Партньорска програма

Можете да прочетете в блога ни.

Можете да прочетете в блога ни.

Можете да прочетете в блога ни.

Можете да прочетете в блога ни.

Можете да прочетете в блога ни.

Регистрация

За да регистрирате профил, то трябва да имате активен мейл. Също така може да бъде регистриран профил и чрез вход с Facebook или Google профил.
akcent na vh FB i vh Google

Мейлът е гарант за профила и единствено на него се получава нова парола!
Това, което правят вторите две неща е да ползват другия ти профил за идентификация. Избягвайте този вид регистриране винаги, където е възможно. Ако загубите gmail/facebook профила си – ще изгубите и всички профили, регистрирани през тях.
За мейлите:
Пазете мейлите си за регистрация. Имайте поне два:
– един за най-важните неща в gmail.com или abv.bg, който никой не знае, освен вас. С него регистрирайте своя Facebook, Flickr, Tumblr, Paypal. Не го казвайте на никой!
– един за останалите регистрации, които не са толкова важни и за общуване.

Когато задавате таен въпрос и отговор, избягвайте готовите такива – създайте лично ваш отговор, който знаете само вие. Ако използвате някой от готовите въпроси, дайте му необичаен отговор.
Например:
Как се казва майка ми? – Мадона.
Любимо ястие? – Скакалци.

Не ползвайте никога ЕГН, име на домашно животно/майка/баща/училище и така нататък. Винаги, когато е възможно, задавайте втори мейл за възстановяване на профила.

За профилите:
Винаги, когато е възможно, скрийте мейла, с който е регистриран профилът, така че да не е видим.

За паролите:
- Не казвайте паролите на никого, никога!
- Никога не ползвайте една и съща парола навсякъде.
- Не слагайте пароли, които са свързани с вас и интересите ви. Изберете нещо странно и напълно измислено за парола.
Трябва да имате два различни сета пароли: една много трудна – за най-важните неща и три-четири по-лесни – за останалите профили.

Как да изберете трудна парола, която да запомните?
Използвайте няколко думи, съчетани по различен начин. Например, използвайте една основа и добавяйте към нея. Така не е нужно да помните конкретни пароли – помнете компонентите им. Използвайте допълнителен символ или цифра – но не 1 или ! – те са най-обичайни. Не подценявайте и използването на главни букви като част от паролата.

Още някои общи препоръки:
- Не добавяйте хора в “приятели“, които не познавате лично!
- Не показвайте личните си данни (рождена дата, град, образование и т.н.) на всички – нека бъдат видими само за вашите приятели.
- Не поставайте линкове към профили в социални мрежи в описанията на профилите си в други сайтове.
- Не кликвайте на линкове, които са ви изпратени от профили и мейл адреси, които са ви непознати.
- Винаги, когато е възможно, скривайте мейла, с който е регистриран профилът, за да не бъде видим за всички.

Няма такова нещо като хакване на профил. Това се случва при дупки в сигурността на сайта, които са много редки. Друга възможност са ботове, които брутфорсват паролата. Това са неща, които се случват само по филмите. В реалния живот – паролата ми е лесна, някой я налучка. Сложил съм си тайния въпрос лесен – някой ми вижда отговора във фейсбук – и ми взима мейла – от там и профила.

За регистрация във VBOX7 трябва да отидете на „Вход“ горе вдясно.
При отварянето на прозореца за „Вход“ трябва да изберете опцията „Нова регистрация“.

Попълнете полетата за „Регистрация на потребител“.
Не забравяйте да попълните спам кода (само малки букви и цифри), да се съгласите с Общите условия и да спазвате Кодекса на сайта.

Кликнете на бутона “Регистрирай ме”.

Последната стъпка е да влезете в личния си мейл, с който сте се регистрирали и да намерите системното съобщение, което сте получили от сайта. В него ще намерите линк за активиране на профила си. Кликнете на линка, за да потвърдите регистрацията си.
Честито! Вече сте член на семейството на VBOX7 :)

- Ако не сте получили системното съобщение с линк за активиране от сайта веднага, изчакайте поне 10 минути и проверете отново.

- Проверете в папка Спам на мейла си.

- Ако все още нямате писмо за потвърждение във вашата поща, но успявате да влезете в профила си във VBOX7, то регистрацията ви е била успешна.

- Ако продължавате да изпитвате затруднения с влизането в профила си и не сте получили линк за активиране на профил – молим, обърнете се към екипа на сайта чрез формата за контакт

akcent na Kontakt

- Проверете дали изписвате вярно потребителското си име и парола в полетата.

akcent na potrebitel i parola

- Проверете дали не въвеждате паролата на кирилица.

- Уверете се, че не е натиснат бутона CAPS LOCK

- Ако все още не успявате да влезете в профила си, то може да пишете до екипа на VBOX7 чрез формата за Контакт

- Проверете дали всички стъпки при регистрацията са изпълнени правилно.

- Уверете се, че сте попълнили коректно всички свои данни – имайте предвид, че за съставянето на потребителско име в сайта са допустими само малки латински букви, цифри и долна черта, без интервал между тях.

- Внимавайте дали правилно сте изписали вашия мейл, на който след това ще ви изпратим писмо с линк за потвърждение на регистрацията.

- Не забравяйте, че трябва да попълните и полето за “Антиспам код”

- Но най-вече – проверете дали сте чекнали отметката в квадратчето за съгласие с Общите условия и Кодекса на сайта.

akcent na Suglasen sum s Kodeksa i obshtite usloviya

Ако мейлът, с който искате да си направите регистрация във VBOX7 не е свободен, това означава, че:

– Вече има профил, регистриран с този мейл в сайта. Ако не си спомняте данните му, можете да изпратите писмо от своя мейл адрес до info@vbox7.com със запитване „кой е профилът, регистриран на този мейл“. Екипът на VBOX7 ще ви изпрати името на профила.

– Този мейл е в банлистата на сайта. Когато профил получи бан, мейлът му се забранява и с този мейл не може повече да се регистрира профил.

Ако сте се регистрирали във VBOX7, но не помните паролата за достъп до профила си, можете да си изпратите нова парола. Това може да направите от страницата за влизане в профил Вход . След това кликнете върху бутона “Забравена парола?“.
забравена парола

Попълнете данните си в полетата – потребител и мейл. Уверете се, че изписвате правилния мейл – този, с който е регистриран профилът.

Мейл адресът е гарант за профила ви и нова парола можете да получите само на него.

Ако сте си направили регистрация във VBOX7, но нямате опциите, които други потребители на сайта имат, то имайте предвид, че след регистрацията всеки нов профил е в “изпитателен период”. Това се прави с цел да бъдат избегнати нарушения.

Когато профилът събере достатъчно позитивна активност, той става доверен профил.

Тези профили имат следните опции:
- Можете да качвате по-големи клипове.
- Можете да гласувате за коментари на други потребители.
- Можете да сменяте тапети на качените си клипове.
- Не се налага да попълвате Анти-спам код в лични съобщения.

Нови профили не могат да гласуват негативно за клипове или коментари.

Повече за доверен профил (значка COOL) можете да прочетете тук.

Моят Профил

За да настроите своя профил, използвайте оцията „Настройки”. Може да я намерите като кликнете на аватара си в горната дясна част на началната страница на VBOX7. Изберете съответната опция от падащото меню. За повече виж Настройки на профила.

Всеки регистриран потребител може да качва клипове във VBOX7. За целта кликнете на иконката “Качи видео”, която се намира в горната част на заглавната страница на сайта.
Преди да качите клип се запознайте с етичните правила за качване на видео клипове в сайта.
Клиповете в профила могат да бъдат сортирани. За целта има опции, които се намират в сивата лента точно под категориите „Клипове“, „Плейлисти“, „Любими“, „Абонаменти“.

В полето можете да откриете три различни опции за клиповете. С помощта на лентата под „Клипове“, може да сортирате клиповете си на „Публични клипове“, „Клипове за приятели“ и „Лични клипове“. Възможността за това се намира непосредствено под „Клипове“ в профила.

С опцията „Пусни в плейлиста“ можете да пуснете клиповете си автоматично в плейлиста.

Клиповете могат да бъдат допълнително сортирани според датата на качването си на „Най-нови“ и „Най-стари“, както и по „Име“ и по „Популярност“.

Плейлиста е начинът да съберете на едно място клипове, които ви харесват. За повече вижте секция Плейлисти.
Под категорията „Плейлисти“ ще намерите лента с възможност за сортиране. За да я откриете, трябва да маркирате категорията „Плейлисти“ във вашия профил, след което ще видите сива лента.

От опцията вдясно можете да сортирате плейлистите като „Най-нови“, „Най-стари“, „Име“, „Брой клипове“.

Абонаменти е начинът да следите клипове и канали, които ви интересуват. Това е категорията, в която можете да проверите профилите, абонирани за вас, както и профилите, за които сте се абонирали вие. За повече виж секция Абонаменти.
След като кликнете на „Абонаменти“ във вашия профил, ще намерите сива лента за допълнително сортиране. Тя съдържа опции за избор между вашите абонаменти – „Абонирани за мен“, „Моите абонаменти“, „Моите абонаменти за плейлисти“.

Във Vbox7 няма форуми – има групи. Те ви дават възможност да общувате с хора, които споделят интересите ви. В тях можете да добавяте клипове, които са свързани с темата на групата, и да разглеждате добавените от други нейни членове, както и да ги обсъждате в дискусиите.

