Предизвикваме те! Обещай и изпълни – ЧАСТ 2

392

Бисер Тошев

My Impact

Целият свят говори за това как можем да живеем здравословно, хигиенично и реално. А всъщност голяма част от нас не успяваме да спомогнем с малко за това да се случи. А всъщност, нещата, които трябва да спомагаме този процес да става факт, е изключително малък дан. Точно заради това ще поясним част от нещата, които можем да промени в дневните ни задължения, за да се случи това нещо.

Част втора:

1. Прекаравайте поне 15 минути навън

Прелестно би било да се излиза поне по 15 минути и да се разхождаме. Със сигурност всички го правим, но тук става въпрос за релаксиране сред природата. Ако успяваме на дневна база да го правим, да разглеждаме природата, да се взираме в далечни елементи, небето цветята, всъщност може да се заредим по оптимален начин. 

Това е идеален начин да се отдръпнете от ежедневието и да успокоите менталното си състояние. Доказано е, че този начин на почивка подобрява имунната система и понижава нивата на кръвно налягане.

2. Карайте колело или ходете пеш веднъж седмично

Повечето от нас имаме изключително досадния навик да шофираме, дори до магазина. С тази промяна може да се отървем от този си навик на придвижване и да отидем пеша до парка или да се разходим до малко по-далечния супермаркет.

До магазина винаги може да се отиде с велосипед, макар че тогава трябва да имаме кошница или раница, в която да поставим покупките си. Винаги може да изберете да ходите пеш или да карате колело, вместо да карате автомобила си един ден от седмицата.

КЪМ ЧАСТ 1:

3. Лимитирайте загубата на излишна храна

Доста от хората са оптимизирани и вглъбени в идеята да не губят храна, но това далеч не е така. Винаги може да подобрим тази си привичка, като един от хубавите начини за намаляване на хранителния отпадък е използването на продукти в други рецепти. Не е нужно да използваме мента, за да мариноваме агнето, след което да изхвърлим стръка. Него можем да ползваме за направата на ментова супа.

4. Използвайте предмети тип „направи си сам“

Доста световни брандове започнаха да се фокусират върху направата на по-екологични продъкти, то може да се „спестим“ от тях. Много от хората от Gen Z генерацията дори започнаха да го правят. Може да се използват етерични масла, като за целта може да ги примесим с цитросови кори. Добавете тези еко алтернативи и ще имате прекрасно ухаещ дом.

5. Използвайте отпадъците отново

Това е една от тези причини, които можем да наблегнем малко повече. Въпросът е изцяло в мисленето. Когато изхвърляме даден предмет, който го смятаме за боклук, то замисляме ли се дали можем да го използваме за нещо друго? Вместо да хвърлим старата ръждясала кофа, може да се използва като средство за поливане на цветя. Скъсаните тениски могат да бъдат ползвани като парцали за почистване на прах и т.н.

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Съвети как да водиш по-устойчив начин на живот 🥰
11 начина да се храниш по-здравословно тази пролет! 🥦
Каним ви на безплатно събитие за млади родители! 😍
Мъж живя под вода за 100 дни! 🤽‍♀️🌊  Какво се случи с тялото му?
Агресивен щъркел напада коли в България 🤨😂
Невероятно Откритие: нов ОРГАН в човешкото тяло! 🕵️‍♂️🔬
Призрачният град потънал в пустинята! 🐫🌵
Мистерията на остров Буве: Неразгаданата загадка 🏝️🔍
💅Адисън Рей  на МАНИКЮР в България! ✨🎇🤩
Как да накараме домът ни да изглежда луксозно с малък бюджет✨💲
,,1984“ - реалност и днес 😱📖
Работодатели: Gen Z = кошмар?
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
🐚🐟🦐🐋🐬С любов за по-чист океан: Историята на баща и дъщеря, които променят света😍🌊
Цените на храните: Как е у нас и в чужбина?😱💲💰
Арттерапия: Майка и дъщеря създават изкуство върху тениски😍🎨
😋🤩Няколко здравословни начина да се сдобиеш с красиво тяло за лятото 💪🍇🍓🍒
🌸🌺Как да се пребориш с пролетната депресия? 😕😔
Какво е сезонно афективно разстройство и страдаш ли от него? 😕🙁
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
3 ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ кои ще бъдат МИЛИОНЕРИ 💰
БИЛИ АЙЛИШ И ЛАНА ДЕЛ РЕЙ Са Заедно 👩🏽‍🤝‍👩🏼
Тренировка Против ТЪГА? 😳 Наистина Работи!
НОВАТА колекция бански на Ким Карадшиян ❤️‍🔥
Чешмяната вода СЪСИПВА кожата и косата ни 🚿
Най-яките места за пътуване в Европа през пролетта 🌞🥰🌺🌷
12 tips&tricks за пътешествия през пролетта 🧰🧳🌞
БУМ💥 на фалшиви банкноти, как да ги разпознаем?🧐💲