За ортопедията анатомията спешната помощ и още...

Д-р Станислав Морфов завършва Медицински университет – Варна през 2016 г. с отличен успех. Избира да започне работа в Центъра за спешна медицинска помощ. Сега е асистент в Катедрата по анатомия и клетъчна биология и работи като лекар-специализант в Клиниката по ортопедия и травматология в МБАЛ „Св. Анна“ – Варна, където вече активно се включва в операциите.

Той дава и дежурства в Спешния център на болницата. Д-р Морфов смята, че добрият лекар трябва да е на първо място добър човек - да изслушва пациентите си и да бъде състрадателен. На това той учи и своите студенти. Детската му мечта е била да стане учител. Интересът към медицината се появява по-късно.
Д-р Морфов разказва, че първо е бил ориентиран към денталната медицина, мисли и за фармация, но по-късно решава да се занимава с медицина и да бъде медицински преподавател. В семейството му с медицина се занимава неговата майка, а първото му вълнение в тази област е сериалът „Спешно отделение“. Насочва се да учи в Медицински университет – Варна заради модерната база и отличните преподаватели, които работят там. Вдъхновява се от факта да се обучава в този университет и да получи от опита и знанието на тези лекари.

framarbg