Всеки потребител може да се абонира за дадена група, стига съдържанието й да е публично. За повече информация виж секция Групи.

Категорията „Групи“ се намира в трите точки след категориите „Клипове“, „Плейлисти“, „Любими“ и „Абонаменти“ във вашия профил.

След маркирането й можете да използвате опциите за сортиране в сивата лента – „Всички, в които участвам“ и „На които съм модератор“. Също така е възможно допълнително сортиране по „Най-нови“ и „Най-стари“ (дата на добавяне), както и „Брой клипове“, „Брой дискусии“.

Клип в Любими можете да добавите по два начина – от самия плеър и от менюто с трите точки под плеъра.

Може да добавите клип в „Любими“ от трите точки под самия плеър, като кликнете на „Добави в любими“, както и от „плюсчето“ в дясната част на плеъра.
За да премахнете клип от „Любими“, трябва да намерите конкретното видео в профила си и да кликнете на трите точки под самото видео. От падащото меню маркирайте „Махни от любими“.

Под категорията „Любими“ ще намерите сива лента – опцията да пуснете любимите си видеа като плейлиста и допълнително сортиране на любимите видеа по „Най-нови“ и „Най-стари“ (дата на добавяне), както и „Име“, „Популярност“.

Приятели – чрез тази опция може да добавяте приятели във вашия профил.

Приятели може да добавите като кликнете на иконката „Усмивка“. За целта трябва да влезете в профила на съответния потребител и да намерите иконката вдясно от неговия никнейм и аватар. Кликвайки на нея, можете да добавите даден потребител към приятелите си.

Всички свои приятели може да намерите в секцията „Приятели“, която се намира в трите точки след „Клипове“, „Плейлисти“, „Любими“ и „Абонаменти“.

В „Приятели“ има две опции и можете да сортирате добавените приятели на „Моите приятели“ и „Добавили ме като приятел“.

Ако вие сте приятел с някой и той/тя с вас – тогава вие сте взаимни приятели. Взаимните приятели могат да те канят в групи.

Съществува и допълнително сортиране според датата на добавяне – на „Най-нови“ и „Най-стари“, както и по „Име“.

Коментарите в сайта са начинът да изразите своето мнение под клиповете.

Имайте предвид, че не можете да изтриете или редактирате свой коментар – един път написан той се модерира от собственика на клипа.

Опцията за писане на коментари може да откриете под плеъра на всяко видео – иконката с балончето.

За да изтриете написан от вас коментар, можете да отворите профила си, там ще намерите опцията „Коментари“ в менюто с трите точки. След това натиснете кошчето до съответното мнение, което сте избрали да изтриете.

Възможността за проверка на всички написани от вас коментари се намира в трите точки след категориите „Клипове“, „Плейлисти“, „Любими“ и „Абонаменти“ във вашия профил.

Коментарите във VBOX7 може да сортирате на „Моите коментари“ и „Коментари към клиповете ми“.

Също така може да сортирате коментарите на „Най-нови“, „Най-стари“ и „Най-висок вот“.

За повече вижте секция Коментари.

Опцията за писане на субтитри е налична за всеки клип, качен във VBOX7. Стига, разбира се, потребителят да не е забранил това за своите клипове.

Когато дадени субтитри са готови, трябва да бъдат предложени за одобрение. Това зависи от потребителя, към чийто клип искате да качите субтитри. Съответно – той трябва да ги приеме или не.

Другите потребители също могат да пишат субтитри към твоите клипове.

Субтитрите може да намерите в менюто с трите точки под „Клипове“, „Плейлисти“, „Любими“ и „Абонаменти“ във вашия профил.

Субтитрите се делят на „Моите субтитри“ и „Субтитри към моите клипове“.

Също може да ги сортирате на „Най-нови“, „Най-стари“ и „Име“.

За повече вижте секция Субтитри.

Личните съобщения са начинът да напишете писмо до някой потребител в сайта. Ако имате ново лично съобщение, горе вдясно до иконката “писмо” ще се появи цифра.

Блокиране?
Личните съобщения са лични отношения между потребителите. Неприятните лични съобщения от някой не са основание за бан. В такива случаи ви препоръчваме да блокирате веднага потребителя, без да му отговаряте.

За повече вижте секция Лични съобщения.

За значките можете да прочетете на страницата им – http://www.vbox7.com/badges/

За повече вижте секция Значки.

За да бъде изтрит профил от VBOX7, трябва:
– да бъдат изтрити всички клипове от профила;
– искането за изтриване на профил трябва да бъде подадено директно от
регистриран и влезнал в профила си потребител, за да може сайта да Ви
идентифицира недвусмислено.
Можете да изпратите писмо от контактната форма на сайта (полето Контакт в менюто в ляво) относно “Изтриване на профил” с текст “Желая да се изтрие профилът ми „username“, където „username“ е името на профила, който искате да бъде изтрит или да изпратите лично съобщение в сайта до vbox7_moderators с идентичния текст “Желая да се изтрие профилът ми „username“, където „username“ е името на профила, който искате да бъде изтрит.
Профилът ще бъде изтрит до няколко дни. Моля, не пращайте повече от едно писмо.
Ако не можете да достъпите профила си, защото сте забравили паролата си, можете да поискате нова парола чрез опцията “Забравена парола”, която се намира на страницата за логин: Забравена парола
Ако нямате достъп до профила, сайтът не може да Ви идентифицира недвусмислено и съответно, профилът не може да бъде изтрит.

Значки

Значките са отличия на сайта, които се дават в зависимост от активността ви. Можете да прочетете за тях на страницата им http://www.vbox7.com/badges/

Ако искате да проверите какви значки имате, посетите профила си. Значките се намират точно до потребителското име и аватара ви. Също можете да ги проверите в Настройки -> Значки.

Задължително условие, за да получите значка, е да спазвате Общите условия на сайта, както и Кодекса на сайта. Можете да видите кратки насоки на страницата на Значките https://www.vbox7.com/badges/ или да прочетете подробно за всяка значка по-долу.

Значките се делят на два вида – такива, които се дават автоматично, според вътрешни критерии и такива, които се дават от екипа на VBOX7.

Значки, които се дават автоматично
Значката COOL
Тази значка се дава на доверените профили. Повече за доверения профил и какви предимства има той, може да прочетете в секция Доверен профил
Значка за Кирилица
Тази значка се дава на потребители, които пишат коментари в сайта на кирилица. Значката се дава за написани и получени коментари на кирилица. Всеки потребител сам определя своя профил. В това число влизат и коментарите. Освен това всеки написан коментар е и получен коментар. Затова, ако всички потребители в сайта пишат на кирилица, няма да се налага коментарите да бъдат допълнително кирилизирани.

Как да получите значката за кирилица – нужно е да пишете на кирилица навсякъде във VBOX7. Кирилизирайте коментарите, написани от други потребители под вашите клипове. Стимулирайте коментарите, написани на кирилица, като ги харесвате.

Значката SUB
Тази значка се дава на потребители, пишещи много и качествени субтитри с висока оценка. Значката SUB се получава, ако пишете оригинални субтитри, а не фалшиви, откраднати или от 1-2 изречения или рекламни “вижте ми другите клипове”. Възможността за гласуване за субтитри към клип може да намерите при опцията „Инфо за клипа“, която се намира в трите точки под плеъра.

Значката UPD
Тази значка се дава на потребителите, качващи интересни клипове с висока оценка. За да получите значката, трябва да качвате клипове с високо качество, както и да го правите редовно. Не е важно да качвате много, а интересни клипове. Не качвайте клипове само за да вземете значка. Съветваме ви да качвате клипове, които ви харесват, които сте снимали и създали сами. Затова значката UPD се взима трудно. Колкото повече интересни клипове качвате в сайта, толкова по-вероятно е да получите и значката UPD.

Значката HOT
Тази значка се дава на потребителите в сайта, чиито профили често са посещавани. Профилът ви трябва да е от известните в сайта, но не ви съветваме карате своите приятели да гледат профила ви, само за да получите значката. Затова не си правете профили с манипулирани никове с цел да излизате на първо място в търсачката на сайта. Имайте предвид, че такива профили се трият от сайта, а главните профили биват предупреждавани.

Значката COM
Тази значка се дава на потребители, пишещи коментари с висока оценка. Пишете дълги и обосновани коментари или забавни такива. Не забравяйте да пишете на кирилица. За да получите тази значки е нужно да пишете много и качествени коментари, както и да спазвате добрия тон в сайта. Не давайте отрицателен вот на коментарите на някой профил, само защото не го харесвате или за отмъщение – това е неприемливо. Освен това така профилът ви може да стане недоверен.

Значката GRP
Тази значка се дава на админите и модераторите на големи групи. Само потребители с профили над 1 година и поне 10 качени клипа могат да създават групи. Не правете групи без тема и смисъл – групите служат за събиране и обсъждане на клипове. Не правете групи, в които да събирате потребители, които не са активни, само заради значката. Внимавайте, когато избирате модератори за дадена група – те носят отговорност за групата и трябва да полагат грижи за нея.

Тези значки се дават по вътрешни критерии, които не са публични. За да видите докъде сте по пътя към някоя значка, погледнете в Настройки – Значки.

Значки, които се дават от екипа

Значката TEAM
Тази значка се дава само на членове на екипа на сайта.

Значката THE
Тази значка се дава от екипа на официалните профили в сайта – например наши рекламни партньори, фирми или частни лица известни в публичното пространство, музикални изпълнители.

