Пиле Киев | В кухнята на шеф Марк Мориарти | 24Kitchen Bulgaria

Пиле Киев | В кухнята на шеф Марк Мориарти | 24Kitchen Bulgaria

Продукти
4 бр. пилешки гърди
150 г масло
10 г настърган пармезан
4 скилидки чесън
шепа листа магданоз
200 г брашно
4 яйца
200 г финосмлени хлебни трохи

Начин на приготвяне:
1. За овкусеното масло сложете нарязаното на кубчета масло в купаи добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз, както и настъргания пармезан. Добавете щипка сол и разбъркайте много добре всичко. Прехвърлете в пликче.

2. Почистете пилешките гърди от ципи. Разрежете всяко парче по хоризонтал, но не докрая, колкото да се оформи голям джоб. Напълнете джоба с овкусено масло. намажете краищата на джоба с разбито яйце и затворете плътно. Поставете напълнените пилешки гърди в хладилник за 10 минути.

3. Пригответе три чинии за панировката - една с брашно, една с разбитите яйца и една с изсушени финосмлени хлебни трохи.

4. Оваляйте последователно всяко парче пилешко месо първо в брашно, после в яйца и накрая в хлебни трохи. Повторете още веднъж.

5. Сипете 1 пръст олио в тиган и го загрейте до 170 градуса. Пържете пълнените пилешки гърди по 5-6 минути от всяка страна, като следите температурата на мазнината да не надвишава 180 градуса.

#24KitchenBulgaria – ежедневно кулинарно вдъхновение за всеки вкус. Открий най-добрите рецепти, най-талантливите готвачи и разнообразни вкусове.

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с #24Kitchen.

Още подобни видеа може да намерите на обновения ни сайт: https://www.24kitchen.bg/
Youtube: https://youtube.com/c/24KITCHENBulgaria
Facebook: https://www.facebook.com/24kitchenbg/
Instagram: https://www.instagram.com/24kitchenbg/

24kitchen