Чабата с македонска наденица Леки и моцарела

Топла, запечена на скара македонска наденица, хляб с хрупкава коричка, минал през огъня, сочен домат, моцарела, маруля за разкош – обичаме тези простички измерения на удоволствието. Чаша студена бира, добра компания, ако може да е и сред природата… Нима е много! А ни дава толкова много. Насладата от това да запалиш огън, уханието на нещо, каквото и да било, което се пече на него, разговорите и шегите около скарата, радостта от вкусната храна и споделеното време.

Ако и на вас ви се приисква понякога да запалите барбекюто и да изпечете на него не сочни пържоли, а сочна наденичка, ето ви идея за бърза и вкусна вечеря. Македонска наденица Leki, прясна чабата, свежи зеленчуци и млечната мекота на моцарелата. На нас и това ни стига, но ако искате повече вкус, маслиновата паста и барбекю сосът са точното попълнение. Количеството оставяме на вас. Половин час и вечерята е готова, което значи, че не е нужно да чакате уикенда. Този сандвич е перфектното делнично спасение. За къмпинга дори няма нужда да споменаваме – ще ви се услади тройно повече.

Ако обичате лютото, може да сложите и няколко чушлета на скарата. Набързо настържете морков, скилидка чесън, малко оцет и олио и готово. С хрупкавата македонска наденица е… мммммммм!

Да ви е вкусно!

matekitchen