Стратимир след "Игри на волята": Защо Семира не го следва, има ли приятелка и още...

29 368 05.12.2021

интерVIEW

Стратимир беше един от участниците, за които почти всеки бе сигурен, че ще отиде на финал. Това се случи, но отпадна на крачка от голямата победа. Неговото участие обаче се отличи с принципни позиции, приятелства и коалиции, които не предаде, а това говори много за него.

Рзаговаряхме със Стратимир след напускането му и успяхме да разберем едно за него - той не е имал маска в предаването. Образът му на "балкански звяр" безспорно ме пасва идеално, но не защото е "звяр" в истинския смисъл на думата, а защото е отговорен, пази хората около себе си е се стреми да е най-добрата възможна версия на себе си. За коалициите, как човек се справя с трудностите, мотивацията за преобразяване и още - това са част от нещата, за които ще научите от това ексклузивно за Vbox7 интервю, което ни даде Стратимир.

Виж още: Голотии или живо пеене? Ето какво наистина искаме да видим от Андреа в OnlyFans

В този сезон ти беше един от играчите, които бяха описани от всички останали като най-комплексен и заслужаващ да стигне до финал. Стигна финала, но какво се случи на тази последна битка?

- Не знам какво точно се случи, защото бях много спокоен. Когато видях трасето знаех, че е моята битка, всички бяха убедени в това. На тези топчета спечелих преди това една от най-важните битки на сезона, според мен. Очаквах доста повече от себе си, но явно не е било писано, въпрос на късмет.

Тази ли беше най-трудната ти битка в сезона?

- Не! Битката не беше трудна, ако утре съм на това трасе, ще го мина. Явно съм бил прекалено спокоен, защото не чувствах напрежение, битката беше добре като цяло, но определено съм я подценил.

Ти, Паулина и Рабухчиев станахте известни като "Светата троица", наименование, с което по-скоро някои се опитваха да ви иронизират, но пък именно вие стигнахте до финалите. Ти обаче как приемаш тези думи и най-вече в какви отношения сте сега с останалите членове от племето на Приключенците? 

- Аз много се радвам, че играх с тях, защото всички останали хора в племето се обърнаха срещу нас. Вероятно видяха, че сме много сходни като интереси, лафчета. Сдушихме се още от реката, а другите решиха да се обърнат срещу нас, което за мен беше смешно, защото по-слабите се обърнаха срещу по-силните. Това е малко нелепа стратегия, но така са преценили. Светата троица трябваше да си затвърди позицията, защото иначе щяха да ни махнат. Играхме заедно до последния ден, не се прерадохме. 

С другите поддържам иначе отношения. Нямам с никого проблем, казвал съм го и преди, и след като видях какво са говорили зад гърба ми, но това са неща, които си остават в играта. Опитаха се да играят стратегия, не им се получи. Опитвам се да съм над нещата, а аз си казвам винаги истината. Това не означава, че не ги харесвам, напротив. С Вальо и Туджаров си говорим. Семира прецени, че няма нужда да ме следва, но това си е нейно решение. С нея след Игрите не съм имал никакви проблеми. 

Виж още: Нова двойка в "Игри на волята": Instagram live спипа Морунов и Елизабет?

Неделчо имаше трактат, Елизабет също стана известна с доста стратегии, за които отнася много хейт в мрежата, но ти имаше ли предварително подготвена стратегия и успя ли да се придържаш към нея?

- Моята единствена стратегия, с която стартирах вътре, беше да се опитвам да поддържам племето силно, да намалим риска някой да си тръгне и повече от нас да са на финал. Номинирах по-слабите хора, за да не рискуваме силните звена, които са важни за племенните битки. Другата ми стратегия беше да съм себе си, защото така вероятно ще намеря повече съмишленици и приятели. Гледах да не слагам някаква фасада, бях себе си, играех на макс.

Мани беше за кратко в племето ви. Тя се отличи като един от най-провокативните участници в този сезон. Какво е мнението ти за нея, успя ли да я опознаеш малко?

