebook: https://www.facebook.com/24kitchenbg/
Instagram: https://www.instagram.com/24kitchenbg/

24kitchen