„Духът на Мерилин Монро ме преследва!“: Ана Де Армас за превъплъщението си в покойната актриса

303 20.09.2022

Тази есен се очаква да излезе филмът Blonde, проследяващ трагичната съдба на Мерилин Монро. 

И докато на пръв поглед продукцията изглежда просто като поредния проект, фокусиращ се върху филмовата икона (само в последно време излязоха две документалки за Мерилин – Beauty Is Pain от 2021 и The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes от 2022), то историите около лентата са повече от любопитни. Главната роля в Blonde се изпълнява от актрисата Ана Де Армас, която твърди, че снимачната площадка била посетена не от друг, а… духа на самата Мерилин. 

Виж още: Yeah or nah: първи реакции след трейлъра на „Малката русалка“ 

Точно така: по време на пресконференция на Филмовия фестивал във Венеция Ана сподели, че почувствала свръхестествено присъствие, докато играела ролята. „Мерилин беше всичко, за което можех да мисля, говоря и сънувам… тя беше с нас,“ отсича звездата. „И вярвам, че остана доволна от това как разказахме историята ѝ.“  Уточнява, че покойната актриса показвала кога нещо не ѝ харесва: „Ако не одобряваше как заснемаме дадена сцена, тя буташе неща,“ твърди Ана. „Сигурно звучи странно, но е така – целият екип го усети!“ 

Режисьорът на филма – Андрю Доминик, се съгласява: „Процесът по заснемане на Blonde на моменти определено наподобяваше сеанс с отвъдното,“ казва той. Думите на Ана и Андрю предизвикаха смесени реакции у феновете, много от които смятат, че Холивуд злоупотребява с образа на Мерилин. След десетки филми относно нейния живот и хиляди сувенири с образа ѝ, мнозина смятат, че е време да оставим култовата актриса да почива в мир. 

Що се отнася до Blonde, филмовите критици на сайта Rotten Tomatoes заключават, че: „Филмът се опитва да осъди експлоатацията на Мерилин Монро, но всъщност допринася към нея.“ Дали това наистина е така ще можем да разберем на 28 октомври, когато е премиерата на лентата по Netflix.

Изображение: https://www.instagram.com/ana_d_armas/

Още от Ралица Петровa