Значката PRO
Тази значка се дава от екипа на профили, които спомагат за развитието на сайта. Про се става трудно – про стават само най-активните потребители на сайта. Тази значка е начин да благодарим на някой, че ни посещава и ни помага.

Значката AVT
Тази значка се дава от екипа на профили, които правят авторски клипове. Повече за нея може да прочетете в секцията на Значката AVT.

Значката PART
Тази значка се дава от екипа на официалните профили в сайта, които са част от Партньорската програма на Vbox7. Повече за нея може да откриете тук.
Значката COMP
Тази значка се дава от екипа на официалните профили в сайта, които правят компилации.

Дори и да сте изгубили значка може да си я върнете отново. Ако искате да проверите какви значки имате, посетите профила си. Значките се намират точно до потребителското име и аватара ви. Също можете да ги проверите в Настройки -> Значки.

Значки, които се дават автоматично, могат да бъдат отнети

Значката COOL
Когато профилът ви набере отново достатъчно рейтинг значката ще се върне и профилът ви отново ще стане доверен.

Значката за Кирилица
Когато имате твърде много коментари на латиница или пък коментари, съдържащи само емотикони.

Значката SUB
Когато новите субтитри, които пишете не са с достатъчно висока оценка или оценката на останалите субтитри е паднала.

Значката UPD
Когато новите клипове, които качвате, не са с достатъчно висока оценка или оценката на останалите клипове е спаднала.

Значката HOT
Когато профилът ви не се посещава достатъчно много.

Значката COM
Когато оценката на коментарите ви е паднала.

Значката GRP
Когато даден профил вече не е модератор на голяма група.

Значки, които се дават от екипа, могат да бъдат отнети

Значката PRO
Когато профилът не е активен от много време или не спазва Кодекса на сайта

Значката AVT
Когато профилът вече не е активен или когато качва клипове в противоречие на правилата за клипове на AVT.

Значката THE
Когато профилът вече не е активен. Ако е музикален профил и е качвал клипове в противоречие с правилата за ъплоуд от музикални профили.

Значката PART
Когато профилът вече не е активен. Профилът е качвал клипове в противоречие на правилата за клипове и партньорство в сайта.

Всички значки, освен последните три, се дават по вътрешни критерии.

Графиката на значката COOL
Променя се в зависимост от активността на профила в сайта. Ако профилът има много негативна активност, то графиката ще падне под 10 и профилът вече няма да е доверен.

Графиката на значката за Кирилица
Запълва се изцяло, когато в профила има поне 100 коментара. Те ще бъдат оценени и графиката ще покаже докъде сте стигнали за значката за кирилица.

Графиката на GRP
Запълва се наведнъж от 0 до 10 – когато станете админ или модератор на голяма група.

Графиката на SUB
Запълва се постепенно, когато субтитрите в профила ви започнат да получават гласове.

Графиката на COM
Запълва се, когато потребителят започне да пише коментари и те да се оценяват. Имайте предвид, че при над 1500 коментара, започват да се отчитат и коментарите, за които сте дали отрицателни гласове. Тогава може внезапно да пропадне.

Графиката на HOT
Може да се държи много непридвидимо, защото тя зависи от това колко е популярен профилът. Един ден може да е на 9, на другия да падне на 0.

Графиката на UPD
Запълва се (много) бавно, затова не очаквайте голямо движение.

Значките AVT, PRO, THE, PART и TEAM нямат графики, защото се дават от екипа.

Доверен профил

Всеки профил в сайта има свой вътрешен рейтинг, който се определя от дейността на профила – качени клипове, написани коментари, получени гласове, получени предупреждения от екипа.
Когато вътрешният рейтинг на профила достигне достатъчно високо ниво, той почва да се счита за доверен. Тези профили получават допълнителни функции в сайта и получават значка COOL.

Тези профили разполагат със следните допълнителни функции:

- Могат да качват по-големи клипове – до 500 МБ.
- Могат да гласуват за коментари на други потребители.
- Могат да сменят тапети на качените си клипове.
- Не се налага да попълват Анти-спам код в лични съобщения.

Дали един профил е доверен, зависи от дейността на потребителя – доколко той е активен. Ако качвате клипове, пишете коментари, гласувате активно и изобщо участвате в развитието на сайта, без да нарушавате правилата му – профилът ще стане и ще се запази доверен.

Ако профилът не е доверен, това обичайно означава, че:
- Получили сте предупреждение от екипа за Спам или неспазване на Кодекса на сайта.
- Изтрити са ви клипове от профила.
- Изтрити са групи, които сте създали.
- Гласувате предимно отрицателно за клипове и коментари.

Профилът отново може да стане доверен – това зависи само от вашата активност в сайта. Но имайте предвид, че докато профилът ви не е доверен, няма да можете да ползвате допълнителните опции, които сте получили, докато сте имали значката COOL.

Класация Топ Авторски и значката AVT

Значката AVT
Значката AVT се дава на автори, които правят авторски клипове, в които могат да се видят оригинални идеи и умения, предизвикват положителен интерес и отзвук.

За да могат да преценят нашите редактори дали профилът е за значка AVT, в него трябва да има само авторски клипове.
За да получите значката, то вашият профил трябва да има подходящ аватар и банер. Обяснете целта на канала в описанието на профила и качете своите клипове. Последната стъпка е да изпратите лично съобщение до редакторите на VBOX7 и предложете профила си за авторска значка. Те ще преценят дали профилът е готов за нея, както и за участие в класацията „Топ Авторски“. Ако не получите значката веднага – не се отказвайте!

Можете да предложите профил за значка AVT, като изпратите линк към него през формата за Контакт

Клиповете трябва да са авторски и да са направени от автора на профила, който ги публикува в сайта.

В профила трябва да има само клипове на автора.

В клиповете основният език трябва да е български или да има превод на български.

В клиповете не трябва да има скрита или явна реклама на преки конкуренти на VBOX7.

В клиповете не трябва да има скрита или явна реклама на частни лица или фирми, освен ако това не е синхронизирано с екипа на VBOX7 и авторът е получил изрично разрешение за тази реклама или продуктово позициониране.

В описанието на клипа не трябва да има скрита или явна реклама на преки конкуренти на VBOX7.

В описанието на клипа не трябва да има заблуждаващи линкове или подвеждаща/измамна информация.

В описанието на клипа не трябва да има скрита или явна реклама на частни лица или фирми, освен ако това не е синхронизирано с екипа на VBOX7 и авторът е получил изрично разрешение за тази реклама или продуктово позициониране.

Клиповете трябва да спазват Кодекса на сайта и Етичните правила за качване на клипове. Обърнете внимание на секциите “VІІ. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ” и “IХ. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ”.

Не са допустими клипове, които съдържат насилие (освен в случаите на явна пародия), порнография, прояви на етническа нетолерантност, прояви на омраза срещу групи от хора, прояви на ксенофобия.

Авторски клип във Vbox7 може да е, по изключение, и видеоматериал, позоваващ се на цитати от друго авторско съдържание, но само при спазване на законовите ограничения за това. Например, това е допустимо само ако се извършва критика или обзор, като цитирането трябва да съответства на обичайната практика и да е в обем, оправдан от целта. Нещо повече, необходимо е винаги да се посочва източникът и името на автора, чието произведение се цитира.

Клипове които не са съобразени с тези правила ще бъдат премахвани, а значката на автора отнета. В случай на големи нарушения авторът ще получи бан на профила си и от сайта. Преценката за това какви наказания да бъдат определени е на екипа на VBOX7.

В класацията „Топ Авторски“ попадат само клипове, които са качени от автори на сайта – потребители със значка AVT.

Класацията се формира като се сумират гледанията на всички клипове, качени от автора през календарния месец.

Как се става автор можеш да прочетеш ето тук
Както другите класации на сайта и тази се набира по таен алгоритъм, който отчита много показатели на клипа – някои видими, други скрити. Класацията се обновява постоянно – от нея е нормално да изпадат клипове и да влизат нови. Колкото по-динамично е качването на клипове, толкова по-малко всеки един от тях ще има време в класацията (защото тя дава предимство на новите клипове).

Кои са причините, поради които на даден профил да бъде отнета значката AVT?

Ако профилът вече не е активен.

Ако потребителят нарушава правилата за качване на авторски клипове.

Ако потребителят не спазва Кодекса на сайта и Етичните правила за качване на клипове.
Екипът на VBOX7 има право във всеки един момент да отнеме значката AVT.

Екипът на VBOX7 има право във всеки един момент да прекрати достъпа до профил, както и до съдържанието в него.

Adwise реклама е контекстна реклама. Тя се заплаща за клик, във вид на текстово каре.

Всички автори и официални профили на VBOX7 имат възможност да увеличат приходите си като се възползват от Adwise реклама в своите клипове. Потребителите на VBOX7, притежаващи Официален профил (значка THE) или Авторски профил (значка AVT) и генериращи собствено видеосъдържание, могат да поставят Adwise реклама на своите видеоклипове, публикувани в сайта.

Запознайте се подробно с нашата партньорска програма.

Какво трябва да направите, за да имате Adwise реклама?

За да имат клиповете ви Adwise реклама, е необходимо да се регистрирате в www.adwise.bg. За целта трябва да си направите регистрация като издател в системата. Профилът Ви в Adwise трябва да е с валиден email адрес. Може да съдържа само латински букви (a-z) или цифри 0-9, “.” и “_”. Трябва да започва с буква.

