VBox7 logo

ДНК тест разкри корените на Поли Генова - какви са били прародителите на певицата?

9 664 03.05.2019

Отново дойде пролетта, а с това и времето за поредното издание на песенния конкурс Евровизия. Е, тази година България няма да участва, но пък скандалите около конкурса отново са на ниво. 

Този път драмата идва от генералния спонсор и партньор на събитието, което ще се проведе в Израел, а именно компанията MyHeritage. Това е онлайн платформа за проследяване на семейна история.

Виж още: Поли Генова показва Даниел! Вижте кои знаменитости го приветстваха!

Въпросната компания предлага на всички участници в конкурса, както и на някои от по-популярните му лица от последните години, да им направи такъв тест. 

Това беше тълкувано по друг начин в Русия - нови правила, задължаващи участниците да си направят тестове. Или дори, че се проверява чистотата на кръвта на артистите. 

Виж още: Честито! Поли Генова стана майка: Роди ѝ се момченце!

От организаторите обаче обясняват - просто са искали да покажат, че всички сме едно голямо семейство и в крайна сметка делението по раси и националности е безпочвено.

Но! По-интересното е, че явно Поли Генова е дала своето съгласие да ѝ се направи такъв тест. Какво е показал той?

Според ДНК теста гените на Поли са на 72% балкански, а 23,6% - гръцки и южноиталиански. В кръвта ѝ тече 2,3% балтийска кръв. Има и скандинавска - 1,3%. 0,8% от гените ѝ са ескимоски. 

Освен това са установени пра-пра-прадядото на Поли Генова. Това е Тодор Генов, който през 1879 г. се е занимавал с производство на грозде в Белащица. Документите свидетелстват дори за количеството грозде, което е декларирал.

По-нататък следват характерни за повечето семейства в България истории - участия в балканските войни.

9 664 03.05.2019

Още от Красивите българки