Предизвикваме те! Обещай и изпълни – ЧАСТ 1

332

My Impact

Целият свят говори за това как можем да живеем здравословно, хигиенично и реално. А всъщност голяма част от нас не успяваме да спомогнем с малко за това да се случи. А всъщност, нещата, които трябва да спомагаме този процес да става факт, е изключително малък дан. Точно заради това ще поясним част от нещата, които можем да промени в дневните ни задължения, за да се случи това нещо.

Част първа:

1. Чаша за многократна употреба или бутилка 

Когато започваме да променяме еко-привичките си да решим да използваме чата за многократна употреба е навярно най-елементарното решение, но същевременно и толкова ключово. Огромният грамаж като боклук, който светът образува на дневна база, с използването на чаши за еднократна употреба влияе страшно много на климата.

Ако преценим да използваме бутилка или чаша за многократна употреба, в която да вкусваме любимото ни кафе, то тогава драстично ще се намали количеството на отпадъци.

2. Целенасоченото намаляване на използване на вода, докато се грижим за личната си хигиена

Поглеждайки глобално, всеки един от нас може да се включи в тази промяна, като просто за целта трябва да спираме от чешмата водата, докато мием своите зъби или просто хигиенизираме с различни видове козметика нашето тяло. Причината е, че когато не използваме водата и затворим крана на сифона, то се пести огромно количество, което може да влезе в употреба впоследствие.

3. Отглеждане на билки или зеленчуци... в апартамента ни

Изключително голям набор от билки и зеленчуци можем да отглеждаме лесно в собствения ни дом. Ако си купуваме целина или моркове, то можем да ги „засадим“ в чаша с малко вода, след което те ще започнат да растат повторно. По този начин няма да ни се налага при следващия пазар да купуваме пак тези продукти.

Причината за това нещо е, че се спестява голяма сума пари, а също така се консумира екологична храна, като се намалява и потреблението на хранителни отпадъци.

4. Един път в седмицата да вечеряме без месо

Все повече и повече Gen Z-та прибягват към тази идея, но цялостно в глобален план обществото може да се лиши поне веднъж през седмицата да хапне нещо вкусно, което да е без месо. Тук не става въпрос да сме вегетарианци или вегани, но просто да имплементираме повече зеленчуци в нашия хранителен режим.

Това драстично ще покачи нивата ни на здраве. Всяко едно ядене може да се забърка без месо и да има алтернативна направа, така че спокойно може да вечеряме веднъж в седмицата без да хапнем свинско, пилешко или телешко.

5. Отличен начин на пестене на енергия – да изключим неизползваемите уреди

Това е друг прост метод, който може да използваме в хода на ежедневието ни. Всяка електроника, която не ни е в употреба да я изключваме. Колко пъти забравяме да изключим телевизора, дори да правим нещо важно? Доста, нали? 

В началото може да не го осъзнаваме, но статистически повече от 3 милиарда долара годишно се харчат в енергийни разходи само в САЩ, които може да се спестят от всички ни. Просто загасете уреда, който не ползвате.

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

⭐Иван Рълев грабна победата в “Игри на волята” 5 🤩
Почина актриса от "Сексът и градът" 🖤🕊😭
Байдън заплашва с края на света 😬
Мис Плюс Сайз връхлетя на Милко Калайджиев
Родители заснеха как детето им си играе с дух😲
Кои брандове все още тестват върху животни?
Жена стана най-възрастната майка в света след като роди близнаци!😲
Тейлър Суифт е имала тайна сватба???
Япония каца на Луната през януари!😲🌘
⭐Нов филм за "QUEEN"  ЗАВЛАДЯ феновете на групата! 🤩
ИНФЛУЕНСЪР СКАНДАЛИЗА ПРОБВАЙКИ БГ СНАКСОВЕ!🤩😲
НАСА ще праща човек отново на Луната?
Вагинални пръстени против ХИВ?
Илон Мъск щял да се самоубие на 12 години?
Коя звезда от "Игри на волята" изненада ученици по време на час?🤩
Ким Крадшиян с “най-грозната” чанта за $110 000?
Актрисата от Queens Gambit ще играе в Mad Max??
Гаджето на Емрах? 💑
Какво да очакваме от 4-ти декември? 😲💔
"Red flag collection" на Fashion Days 🚩🚩🚩
Ливърпул ЩЕ подпише с Килиан Мбапе при едно условие!🤩⚽
Меси може да напусне Интер Маями !!⚽😲
Биляниш пусна ново парче!
Защо осъдиха Кристиано Роналдо?😲
Колко пари е изкарала Капитонова от предложенията си?
Дениз от „Ергенът“ с голям ГАФ?
Мария Бакалова ще играе във филма за Тръмп 🤩