Как да направим дома си ART? 🧸

1 868

my_impact

За да ти е уютно у дома, не е нужно да хвърлиш хиляди левове за скъпа декорация. Бъдете екологично настроени и рециклирайте, като заедно с това ще украсите мега яко пространството, което обитавате. 

Независимо дали като Gen Z живееш в собствен дом, на квартира или още си паркирана в старата си детска в жилището на родителите ти – виж как ефектно да декорираш у вас със стъклени бутилки. 

Бирата, която изпи през уикенда или бутилката вино, която шерна с гадже в петък вечер лесно ще се превърнат в новите ти свещници, вази и рамки за снимки. Въпросът е да осъзнаеш колко е важно за природата да удължаваш максимално живота на всяка една вещ, за да спрем прекомерната употреба и свръхконсуматорството. 

Както вече казахме, лесно можеш да създадеш уникална атмосфера с индивидуалност и мисъл за опазване на околната среда.

Готини вази пълни с живот

Цветята са живот, така че рециклирай старите бутилки във вази. Развихри фантазията си – направи микс от различни по височина и форма шишета – от бира, от газирана вода, вино, шампанско или плодов сок. Може да ги подредиш както върху масата, така и в различни ъгълчета на помещението. Сега е сезонът на свежите цветя и клонки, така че е лесно да събудиш флориста в себе си. 

Интригуващи свещници

Тук може дори още повече да се развихриш като творец, като боядисаш старите бутилки. Може да използваш цветове, които да си отиват на останалия интериор в стаята. Ако пък харесваш по-еклектичен декор, може да боядисаш шишетата в различни шарки. Напъхай в гърлото им дълги свещи, а когато восъкът се разтече по бутилките, те ще заприличат още повече на свещници. Създай секси атмосфера като запалиш няколко свещи. Хубавото на тези импровизирани декорации е, че може да ги ползвате дори на плажа или ако сте в планината. Разбира се като вземеш нужните мерки, с които да гарантираш, че няма да подпалите нещо около вас. 

Арт лампи

Стъклените бутилки също могат да бъдат рециклирани в оригинални лампи. Тук обаче ще са са ти необходими малко повече умения, защото ще се наложи да отрежеш гърлото на бутилката. Може да потърсиш в YouTube полезни видеа как точно да свършиш тази работа. 

Такъв тип лампи стоят много готино в помещения с индустриален интериор. Тук можеш да се заиграваш и със светлината – тя ще бъде по-слаба ако използваш примерно зелена бутилка и по-ярка, ако подбереш напълно прозрачно шише. Подбери фини светлинки на батерия, за да създадеш ефект на светулки в нощта. 

Ефектни рамки

Ако вече се справи с рязането на бутилки (нещо, което трябва да правиш изключително внимателно), то може да им намериш още едно яко приложение – да си сложиш вътре любимите снимки. Впрочем за целта може да ползваш и стари буркани. Три пъти ура за любимата ни лютеница! Резултатът е впечатляващ, различен и напълно екологичен. 

Не забравяй банята

Още една мега яка идея – може да рециклираш шишета и буркани, като ги използваш като контейнери за съхранение на неща, които обикновено сме разхвърляли в банята. 

Например четките за коса, памучните тампончета за грим или клечките за уши, чиито оригинални опаковки изобщо не са толкова фън. Така можеш да си взимаш и насипни хигиенни материали, като така ще избегнеш допълнително да натоварваш околната среда с още ненужни опаковки. 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Да се върнем в миналото 🙈 Спомняте ли си тези детски игри? 🙄
Възможно ли е Джена Ортега да стане най-мразената актриса? 😯🚩
Запази детското в себе си 👑 Честит 1-ви юни🧩🧸
Валерия скастри ергена: Ако беше куче, нямаше да му каже така 😱
🚩TOP OF THE TOP: След 7 години е време за DAY002 🎉👽
История за милиарди: Бил Гейтс я започва едва на 17 🤩🤑
Силата на позитивното мислене и как преобръща живота ни 🤭😜
Как да се внедриш в Метавселената? 🔮
От шофьор на лимуниза със стриптизьорки до суперзвезда: Историята на Брад Пит 💯
Ариана Гранде пее песен на Азис 😲😲😲
Какво се случва с участниците в „Един за друг“ след предаването  😍💕
Може ли ретроградният Меркурий наистина да повлияе на менталното ми здраве? 🔮
💯Нов Тренд: Тениски от рециклиран памук 😎🤗😯
С любов към природата - как да се забавляваме на макс това лято ☀🌊
Как да станете по-осъзнати в ежедневието си? 🧐
Как да станем по-уверени? 😍🤗
Как да преживеем по-леко раздялата с гаджето? 💔💔💔
По инфлуенсърски: Еко вечеря с приятели ❤❤❤
TREND: Винтидж дрехите и шопингът във вторите употреби 🙌✌
Как да разберем дали не сме в toxic relationship? 🚩
R.I.P. Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър
Поставените граници съхраняват духа ни 👌😜
Как да заобичаш себе си с ниско самочувствие? 🙏💓
Да обичаш себе си – как се постига? ❤
Визуализацията – как ни помага да сме уверени и мотивирани 💫
Какво значи „да се насладим на мига“ 🤞✌