VBox7 logo

Трансфер в чужбина е голямата цел пред Божинов

2 392 13.06.2019 Инфо

Трансфер в чужбина е голямата цел пред Валери Божинов. Нападателят, който все още не е разтрогнал договора си с Левски, започна тренировки с Ботев Враца.
Божинов се надява да има яснота за бъдещето си, докато разтрогне с Левски. Не изключен вариантът той да остане във Враца, където вкара 7 гола в 11 мача през есенния дял на сезон 2018/19 в Първа лога. Приоритет за Божинов обаче остава трансфер извън пределите на страната.
„Желанието е такова. Има го в плановете ми. Хората тук ме обичат, уважават. Аз съм благодарен за подкрепата, за обичта, за отношението най-вече. Сърцето ми наполовина – и зелено, и синьо. Сега е важно да направя подготовка, да съм готов за новия сезон. И независимо къде ще продължа, да знам, че съм готов за себе си“, започна Божинов.
„Левски за мен е нещо, което съм приел като голяма кауза. Исках да остана и да помогна с опита и с качеството, което имам, да направя така, че този отбор да се обедини и да може да е там, където му е мястото – да се бори за шампион“, допълни Божинов.
Макар все още да има години професионален футбол пред себе си, Божинов заговори за треньорски тандем с втория си баща Сашо Ангелов.
„Уча се от него, гледайки как тренира и как говори. Надявам се в бъдеше да бъдем един екип и да жънем успехи“, коментира още нападателят.