Валери Божинов за себе си: Класата е вечна

Нападателят на Ботев Враца Валери Божинов бе определен за играч на мача при равенството 1:1 срещу Витоша Бистрица от осмия кръг на Първа лига.
32-годишният футболист дебютира за Ботев с гол. Той се разписа за първи път от май миналата година, след 490 дни пауза.
„За мен бе важно да тръгна добре. Не само за мен, а и за отбора. Поздравления за момчетата. Имаше много голяма борба. Получи се зрелищен мач. Имаше много борба. И двата отбора търсеха победата. Резултатът е закономерен. Ще мислим за мача срещу ЦСКА, който също е много важен“, сподели Божинов.
„Моята цел е да вкарвам голове, да подавам, да играя за отбора. Повече от 11 месеца не съм играл в официален мач. Искам да благодаря на ръководството на Ботев Враца, на старши треньора Сашо Ангелов, че ми дадоха тази възможност. За мен е важно да играя. Класата е вечна. Не си правя комплименти. Имам всичко, което един футболист трябва да има, но трябва да играя“, добави той.
„Искам да вдигна нивото, да вдигна самия себе си, да вдигна формата си. Няма да бъде лесно, но с помощта на отбора и с помощта на всички във Враца ще се получат. Трябват борба, труд и тренировки“, каза още Божинов.

gongbg