Копирайте генерирания от сайта код и го поставете във вашия авторски профил в таб „Adwise реклама“ от настройките на профила. Кодът позволява показването на Adwise реклама във вашите авторски видео клипове във Vbox7. Всеки генериран код е уникален и може да се използва само за един единствен профил.

Adwise – Общи условия за партньори

Подбуждането към генериране на фалшиви кликове от потребители или организирането на даването на фалшиви кликове от потребители/ботове/друго е абсолютно забранено.

В случай на установени нарушения на Общите условия на Adwise или на Общите условия на VBOX7 преценката за ограничаване на дейността на потребителя и/или неговото отстраняване и спиране на достъп пада върху Нетинфо и VBOX7.

Повече за продуциране на съдържание от 7talents може да прочетете на сайта http://7talents.bg

Класация Топ БГ Музика - популярна

За да получите значката THE, профилът ви трябва да бъде добре оформен с аватар и банер. Също така в описанието трябва да бъде посочено чий е профилът – на кой музикант/изпълнител/група/лейбъл. Трябва да има качено поне едно видео, което е музикален видеоклип към авторска песен.

Важно! Клиповете трябва да са качени директно на сайта, няма опция за ембедване.

Когато завършите профила си, напишете лично съобщение до редакторите на VBOX7. Те ще определят дали той е готов за значката и участие в класацията.

Трябва ли да съм известен/известна, да имам издаден албум, за да участвам в класацията?

Не, това не е задължително условие.

Важно! Значката няма да бъде давана на профили:
– с лошо качество на звука на клиповете;
– в които личи липса на сериозно отношение към музикалното изкуство;
– ако клиповете промотират поведение или ценности, които не са съобразени като цяло с етиката на ъплоуд на клипове или Кодекса на сайта .

Клиповете трябва да са произведени от изпълнителя зад профила – музиката и визуалното съдържание. Изпълнителят гарантира с ъплоуда на песента, че има авторски права върху музиката и визуалната част на клипа.

В профила трябва да има само видеа на изпълнителя или на лейбъла.

В клиповете не трябва да има скрита или явна реклама на преки конкуренти на VBOX7. В клиповете не трябва да има скрита или явна реклама на частни лица или фирми, освен ако това не е синхронизирано с екипа на VBOX7 и изпълнителят е получил изрично разрешение за тази реклама или продуктово позициониране.

В описанието на клипа не трябва да има скрита или явна реклама на преки конкуренти на VBOX7. В описанието на клипа не трябва да има заблуждаващи линкове или подвеждаща/измамна информация. В описанието на клипа не трябва да има скрита или явна реклама на частни лица или фирми, освен ако това не е синхронизирано с екипа на VBOX7 и авторът е получил изрично разрешение за тази реклама или продуктово позициониране.

Клиповете трябва да спазват Кодекса на сайта и Общите условия за ъплоуд.

Не са допустими клипове, съдържащи насилие (освен в случаите на явна пародия), порнография, прояви на етническа нетолерантност, прояви на омраза срещу групи от хора, прояви на ксенофобия.

Клипове, които не са съобразени с тези правила, ще бъдат изтрити, а значката на изпълнителя – отнета. В случай на големи нарушения, изпълнителят ще получи бан на профила си и от сайта. Преценката за това какви наказания да бъдат определени пада върху екипа на VBOX7.

В тази класация попадат само клипове, качени от изпълнители, музиканти или музикални групи, които имат значка THE за официален профил и качват популярна музика – рап, рок, поп, денс, електронна музика и т.н.

Като всички други класации на сайта и тя се набира по алгоритъм, който отчита явни и скрити показатели на клип. Класацията се обновява постоянно – нормално е от нея да изпадат клипове и да влизат нови. Колкото повече клипове се качват, толкова по-динамична е тя, защото дава приоритет на новите видео клипове.

Причина даден клип да отпадне от класация във VBOX7 е, ако той вече не отговаря на изискванията да бъде в нея. Като например – клипът е твърде стар. Имайте предвид, че класацията се обновява постоянно – нормално е от нея да изпадат видеа и да влизат нови.

Когато профилът нарушава правилата за клипове на изпълнител, значката THE може да бъде отнета.

Екипът на VBOX7 има правото във всеки един момент, по своя преценка, да свали значката THE от профил, да прекрати достъпа до профил, както и до съдържанието в него.

Adwise реклама е контекстна реклама. Тя се заплаща за клик, във вид на текстово каре.

Всички автори и официални профили на VBOX7 имат възможност да увеличат приходите си като се възползват от Adwise реклама в своите клипове. Потребителите на VBOX7, притежаващи Официален профил (значка THE) или Авторски профил (значка AVT) и генериращи собствено видеосъдържание, могат да поставят Adwise реклама на своите видеоклипове, публикувани в сайта.

Запознайте се подробно с нашата партньорска програма.

Какво трябва да направите, за да имате Adwise реклама?

За да имат клиповете ви Adwise реклама, е необходимо да се регистрирате в www.adwise.bg. За целта трябва да си направите регистрация като издател в системата. Профилът Ви в Adwise трябва да е с валиден email адрес. Може да съдържа само латински букви (a-z) или цифри 0-9, “.” и “_”. Трябва да започва с буква.

Копирайте генерирания от сайта код и го поставете във вашия авторски профил в таб „Adwise реклама“ от настройките на профила. Кодът позволява показването на Adwise реклама във вашите авторски видео клипове във Vbox7. Всеки генериран код е уникален и може да се използва само за един единствен профил.

Adwise – Общи условия за партньори

Подбуждането към генериране на фалшиви кликове от потребители или организирането на даването на фалшиви кликове от потребители/ботове/друго е абсолютно забранено.

В случай на установени нарушения на Общите условия на Adwise или на Общите условия на VBOX7 преценката за ограничаване на дейността на потребителя и/или неговото отстраняване и спиране на достъп пада върху Нетинфо и VBOX7.

Класации на сайта - Топ 40, Популярни, Категории и други

Всички класации във VBOX7 се набират автоматично, по специално зададени алгоритми, които работят на принцип, познат единствено на екипа на сайта. Критериите, по които клиповете влизат или излизат в/от класациите – също. В класациите не участват клипове, маркирани за възрастни.

Екипът не маха и не поставя видеа в класациите на сайта!

Топ 100 на всички времена
В нея са най-гледаните клипове в сайта, от както го има.
Моят Топ 40
В нея има клипове избрани специално за теб от последно качените на сайта клипове, сортирани по популярност.
Топ 20 история
Този календар показва първите 20 клипа от топ 40 за всеки ден.
Топ 15 в момента
Най-гледаните клипове в сайта в този момент.

Топ 40 се набира автоматично, по алгоритъм. Този алгоритъм е тайна.
Екипът не слага или маха клипове от топ 40 – клиповете там се сортират автоматично!
Как да ми влезе клипа в топ 40?
Ако клипът ти е нов, много интересен и гледан има голям шанс да попадне там. Ако правиш фалшиви профили за фалшиви гласове, или манипулираш гледанията, или по някакъв начин се опитваш да измамиш класацията е много вероятно клипът да бъде изтрит, а профилът ти баннат. Препоръчваме ти да не си правиш излишни експерименти, защото сайтът има невидима, но бърза и ефективна модерация.
Клипът ми изпадна от топ 40, защо?
Клиповете там се сменят постоянно с най-новите и популярни в сайта и е нормално да падат клипове и да влизат нови.

Популярни клипове – http://vbox7.com/browse:popular също е класация.
Тя показва топ 1000 клипа на сайта в момента. Като при всички други класации алгоритъмът за подбирането на клип за там е тайна. Клиповете стоят много по-малко време в Популярни, отколкото в другите класации!

Класациите базирани на категории са:
Топ поп-фолк/народна – базирана на категория Поп-фолк.
Топ Авто и Спорт – базирана върху всички клипове добавяни в категории Авто-Мото, Спорт и Футбол.
Топ Смях – базирана върху всички клипове добавяни в категории Пародии, Смешни, Животни и Домашни любимци.
Топ Новини – базирана върху всички клипове добавяни в категория Новини.
Топ Любопитно – базирана върху всички клипове добавяни в категории Документални, Технологии и Туризъм/Почивка.
Топ Аниме и АМВ – базирана върху всички клипове добавяни в категория Аниме и АМВ
Относно Топ Геймплей – тази класация беше прекратена за неопределен период от време.

Екипът не маха и не поставя клипове в класациите на сайта!
Ако клип изпадне от класация това може да се дължи на:
- клипът не отговаря на критериите на класацията повече
- твърде стар е
- клипът е маркиран като неподходящ за деца
- клипът е изтрит или спрян по искане на притежателите на авторските му права

Настройки на профила

Описанието се намира във вашия профил – под потребителското ви име и снимка, непосредствено под категориите „Клипове“, „Плейлисти“, „Любими“ и „Абонаменти“. В описанието може да видите датата на регистрация на даден профил, както и от колко потребители и кога е гледан.

Тук можете да напишете нещо за себе си, за вашия канал и вашите интереси. Текстът в описанието трябва да спазва нормите на добрия тон и да е съобразен с Общите правила на сайта В описанието може да сложите линк, текст, картинка. Ако дума след съхранение на описанието стане на звездички – то тя не е позволена. Не е позволено ползването на нецензурен език и обиди.

