Урок от Джим Кери: Никога не се отказвай! 😱

800

My Impact

Световноизвестният актьор Джим Кери е личност, от която може да научите много и да черпите нестихващо вдъхновение. Личната му история е наистина незабравима и е хубаво да си я спомняме във всеки удобен момент, особено в такива, когато нещата не вървят по план. 

Въпреки че в момента той е един от най-богатите във филмовата индустрия, пътят му до върха не е никак лесен. Още като дете Кери е принуден да работи, за да припечелва и някой друг долар, за да издържа почти разбитото си семейство. 

Кери има сериозни проблеми в училище, където няма почти никакви приятели. Бъдещият актьор непрестанно е подиграван за дислексията, която има, а в същото време не може да се похвали с особени проблясъци в ученето. Постепенно обаче той открива, че умее без много усилия да забавлява и разсмива хората. 

Едва на 10 години той решава да изпрати своята автобиография на известен комик и да разкаже за себе си. Това му начинание обаче няма особен успех. Две години по-късно семейството остава без дом, а майка му се бори с депресия. Семейството на Кери е принудено да живее в каравана, тъй като не разполага със средства за къща. Поради тази причина актьорът е принуден да напусне училище и да започне работа, за да може да погне финансово на семейството си. Когато е на 15 години Кери постъпва на работа във фабрика за стомана, където е назначен за портиер. 

Първите актьорски опити на Кери в Торонто са крайни неуспешни. Първото му публично представяне в местен комедиен клуб не минава по най-добрия начин. Въпреки провала обаче, Кери не спира да преследва мечтата си. През 1987 година той се мести в Лос Анджелис, но първите години не са никак леки. На няколко пъти Кери е на ръба да се откаже.

1994 година е ключова за Джим Кери и кариерата му. Филмът „Ейс Вентура: Зоодетектив”, в който той играе главната роля се превръща в световен хит. Приходите за повече от 100 млн. долара. Определено той се превръща в изненада за филмовата индустрия, но мнозина твърдят, че Кери няма да оцелее дълго в Холивуд. Той обаче доказва на всички, че не са прави. 

Кери получава редица роли, а феновете му стремглаво се увеличават. Той се превръща един от най-разпознаваемите комици на нашето време. Кери е доказателство, че въпреки трудностите, през които преминава човек, то той може да се справи с всичко, ако не престава да преследва най-съкровените си мечти. Няма никакво значение колко дълъг ще бъде пътят до целта – единственото важно нещо е да не се отказваме. 

 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Какво пожертва Крум от „Игри на волята“, за да участва в шоуто?? 💔
Какво направи Майли Сайръс с косата и лицето си? 😮
Сериозна ли е травмата на Мбапе след мача с Олимпик Марсилия?⚽
Ревнува ли Теодора от „Игри на волята“ Румен и Дени? 💔
Защо се скараха АЛЕКСА И ДЕСИТА? 😢
Как учени откриха нов смъртоносен вирус от дълбините на Земята?🦠
Гаджета ли са Мирела от „Игри на волята“ и Юлиан Костов?? 💘
Събра ли се ВЕНЦИ ВЕНЦ С ЖЕНА СИ? 💑
Защо няма връзка с Индийският луноход „Чандраян-3“?🚀
🌌Защо капсула, носеща проби на НАСА от астероид, се приземи🚀
Doja Cat обиди семейство Кардашиян?? 😡
3 трика как да учиш и запомняш супер лесно!🧐
Как да познаем, че гаджето упражнява тормоз над нас?🧐
Как да разберем, когато някой ни насилва психически? 😫
Какво е агресия и как да я познаем?🤩
Как гневът може да те разболее?😡
Как една снимка с трамвай стана меме чак в Токио?? 😂
Каква е мечтаната работа на поколението Gen Z?
Прокурорският син от Перник с обвинение за четири закани за убийство към приятелката му!
Какво е да имаш гранично разстройство на личността? 😦😨
От какво психично разстройство са страдали Ким и Майли Сайръс?
Модели албиноси, които промениха модната индустрия!
Разминават ли се очакванията с реалността на работното място? 😲😲😲😲
👰ЗЛАТКА РАЙКОВА се ОМЪЖИ! 💍
Гордост за България: Кое е момичето, влязло в редиците на Формула 1 🙏❤
💪 Здрав ум - здраво тяло! 💥
Параноидно личностно разстройство и кои известни личности страдат от него 😲😲😲
😲Насилието с оръжие, расизмът и глобалното затопляне тревожат младите хора от "GEN Z"
Как вярата помогнала на Крис Прат да стане суперзвезда в Холивуд 🙏