Слънчевият знак - път към нашата идентичност

Слънцето е в центъра на системата, която обитаваме – вероято поради тази причина има толкова голямо влияние над съзнанието ни. В Астрологията то е свързано с присъствието ни в света и личността, която предстои да разгърнем. В рождената карта Слънцето е изобразено с кръг и точка в средата – мисля си, че това е именно необходимостта на човека да се центрира и да стигне до същността на въпроса: Кой съм аз? Изграждането и осъзнаването за идентичност е процес, в който работят всички планети в астрологичната ни карта - опознаването на Слънцето или така наречената „зодия“ обаче може да бъде начало на едно пътешествие.
Слънчевият знак е дълбоката същност, онази, която често остава скрита за самите нас. Популярна е идеята как се асоциираме със своята зодия, но знаем ли наистина как да се свържем с този знак?
Как да се припознаем в рождения знак?
Ако сме водни знаци, а не се свързваме с качествата като чувстителност, емоционалност, фантазия, може би трябва да помислим как да преоткрием тази страна в своя живота. Рак, Скорпион и Риби имат различна необходимост от подкрепа, някои са по-решителни, а други се привързват твърде много. Това, което обединява водните знаци като голяма тема е изключителната интуиция и сетивност – ако я усещате, не бягайте от нея, а помислете как можете да я насочите в социалната и семейна роля. Една от добрите възможности да стигнем до своя воден знак е да се погрижим за другите – водата умее да обгръща като топло одеало, което създава истински уют. Вероятно е, чрез емпатията да дадем възможност на емоциите и страховете – уви, често срещани при водните знаци, да изплуват и така да опознаем себе си по различен начин. Когато се освободим, вероятно ще работим по-свободно с емоциите и ще бъдем по-добри за себе си и другите.
Огнената стихия очаква от нас да сме решителни, да създаваме чрез действия и да вдъхновяваме хората около нас. Това е стихията, която може да бъде забелязана мигновено и трудно си представяме Овен, Лъв или Стрелец, който не успява да изрази този порив за живот. Разбира се, при присъствие на много планети във водни или земни знаци това никак не се оказва невъзможно – те буквално са „потушили“ огъня. Ако има някой, който трябва да си повтаря мантрата „Аз се намира в центъра на света“, това е огненият знак. И не го казвам с идеята да отглеждаме в себе си егоцентрик, а да повярваме в силата, която ни превръща в двигател за обществото. Бъдете смели, взимайте решения, които ви провокират да си кажете:“Наистина ли го направих?“. Научете се да използвате волята си – когато се превърнете в сърцето на един процес, ще знаете, че сте доближили до моделите, които подканват другите да вървят напред с вярата, че най-доброто тепърва предстои.
Какво захранва въздушните знаци? Близнаци, Везни и Водолей имат нужда от креативност, да бъдат връзка между света на идеите и останалите, да усвояват нова информация и да учат колкото е възможно повече за отношенията в света – от личните до функцията на обществото. Със сигурност има много емоционални личности, които не могат да се припознаят с решенията, базирани на ума. Едва ли и всеки ще стане иноватор с гениална идея, която просто се е появила от въздуха (да, тези знаци често получават послания по този начин). По-важното е как ще използваме този ресурс, който предлага визия и рационален подход. Менталната дейност е най-добрият път към въздушната енергия и изграждането на аналитично мислене. Четете, учете - дори и когато ви се струва трудно, изследвайте света и различния подход в общуването. Поглеждайте се отстрани и си задавайте въпроса: „Какво бих казал на този човек, ако бях страничен наблюдател?“. Може би така ще станете по-обективни към себе си и останалите.
Стигаме до най-стабилните играчи в зодиака – земните знаци. От Телец, Дева и Козирог се очаква да бъде устойчиви в поемането на ангажименти, следването на далечни цели и подкрепата на околните. Някои обаче отказват този сюжет, привличани от други роли в рождената карта. Вероятно тук е моментът да преосмислим понятия като отговорност и дългосрочни цели. Не е нужно да се заземим напълно, а да осъзнаем как искаме да участваме в изграждането на света и защо е важно да стигнем до финала в определени начинания. Запитайте се какво би се случило, ако останете в една дейност/житейска или професионална/ по-дълго от очакваното. С разкриването на земния знак ще преоткрием вътрешна увереност и умението да останем твърде дълго на този път, който ще ни отведе на правилното място.
Зачетете се отново в характеристиките на вашата зодия, попадали ви стотици пъти. Кои качествата ви допадат? С какво бихте желали да се асоциирате и как биха повлияли те на живота ви? Всеки знак е една вселена със своя мисия и нива на овалдяване. Опитайте се да задействате тази стихия – понякога тя е ключът към нов и по-добър подход в живота.

astro_guide