В описанието е забранено поставянето на:
- заблуждаващи, измамни или вредящи линкове
- използването на картинки, съдържащи обиди/пропаганда/порнография/насилие/фашистки или нацистки символи/картинки, обиждащи дадена религия или държавни символи/снимки на други потребители без тяхно разрешение/расизъм/ксенофобия.

Данните на всеки профил може да бъдат попълнени от настройките на профила. Може да дадете повече информация за себе си, като тази, която не желаете да се вижда на профила може да скриете.

В данните може да въведете какъв да е адресът на профила ви. Той може да е минимум с 4 символа – от a-z, 0-9 и _, трябва да почва с буква от a-z; като смяна на адреса е възможна веднъж на 3 месеца.

Освен това, можете да именувате канала си като името трябва да е с минимум 4 символа a-z, а-я, 0-9, #, – и _ ; и с това име ще бъде показван канала ви в сайта.

В полето за данни можете да въведете и своите социални мрежи. Може да добавите по един Facebook профил, Twitter, Google+, Tumblr, Instagram, Skype или уеб страница. За Skype въведете skype:username, където username е вашето Skype име. За останалите социални мрежи въведете линк към профила или страницата, поставяйки в полето целия линк така както е в адресната лента на браузъра.

Примери:
Facebook – можете да поставите линк към профила или страницата – https://www.facebook.com/Vbox7com
Twitter – https://twitter.com/vbox7
Google+ – https://plus.google.com/117148806646760046609
tumblr – http://cutest-cats.tumblr.com/
instagram – https://instagram.com/foodnetwork/?hl=en
Skype – въведете skype:username, където username е skype името. Например: skype:georgiotpleven1458
уеб страница – произволен линк, например https://www.vbox7.com/.

Не поставяйте линкове, които не са позволени според правилата, Кодекса и Общите условия на сайта. Не поставяйте линкове които са измамни и заблуждаващи потребителите на сайта – това не е позволено.

В данните на профила си можете да отбележите и дали искате да получавате имейл новини. Това може да направите, като сложите отметка в полето „искам да получавам e-mail новини“.

За да изглежда профилът ви по-завършен, може да сложите профилна снимка или картинка, която ще се показва в сайта пред останалите потребители. Това може да направите от настройките, секция „Аватар“.

Няма да бъдат одобрени аватари със снимки, в които се вижда:
насилие
порнография
пропаганда
фашистки или нацистки символи
прояви на расизъм/ксенофобия
обиди
чужди снимки без разрешение на притежателя
манипулирани снимки, които опозоряват дадена религия или държавни символи

Не се допуска ползването на аватара, който е част от официалния профил на vbox7, Официалната група на vbox7, Официалната група на носителите на значки, както и от модераторите и редакторите на сайта!

Избягвайте да взимате аватари от чужди профили в сайта – това се счита за неетично и не е никак приятно. Дори и да е известна картинка – потърсете нещо свое и уникално, което да ви представя пред останалите в сайта.

В секцията „Никнейм“ може да смените никнейма на профила си. Имайте предвид, че ако не харесвате името си и искате да го смените, то трябва профилът ви да е регистриран преди поне една година, както и да имате поне 10 качени клипа. Промяна на никнейм е позволена веднъж на 365 дни.

При смяна на никнейма старият никнейм ще остане блокиран за шест месеца и през това време също ще води към профила ви. През периода от шест месеца ще можете да използвате и двата никнейма в профила си. След изтичането на този срок старият никнейм се изтрива автоматично от системата и е на разположение за нова регистрация.

При смяна на никнейма не трябва да използвате обидно или нецензурно име, както и не е желателно да използвате имитаторски никнейм на друг профил.
Смяната на никнейм се извършва в рамките на 24 до 48 часа.

От тук можете да смените вашата парола за достъп до профила ви в сайта.

В полето „Сегашна парола“ въведете настоящата парола на профила си.
В полето „Нова парола“ въведете новата си парола.
В полето „Повтори паролата“ въведете отново новата си парола.
Запазете промените чрез бутона най-долу.

Избягвайте лесни пароли – 123456, asdfg, qwerty – сайтът няма да ги приеме. Изберете си за парола нещо, което само вие знаете и не я казвайте на никой. Екипът на сайта няма да ви поиска паролата никога.

В полето „E-mail” ще видите изписан имейл адрес. Това е мейлът, с който сте регистрирали профила в сайта. Именно на този мейл ще получите нова парола при смяна на такава от опцията „Забравена парола“.

Мейла, с който сте направили регистрацията си не може да се сменя и не се вижда никъде в профила.

В секцията „Групи“ има две опции:
– дали искате покани за групи или не. По подразбиране е отбелязано, че искате да получавате покани от взаимните си приятели. Това са тези, които сте добавили и съответно – те са ви добавили сред приятелите си.

– групите, в които не искате ваши клипове. Ако искате да добавите група – отворете линка към нея, отидете в Администрация на групата и отбележете отметката. Можете да направите това действие, само ако не сте член на съответната група.

Повече за групите може да прочетете на: (линк)

От тук можете да изберете опциите за получаване на лични съобщения. Имате възможност да получавате съобщения от всички потребители или само от тези, които сте добавили като приятели и системни съобщения от екипа.

Която и от опциите да изберете, не забравяйте, след като отбележете желаната от вас опция, да запазите промените от бутона.

От тук можете да изберете общи настройки от кого искате да получавате отговори на своите коментари. Имате възможност да получавате коментари под клиповете си от всички или само от тези, които сте добавил/а в приятели и екипа.

Ако искате да забраните на конкретни потребители да не пишат коментари под качените от вас видеа или да отговарят на ваши коментари, то може да го направите от опцията Блокирани.

Която и от опциите да изберете, не забравяйте, след като отбележете желаната от вас опция, да запазите промените от бутона.

От тук можете да видите списъкът с потребителите, които са блокирани от вас. Можете да забраните допълнителни функции към техните профили или да ги разрешите.

От тук можете да видите кои значки имате, на какъв етап са някои от значките и съответно – да забраните или разрешите някоя значка да се показва или не на профила ви.

Може да разберете дали имате някоя от значките, когато графиката стане цветна до края – тогава значката ще се отключи и ще се покаже на профила ви.
За повече вижте секция Значки.

Тази опция е достъпна само за профили, имащи значки AVT и THE. В полето трябва да се попълни Adwise код, следвайки указанията. За повече виж Adwise реклама.

Клипове - качване на клипове

Не качвайте на сайта видеосъдържание, в което има кадри на:

- Порнография
- Бой и насилие, освен в случаите на явна пародия
- Прояви на неуважение към училищни правила и към учители. Това включва записи по време на час, унищожаване или навреждане на училищно имущество
- Насилие над животни, освен в случаите на лов/риболов
- Сцени, в които има графично представени в близък план операции и други манипулации, непоходящи за хора със слаби сърца
- Бой между животни
- Ксенофобия – действия обидни и нагрубяващи малцинства
- Етническа омраза
- Явни прояви на расизъм и подстрекаващи към расизъм
- Всякаква информация свързана с тероризъм
- Пропаганда – политическа или религиозна
- Обидни за дадена религия или към държавни символи
- Снимки/записи на лица, без тяхното съгласие
- Обидни към частно лице
- Клевети и/или измама
- Неуредени авторски права
- С лошо качество – видео/аудио, неразпознаваеми кадри
- Клипове съдържащи видео/аудио, които могат да навредят на хора имащи епилепсия, без предварително предупреждение в тях

За повече информация вижте Общите условия и Кодекса на сайта.

VBOX7 си запазва правото да отстрани всеки клип и профил от сайта по своя преценка, без предупреждение.

Потребители, които системно и съзнателно нарушават правилата на сайта, получават бан от него. За повече вижте секция Бан от сайта.

За да качите клип от компютъра си във VBOX7, е нужно да имате регистрация в сайта. Преди да започнете да качвате клипове в сайта се запознайте с Етичните правила за качване на клипове в сайта.

След като влезете в профила си, цъкнете на “Качи видео” в заглавната лента на сайта. После кликнете на опцията „Качи видео“, изберете файла, който искате да качите.

Имайте предвид, че максималната продължителност на файла, който можете да качите, трябва да е до 35 минути, при над 500MB. Ако файлът е под 500MB – нямате ограничение в продължителността му. Позволените видео формати за качване в сайта са: avi, mpg, wmv, 3gp, flv, mp4, mov и mkv.

– Конвертирайте клипа с нашата програма и опитайте да го качите отново. Може да свалите конвентора ето от тук.
– Тествайте дали интернет връзката ви не прекъсва.

Как да проверите дали интернет връзката ви прекъсва?

За Windows – от Start бутона изберете Run и напишете в прозореца, който се отвори, „command”. Ще се отвори DOS прозорец. Напишете в него ping www.vbox7.com и натиснете Enter. Започнете да качвате клипа. Ако се покаже дори един път Request timed out, то интернетът ви прекъсва. В такъв случай най-добре е да се допитате до интернет доставчика си. За да спрете ping-ването, натиснете Ctrl+C. За да излезете от DOS прозореца, напишете exit и натиснете Enter.

Интернетът ми не прекъсва и въпреки това клипът отново не се качва?

Причина да не успявате да качите клип, въпреки че имате стабилна интернет връзка, може да бъде и евентуално претоварване на VBOX7. Опитайте отново по-късно, като ви съветваме това да е в интервала сутрин-обед, а не вечер. Друга причина, поради която клипът ви не успява да се качи на сайта, е вероятен проблем със самия файл.