- Нямам никакъв проблем с Мани. Говорил съм си с Мани, забавлявали сме се, но не ѝ беше мястото там. Тя се опитваше на макс, играеше спрямо възможностите си. В същото време не се е предала и като има възможност да върви напред, ще го направи. Като я нападат, ще се защитава. Проблем в нея няма, а просто този тип игра не е за Мани. Дразня се, че вместо да се говори за самите игри, за участниците и как се справят хората, вниманието отиваше на друго място, а не към игрите. С Мани сме в приятелски отношения. 

Феновете на Игрите са на мнение, че си един от силните и достойни играчи в този сезон. Ти обаче доволен ли си от представянето си и има ли нещо, за което съжаляваш?

- Доволен съм много от представянето си. Постигнах точно това, което исках да постигна и си поставих за цел, а именно да докажа на себе си, че съм способен. Всеки човек има някаква представа за себе си, за възможностите си, за начина си на комуникация с хората и т.н. За мен е много добре с подобно предизвикателство да затвърдиш мнението си за себе си. Има един термин на английски "reality check", а за мен това е важно и гледам да го правя периодично. Поглеждам над себе си обективно, а "Игри на волята" беше точно такова нещо за мен и да разбера дали самочувствието ми е покрито, способен ли съм толкова, колкото мисля. Доказах го на себе си.

Виж още: Джулката остави и детето, и ушите в България - отпраши на Запад в интересна компания

Как реши да се запишеш в Игрите и отне ли ти много време подготовката? 

- Реших, защото това е единственото предаване, в което бих се впуснал, за да се тествам и има защо. В предаването игрите са наистина мащабни и заради това се записах. Подготвях се няколко месеца преди това, увеличих кардиото, играх баскетбол, фризби и други подобни неща. Една от причините да съм комплексен, е защото се занимавам с много неща. Правил съм много неща, свързани с екстремните спортове, а и не само. Трупал съм умения, свикнал съм да се уча бързо. В тези игри това е важно. Дори да не си правил това, което се иска в играта, аз съм се научил да съм адаптивен, а това е така заради всичко онова, с което се занимавам.

Кое е най-екстремното нещо, което си правил?

- Има няколко неща, които се считат за екстремни за хората – това са разходките ми по небостъргачите, по кулите или като съм висял от високи места. Но най-опасното за мен лично, е карането на мотор. С катеренето и височините мога да предвидя факторите, да преценя възможностите си, съответно да реша дали да го правя и как. Ако не мога, няма да го направя. 

Наскоро сподели в Instagram твоята физическа трансформация. Много млади хора се борят със затлъстяването, но се предават лесно. За какво време успя да се преобразиш и как успя да се мотивираш?

- Започнах да тренирам преди много време, но с огромно непостоянство, несериозно. Отношението беше да пробвам, да стартирам, после да спра, а с това се сблъскват доста хора. Когато се върнах в България започнах този образ "balkan beast", защото исках да правя неща, които обичам. Реших, че няма как да съм в подобен образ, ако не отговарям на тези думи.

Това ли е историята зад този никнейм?

- Преди време исках да направя Youtube канал за фитнес с едни приятели от Балканите – още един българин и един грък. Така се роди всичко, но малко преди да стартираме те се оказаха несериозни, но аз си го продължих. Постепенно този образ се превърна в моя alter ego, като друга идентичност. Това е идеалната версия на мен и летва, която винаги гоня. Перфектната версия на това, което съм. Лека- полека започнах да изграждам този образ. Радвам се, че хората много откликнаха на трансформацията ми, на видеото, което качих. За почти месец има 100 хиляди гледания, хиляди хора са ми писали в социалните мрежи. Хубавото е, че хората имат интерес да им помогна някак.

В момента тренирам различни хора, но за мен най-важното е да помогна на онези, които чувстват, че са безнадеждни, опитвали са с години да си оправят положението, но не успяват. Опитвам се да им помогна и от психическа гледна точка. Много е важна нагласата ти, за да преодолееш нещо. Информация за упражнения и храна има навсякъде, но за тази промяна е нужна нагласа, психика. Въпрос на приоритети и успявам да помагам на хората по този начин. Знам какво е, бил съм там, имам опит и доста хора виждат това.