Опитах се да кача видео, ъплоудът мина, но системата изписва “клипът е качен и очаква обработка”?

Изчакайте 24 часа да се махне от конверт системата ни и опитайте отново тогава. Ако продължавате да срещате проблем, може да пишете до профила на модераторите – vbox7_moderators

От плей страницата на клипа, под самия плеър ще видите три точки. След като кликнете на тях, ще се появи падащо меню със следните опции:

- редактирай
- изтрий
- сподели
- абониран
- добави в любими
- добави в плейлист
- добави в група
- инфо за клипа
- статистика
- напиши субтитри

При използване на опцията „Редактирай“, ще ви се отвори нов прозорец. В него можете да смените заглавието, описанието, таговете, тапета на клипа, да подмените файла или да направите да използвате допълнителните опции като настройки и филтри на клипа.

След като извършите промени, не забравяйте да ги запазите накрая.

Имайте предвид, че плеъра вече работи с html5 технология, а не с флаш.

Отворете сайта https://html5test.com/ и след като Вашият компютър мине теста, погледнете секцията Video. Там трябва да имате налична отметка на кодек H 264.

Ако нямате този кодек, не бихте могли да виждате видеоклиповете във vbox7 през браузъра, за който извършвате теста. Ако кодекът Ви липсва и държите да използвате този браузър, е необходимо да го ъпдейтнете до версия, която го поддържа или да ъпдейтнете операционната си система.

При всеки браузър, който имате инсталиран, този тест ще Ви покаже дали можете да виждате или не видеата в сайта.

Може да се получи, ако:
– клипът е с много високо качество и компютърът няма възможност да го възпроизведе.
– клипът е много голям – зарежда се бавно. э
– клипът е повреден.

За да добавите клип към дадена група, трябва да кликнете на трите точки под плеъра. В менюто там ще намерите опцията „Добави в група“.

Имайте предвид, че можете да добавите един клип в максимум 10 групи, в рамките на 1 ден.

За да добавите клип към дадена плейлиста, то трябва да кликнете на трите точки под плеъра. В менюто там ще намерите опцията „Добави в плейлиста“.

Причините за това могат да бъдат няколко:

- клипчето е голямо и трябва да изчакате повече време да се зареди
- интернет връзката е слаба в момента
- отворили сте твърде много клипове да се зареждат наведнъж. Препоръчваме ви да не отваряте по повече от 3 клипа наведнъж
- сайтът е временно натоварен. В такъв случай можете да сложите клипчето в любими и да го гледате по-късно

Тази функция позволява да ограничите достъпа до вашите видеа. Можете да направите клип личен или достъпен само за свои приятели от опциите за редактиране.

За да изтриете клип от сайта, трябва да кликнете на менюто с трите точки под плеъра. Там ще намерите опцията „Изтрий“. С нея ще изтриете директно клипа от сайта. Затова – имайте предвид, че трябва добре да прецените дали искате това.

Клипове - ембеднати клипове

Да. :( Тези клипове за момента не могат да се плейват автоматично.

Автоматично плейване

При натискане на бутона “Пусни в плейлиста”, клиповете се зареждат в лента на страницата, на която се намира потребителят и се пускат един след друг.

По този начин могат да се пускат:
– клиповете на потребител
– любимите му клипове
– клипове от плейлиста
– клипове от група.

Всеки потребител може да добави клипове за автоматично пускане в своя плейлиста или да създаде нова такава.

Плейлисти

Плейлистата е начинът да се съберат на едно място клиповете, които даден потребител харесва. За да направите плейлиста, трябва да имате поне един клип, който да поставите в нея.

Всеки потребител може да създаде своя плейлиста. Това може да направите от трите точки под клипа и бутона „Добави в плейлиста“.

Кликвайки на опцията ще ви се отвори нов прозорец „Добавяне в плейлисти“. За да направите нова плейлиста, маркирайте „+Нова плейлиста“. Въведете име на плейлиста и натиснете „Запиши“. Ако не искате да запазите промените, натиснете „отказвам се“.

Можете да сортирате плейлистите по няколко критерии – дата на създаване, име, брой клипове. Това може да направите от дясната част на сивата лента.

Плейлиста можете да редактирате от нейната страница, чрез бутона „Редактирай плейлиста“. Маркирайки бутона, ще ви се отвори нов прозорец. В него ще видите опциите за редакция на плейлистата – име и аватар. Когато приключите, не забравяйте да запазите промените чрез бутона „Запази промените“. Съответно – ако не желаете – маркирайте бутона „отказвам се“. Ако желаете да премахнете поставения аватар – използвайте бутона „Върни началните настройки“.

За да изтриете дадена плейлиста, отидете на категорията „Плейлисти“ в своя профил. Изберете плейлистата, която искате да изтриете. От трите точки под нея, маркирайте опцията „Изтрий плейлиста“

Важно – ако изтриете дадена плейлистата, имайте предвид, че няма как да я възстановите отново. Също така триенето премахва плейлистата, но не й клиповете в нея.

Абонаменти

Абонамент е начинът, по който потребител може да следи клипове и канали, които го интересуват.
Всеки потребител на VBOX7 може да се абонира за:
- качени клипове от даден потребител
- плейлиста
- група

Можете да се абонирате за клипове на потребител по два начина:
- от всеки негов клип – кликнете на трите точки под плеъра и маркирайте опцията „Абонирай се“. Така ще се абонирате за видео канала на потребителя.

- от профила – маркирайте „Абонирай се“ под аватара на потребителя. Така ще се абонирате за клиповете, които въпросният потребител качва.

Можете да се абонирате за група само ако клиповете й са публични – тоест, могат да се разглеждат от потребители, които не са членове на групата.

Можете да прекратите абонамента от страницата на групата или таба “Абонаменти” в профила си.

Това означава, че клиповете й не са разрешени за разглеждане, ако не сте член на групата.

Когато отворите вашия профил, под профилната ви картинка се намират категориите „Клипове“, „Плейлисти“, „Любими“ и „Абонаменти“. След като кликнете на „Абонаменти“ във вашия профил, ще намерите сива лента за допълнително сортиране. Тя съдържа опции за избор между вашите абонаменти – „Абонирани за мен“, „Моите абонаменти“, „Моите абонаменти за плейлисти“.
Също така може да търсите сред вашите абонаменти по „Дата“, „Име“ и „Години“. Тези опции може да откриете вдясно на сивата лента.
Бутон за абонаментите си може да намерите и на началната страница на сайта, най-горе в дясно, където се намира менюто на вашия профил.

В потребителския профил можете също да видите и кой се е абонирал за вас. От менюто“Абонаменти” избирайте опцията “Абонирани за мен”.

Групи

Във VBOX7 няма форуми – има групи. В дадена група потребителите на сайта могат да обсъждат клиповете, които са добавени в нея. Всеки потребител на VBOX7 може да стане член на група.

Групите в сайта са:
- публични – в тях може да се присъедини всеки потребител, без да е необходимо одобрение от администрацията на групата.
- частни – за да станете член на такава, то админът на групата трябва да одобри заявката ви.

Можете да видите в кои групи участвате в таб “Групи” в профила си.

Можете да разгледате групите във VBOX7 от тук https://www.vbox7.com/groups:list , както и от търсачката на сайта след сортиране от филтрите.

Групите могат да се създават само от потребители с профили, създадени поне преди 1 година и с поне 10 качени клипа.

Можете да създадете група от страницата на всички групи https://vbox7.com/groups:list . Там ще откриете иконката „Нова група“. Кликвайки на нея, ще ви се отвори нов прозорец – Създаване на нова група.

Преди да създадете група, проверете правилата за създаване на групи.

От сайта се трият групи, когато:

- нямат конкретна тема, която да касае клипове. Групите служат на първо място за събиране и обсъждане на клипове. Те не са форуми/петиции. Всяка група трябва да има тема, която да касае клиповете в нея и да ги обединява.

- са много стари – нямат никаква активност в нея, не е влизано отдавна, не е писано в дискусиите отдавна, не са добавяни клипове.

- има МНОГО такива групи – преди да създадете група, проверете дали вече няма подобна. Ако има много такива групи, вашата е много вероятно да бъде изтрита.

- l33t или неясно заглавие – комбинации от букви/символи и цифри в заглавието. Заглавието на групата трябва да е кратко, ясно и на кирилица.

- расизъм, обиди или ксенофобия – групи, съдържащи и разпространяващи расизъм, се трият.

- има търговии с коментари “ти на мен, аз на теб” или гласувания за клипове и коментари, се трият. Тези практики са забранени в сайта.

- имат аватари, които не са съобразени с изискванията за аватар в сайта.

- в дискусиите има коментари, несъобразени с Етиката за коментари на сайта.

- съдържат пропаганда или информация за тероризъм.

- съдържат проповядване на фашизъм, расизъм и всякакви недемократични идеологии са имитаторски групи – като заглавие, тема и описание.

- претендират, че са официални – само екипът на сайта има право да създава официални групи!

Внимание! Изтриването на група от модератор на сайта намалява вътрешния рейтинг на потребителя. Възможно е профилът ви да стане недоверен.

Това е специално одобрение на клиповете в групата. Може да е много полезно, ако в групата се добавят много клипове. Ако изберете тази опция, когато одобрите 5 клипа последователно на потребител – неговите клипове ще влизат веднага в групата, без одобрение. Ако изтриете клип на потребител от групата – клиповете му пак ще се върнат за преглед, докато той не събере 5 последователни одобрения.