Имаш много фенки в момента, които се питат дали има по-специална жена в живота на Стратимир?

- Фенки има, пишат, но нямам специална жена. Има време за това, а за мен една връзка е въпрос на приоритет. Не мога да съм във връзка и да имам хиляда други неща, които са ми по-голяма цел. За момента нямам и не търся. Гледам да се фокусирам върху марката си, върху екстремните спортове, върху снимането и неща, които искам да развия.

Как ще прекараш предстоящите празници? 

- Още не съм сигурен, но или във Варна, или в София, Плановете не са направени изцяло, но аз съм адаптивен и ще разбера на по-късен етап.

Кой беше твоят фаворит за голямата награда?  

- Може да е клише, но аз наистина смятах, че всеки един стигнал до финал, плюс Морунов, заслужаваха да са на финал. Тези осем и Морунов са хората, които заслужаваха наградата. Нямаше значение кой от тези, всеки е изминал труден път до финала и наистина всеки заслужаваше да спечели.

Изображение: Красена Ангелова/NOVA

Още от интерVIEW

Победителят от "Игри на волята" Андрей: За поуките, отношенията със Симеон, как ще похарчи наградата
Елизабет след "Игри на волята": За стратегиите, хейта, Андрей и обичта на хората
Паулина след "Игри на волята": За отношенията между жените в игрите, сълзите и има ли си гадже
Борис след "Игри на волята": За новия житейски опит, вегетарианството и хейтърите
Стратимир след "Игри на волята": Защо Семира не го следва, има ли приятелка и още...
Рабухчиев след "Игри на волята": За последната битка, благотворителността и бъдещия живот в Катар
Неделчо след "Игри на волята": Как е отслабнал с 20 кг за шоуто, за раздялата с гаджето и още
Морунов след "Игри на волята": Съжалява ли за нещо, какво мисли за Елизабет и има ли жена до себе си
Вальо след "Игри на волята": Защо е искал да разпадне Приключенците, за Светата троица и гаджетата
Мани след "Игри на волята": За фалшивите новини, победите в живота и лицемерието
Кремeна след "Игри на волята": Какво я научи шоуто, за приятелството с Мани и скандалите със Стоян
Красима след "Игри на волята": За интригите, разочарованието, Елизабет и Симеон
Стоян от "Игри на волята" за отношенията с Мани, загубата и какво е чувството да стрелят срещу теб
Мартин след "Игри на волята": За уважението, морала и какво е правил по цял ден на плажа
Калоян след "Игри на волята": За търканията с Мани, кой е неговият фаворит за голямата награда и още
Семира след "Игри на волята": За скандалите с Паулина, странните срещи с фенове и фаворита в шоуто
Елена от "Игри на волята" за скандалния момент на реката, разпознават ли я и кой иска да спечели
Соня след "Игри на волята": За морала, възпитанието на сина ѝ и изкуствения свят на инфлуенсърите
Блиц с Михаела Маринова - за Whispers, защо не иска да влиза в образа на Лили Иванова и още!
Сладкиши, рисуване, ноктопластика и още! ТОП 7 неща, които вълнуват ALMA!
Братя близнаци, фобия от дълбоко... какво още не знаем за Михаела Филева?
7 неща, които вълнуват DARA! (за номер 6 със сигурност НЕ подозирате!)
4MAGIC:  за любовта, мечтите, новата песен, и всичко, което искат за Коледа!
Вайс: За мъжките битки, афганистанската му жилка и силата да отстояваш себе си в "Игри на волята"!
Победителят в "Игри на волята" Милен: За приятелите, егото и физиката! Какви са поуките на шампиона
Ваня от "Игри на волята": за женската солидарност, любовта и... какво е да снимаш с Джерард Бътлър?
Йоанна от "Игри на волята" за разочарованието, трудностите, емоциите и предстоящите празници
Джералдин след "Игри на волята": За последната битка, училището и какво най-много ѝ е липсвало
Лазаринов за тениса, идеалната половинка и това какъв е ключът към победата в "Игри на волята"
Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?