Примери:
Потребител iloveyou добавя 10 клипа в групата. Вие ги проверявате и одобрявате всички. Неговите клипове вече ще влизат веднага в групата.

Потребител noyoudont добавя 4 клипа в групата. Вие ги одобрявате. После добавяте още 2. Тях не ги одобрявате. Неговите клипове няма да влизат в групата веднага.

Потребител iloveyou, чиито клипове влизат в групата веднага, добавя клип, който не е за групата. Вие го изтривате. Новите клипове, които добавя потребителят ще влизат за одобрение, докато не събере 5 одобрения.

За управление на участниците на група трябва да отворите Администрация -> “Управление на участниците”.
От тук можете да:
- изгоните или баннете потребител;
- изтриете негови коментари, дискусии или добавени клипове;
- дадете или отнемете модераторски права на потребител.

Модератори
За да направите даден потребител модератор на група, първо го намерете. Това може да направите в „Участници“, след което трябва да маркирате „Повиши“. Той вече ще има права да помага в управлението на групата.

Блокирани
Това е списък на потребителите, блокирани от групата. Ако блокирате потребител от групата, той повече няма да може да участва в нея, докато не го разблокирате.

Излезли от групата
Това е списък на потребителите, които са излезли от групата, вече не са участници, но са били активни в нея – имат написани коментари, пуснати дискусии, добавени клипове. Ако искате да изтриете някое от тези неща, може да го направите от тук. Ако някой потребител няма активност в групата – той няма да бъде в този списък.

Ако сте блокирали потребител, но той продължава да си прави фалшиви профили само за да влиза в групата, пратете списък с тях до профила на модераторите в сайта – https://www.vbox7.com/user:vbox7_moderators или ни пишете чрез формата за Контакт.

Модераторите на групи имат право:

- да трият и редактират дискусии
- да трият и кирилизират коментари
- да одобряват и премахват клипове
- да гонят и блокират участници
- да разблокират участници

Модераторите на групи не могат да редактират останалите настройки на групата и не могат да я изтрият. Когато давате права на потребител в групата си, внимавайте! Изберете някого, на когото наистина имате доверие.

Можете да създадете дискусия от бутона “Пусни нова тема”, намиращ се под всички останали дискусии.

Можете да изтриете дискусия чрез чекбоксовете вдясно от всяка дискусия.

Само админът на групата и нейните модератори могат да трият дискусии.

Със звездичката можете да “заковете” дискусия като важна. Така тя винаги ще излиза най-отгоре в групата.

С катинара можете да заключите дискусия. По този начин в нея ще могат да пишат само админът и модераторите на групата.

Можете да добавите клип в максимум 10 групи на ден.

Можете да добавите клип към група като кликнете на трите точки под плеъра и маркирате „Добави в група“.

Ако искате да добавите клипа в група, която не виждате в списъка или в повече от една група наведнъж, то започнете да пишете в празното поле, за да я намерите.

На първо място всяка група се модерира от нейния администратор и модератори. Ако потребител обижда друг потребител в група, обърнете се за помощ към тях.

Ако потребител е изгонен от група, но постоянно си прави нови профили само, за да влиза в нея:
– направете групата временно частна
– направете списък с всички негови профили и пишете през формата за Контакт или го изпратете до профила на модераторите в сайта – https://www.vbox7.com/user:vbox7_moderators
В общия случай обидното държане в групи не е достатъчно за бан от сайта на профила.

Можете да напуснете група от Администрация. Можете да напуснете група, ако не сте я създал и ако сте неин член. Имайте предвид, че всички клипове и коментари, които сте добавили, ще останат в групата.

Няма такава опция – един път написан коментар или дискусия, която сте пуснали, може да се модерира само от админа и модераторите на групата.

Можете да изтриете само група, която сте създали от Администрация. Ако смятате, че група е нередна, можете да ни пишете от форма за Контакт – модераторите на сайта ще проверят случая.

Можеш да забраниш свои клипове да се добавят в дадена група от Администрация. Можеш да го направиш само ако не си член на групата. Имай предвид, че тази забрана ще изкара от групата всички твои вече добавени клипове там!

За да пратите покана на свои приятели, кликнете на линка “Покани приятел”.

Можете да каните само своите взаимни приятели (тези, които сте добавили след получена покана и тези след одобрена ваша заявка).
Ако чекбоксът в списъка е сив, то това означава че:
– потребителят вече е получил покана за тази група
– потребителят членува в групата
– потребителят не желае покани за групи

Ако не искате да получавате покани за групи, можете да отбележите това в „Настройки“ на профила си -> Групи.

Коментари

Във VBOX7 не се приемат коментари, които съдържат:
- расизъм
- обиди
- нецензурни думи
- ксенофобия
- пропаганда
- спам

Преди да започнете да пишете коментари, прочетете Кодекса на сайта

Ако коментарите на даден потребител грубо нарушават Кодекса на сайта, той ще получи предупреждение и ще му бъде отнета опцията да коментира. Наказанието важи за един ден!

Ако коментарите ви продължат да бъдат в нарушение на сайта, може да получите и бан от сайта – Какво е бан?

В сайта не е препоръчително писането на l33t – мешавици от символи/цифри/малки и големи букви. В сайта не е позволено писането само с големи букви – то се счита за крещене и не е прието. Препоръчително е да пишете на кирилица или да ползвате кирилизатора на сайта.

Коментарът към клип е вашето мнение като потребител за него – можете да изразите мнение дали клипа ви харесва или не, да дадете полезна информация за случващото се в клипа, да благодарите на ъплоудъра – всичко, което се сетите, стига разбира се да е съобразено с Етиката на коментарите.

За да напишете коментар под клип, трябва първо да сте регистриран в сайта и да влезете в профила си. – Как да се регистрирам?

Под всеки клип има опция за писане на коментари. Числото в прозорчето показва броят написани коментари под въпросния видео клип.

Когато пишете коментари, спазвайте Етиката на коментарите и Кодекса на сайта.

Това е опция, която е достъпна само за доверени профили на сайта. За повече информация можете да видите секция Доверен профил.

Ако вече сте си направили регистрация в сайта, но все пак не виждате опцията за писане на коментари под клиповете, възможните причини са:
- профилът, от който е качен клипът, е забранил писането на коментари към него
- модераторите на сайта са изключили тази опция
- имате наказание да не пишете коментари заради неспазване правилата на сайта

Можете да изтриете коментар само от клип, който вие самите сте качили в сайта.
Това може да направите, като отидете на опцията на писане на коментари. Под всеки коментар има кошче. Ако го натиснете, ще изтриете въпросното мнение.

Няма възможност да изтриете или промените коментар към клип, който не е качен от вас. След като напишете коментар, то той се модерира от собственика на клипа, към който е написан или от екипа на сайта, ако нарушава правилата.

Няма ограничение на броя коментари, които даден потребител може да напише. Имайте предвид, че повтарящи се коментари се считат за спам, както и коментари, които се пишат твърде бързо. За повече информация вижте Какво разбираме под спам във VBOX7?

Ако потребител ти пише неприятни коментари – блокирай му тази опция. Отвори профила му и цъкни на “забрани коментари” вдясно. Той/тя вече няма да може да пише коментари към твои клипове.
Ако потребителят пише само неприятни или обидни коментари, или спами – ползвай алармирай нередност на профила му.
Не използвай алармирай нередност на профили на потребители, които не нарушават правилата на сайта – това се счита за нередност от своя страна и води до бан :)

Под полето за коментари, можете да изберете как да се показват не – Най-новите отгоре, Най-старите отгоре, Най-готините отгоре.

Опциите за сортиране на коментари на вашите клипове се намират в профила ви, в трите точки след „Клипове“, „Плейлисти“, „Любими“ и „Абонаменти“. В секцията „Коментари“ може да намерите няколко варианта за сортиране – Моите коментари, Коментари към клиповете ми и Най-нови, Най-стари, Най-висок вот.

За да забраните писането на коментарите под ваш клип, кликнете върху трите точки долу вдясно под плеъра и натиснете бутона “Редактирай”. От опциите вдясно изберете „Настройки“ и отбележете „Заключване на коментарите“. След това не забравяйте да запазите промените от бутона “Запази промените”.

Ако виждате това съобщение, то антиспам системата на сайта засича спам или обида в коментара ви. Понякога тя засича и коментари, в които на пръв поглед няма нищо нередно. В коментари като цяло не се допускат думи или фрази, които могат да доведат до спам – споменаване на клип, профил, линкове, смс. Работата на антиспам системата варира и понякога може да бъде по-стриктна, ако в сайта има спам на някаква тема. Ако коментарът ви бъде спрян от системата, презаредете страницата и опитайте отново.

Можете да забраните на конкретни потребители да ви пишат отговори от Настройки – Потребители в профила си.
Не можете да забраните изобщо отговори на коментари.

Субтитри

С тази функция можете да добавите превод или полезна информация към видео.
Не се допускат субтитри, които са от няколко думи или рекламни, състоящи се единствено от “вижте ми профила”, “вижте ми другите клипове” “посетете тази фейсбук страница”. Такива субтитри се трият от модераторите на сайта и функцията за писане на субтитри може да бъде отнета.

Кликнете на трите точки под самия плеър и след това на „Напиши субтитри”. Ще се зареди нова страница, чрез която се добавят субтитри. Ако не сте писал/а субтитри досега, можете първо да изгледате наръчника, който ще се зареди.
Когато сте готови, маркирайте “Качи на сайта” и ще видите страница, на която можете:
– да ги оставите за по-късно – ако имате още работа по тях
– можете да ги одобрите веднага – ако клипът е ваш
– или можете да ги пуснете за одобрение – ако клипът е чужд
Написаните субтитри ще се появят в “Написани субтитри” в профила ви.

Когато потребител предложи субтитри към ваш клип, ще получите системно съобщение, че имате чакащи субтитри към видеото. Можете да разгледате съобщенията от писмото, което се появява в горната дясна част на екрана, когато сте логнати.

Можете да ги прегледате и одобрите/отхвърлите като:
– кликнете на линка в системното съобщение
– погледнете в таба “Субтитри – Получени субтитри” в профила.

Ако клипът вече има субтитри и не искате да ви предлагат повече – можете да изберете такава настройка от таб “Редактирай”. Той се намира на страницата на клипа, в трите точки под плеъра.

Ако клипът има субтитри – ще видите предупреждение за това на страницата за одобрение. Можете да ги смените с новите субтитри или да ги отхвърлите.

Можете да редактирате написани или одобрени субтитри от таба “Субтитри” в профила.

Одобрените ви субтитри към чужд клип повече не могат да бъдат редактирани от вас. Те вече са към видеото. Напишете лично съобщение до ъплоудъра на клипа и го помолете да ги редактира или да ги премахне от клипа – това ще ги върне при вас за редакция.

Ако не искате да гледате клип със субтитри, кликнете на трите точки в горната дясна част на плеъра и изключете субтитрите от съответната опция.

Гласуването за субтитри определя доколко те са точни и добри. Вотът не е видим, за да може всеки потребител да даде обективна оценка.

Можете да гласувате за субтитри, след като натиснете бутона „Инфо“, който се намира под плеъра. Отдясно на екрана ще се открие нова страница, на която ще получите възможност да гласувате.

Когато даден потребител напише достатъчно голям брой субтитрите, които са харесвани, той има възможност да получи значката SUB.

Ако клипът вече има субтитри, няма да се случи нищо – вашите субтитри ще останат чакащи, докато собственикът на клипа влезе в сайта и реши дали да ги одобри.

Ако клипът няма субтитри, вашите субтитри ще бъдат прегледани от модератор на сайта 14 дни след пускането им за одобрение и те ще преценят дали да ги одобрят или отхвърлят служебно.

Всеки потребител има право да реши дали ще одобри или не субтитрите. Ако подадете субтитри към клип и те бъдат отхвърлени, можете да ги предложите на друг потребител.

Това може да се случи, ако:
– потребителят, който е ъплоудър на клипа, е одобрил други субтитри
– потребителят или модератор на сайта е изтрил клипа
В този случай може да ги предложите на друг потребител.

Субтитри се изтриват от таб “Субтитри” в профила, чрез иконка Кошче вдясно от субтитрите.
Ако вие сте писал/а субтитрите към ваш клип – ще изчезнат от клипа и от сайта. Повече няма да съществуват.
Ако сте написал/а субтитри към чужд клип и те са одобрени – повече не можете да ги редактирате или триете. Няма да виждате иконката Кошче за тях.
Ако изтриете чужди субтитри към ваш клип – те ще се върнат при субтитьора като неодобрени.

Причините могат да бъдат няколко:
– клипът е ембеднат на VBOX7 от друг сайт – към такива клипове не могат да се пишат субтитри
– собственикът на клипа е забранил писането на субтитри към клипа
– собственикът на клипа не желае субтитри от вас

Това обичайно означава, че модераторите на сайта са ви отнели тази опция поради нарушения на правилата за писане на субтитри. Субтитрите не трябва да са съставени от няколко думи или само рекламни. Също така трябва да са свързани с клипа и да не бъдат със съдържание, което нарушава Общите условия на сайта.

Можете да забраните предлагането на субтитри към клип от таб „Редактирай“ на клипа. Той се намира на страницата на видеото, в трите точки под плеъра.

С тази опция може лесно да предложите същите субтитри към друг клип. Кликнете на „Зареди субтитри“ над системата за писане на субтитри и изберете от списъка кои субтитри искате да заредите. На клипа ще се заредят вече написаните субтитри.

Важно! – ако имате нещо написано в системата в този момент, то ще се замени от това, което зареждате.

Анотации

Анотациите служат за добавяне на интерактивна информация върху клип. Те могат да бъдат бележка или рамка с линк.

Важно! За момента тази опция е достъпна само за носители на значки THE, AVT и TEAM!

Кликнете на опцията „Редактирай“, която се намира на трите точки долу вдясно под плеъра и след това на бутона “Добави анотации”, който ще откриете на новата страница. Ще се зареди системата за добавяне на анотации.
Тя има три части:
- mлеър, върху който са видими анотациите
- лента на анотациите – на нея са видими местата, на които са разположени анотациите
- дясна секция за създаване и редакция на анотациите

Превъртете клипа до мястото, на което искате да поставите бележка. На плеъра трябва да се вижда кадърът, на който искате да излиза бележката. Изберете от падащото меню вдясно опцията „бележка“. Кликнете на бутона “създай”.
Редактирайте данните за бележката – можете да дадете ново име; линк, който да се отваря, когато кликнете бележката; текст на бележката. Линкът може да сочи само към VBOX7.
Може да промените размера на самата бележка от плеъра, както и да изберете в кой ъгъл да се постави анотацията, като задържите курсора на мишката върху блокчето с бележката.
За да запазите анотациите, не забравяйте да кликнете на бутона “Запази и качи всичко на сайта”.

Превъртете клипа до мястото, на което искате да поставите рамката. На плеъра трябва да се вижда кадърът, на който искате да излиза анотацията. Изберете от падащото меню вдясно опцията “рамка с линк”. Кликнете на бутона “създай”.
Редактирайте данните за рамката – може да дадете ново име; линк, който да се отваря, когато кликнете рамката; обяснителен текст за рамката. Линкът може да сочи само към VBOX7.
Можете да промените размера на рамката от плеъра, както и да изберете в кой ъгъл да се постави анотацията, като задържите курсора на мишката върху блокчето с бележката.
За да запазите анотациите, не забравяйте да кликнете на бутона “Запази и качи всичко на сайта”.

Това са съществуващите върху клипа анотации. Те са сортирани от началото към края на клипа.
За всяка анотация има опции:
- прегледай – показва анотацията 3 секунди преди началото й
- редактирай – зарежда анотацията за редакция в таб “Операции”
- изтрий – изтрива анотацията

Можете да изтриете анотация от режима на редактиране с бутона “изтрий”, който се намира долу вдясно на екрана.

Важно! Веднъж изтрита, анотацията ще се премахне от клипа дори и да не натиснете “Запази и качи на сайта”.

За изключване на анотациите към клип, може да кликнете на трите точки горе вдясно на плеъра.

Лични съобщения

Личните съобщения в сайта са лични взаимоотношения между потребителите. Спазвай правилата на добрия тон, когато пращаш съобщения на някой. Добре е да не пращаш писма, които съдържат
  • Расизъм
  • Обиди
  • Нецензурни думи
  • Ксенофобия
  • Пропаганда

    Ако някой ти праща неприятни лични съобщения – блокирай го веднага, без да отговаряш и го игнорирай. Ако някой ти праща неприятни лични това не е основание за бан.

    Ако потребител спами в лични съобщения – цъкни на линка спам! в писмото му. То ще се изтрие автоматично и потребителя ще бъде алармиран за спам.

Личните съобщения са като писма, които можеш да си разменяш с други регистрирани потребители на сайта.

Можеш да изпратиш лично съобщение на потребител от профила му – линка “изпрати съобщение” вдясно или от кутията си за лични – бутона “ново съобщение”

Когато имаш ново съобщение горе вдясно до иконката писмо се появява число – то отразява броя нови съобщения, които си получил.

В такива случаи ползвай опциите за блокиране веднага, без да отговаряш. Опцията се намира в разговора с потребителя – вдясно, до иконката “кофа” Разговора с този потребител ще изчезне от кутията ти. Ако искаш да разблокираш потребителя може да го направиш от Настройки ->Потребители
Ако си блокирал потребител, но той/тя продължава да си прави нови профили само за да ти пише прати ни списък с тях през опцията “алармирай нередност” на профила му или чрез формата ни за Контакт, за да бъде проверен случая от модераторите на сайта.
Писането на неприятни лични съобщения не е достатъчно основание за даване на бан на профила. Лични съобщения са лични отношения между потребители. Препоръчваме ти винаги, когато пишеш на някой – лично или отговор на коментар да си спомниш за Кодекса на сайта :)

АНТИСПАМ-КОД – това е така нареченото визуално потвърждение. За да сме сигурни, че съобщението се изпраща от човек, а не злонамерена програма, се наложи да въведем антиспам кода при изпращане на съобщение.
Ако искаш да знаеш повече посети Wikipedia
Антиспам код въвеждат само профилите, които още не са станали доверени. За повече виж секция Доверен профил

Това се получава когато пишеш много бързо лични съобщения или много често за кратко време. Това е отново защита срещу спам.

Спам

1. Нежелани и несвързани коментари към клипче като:
- реклама на твой видео клип
- повтарящи се еднакви коментари
- писане на несвързани към клипа коментари
- реклама на профил или група
- коментари от вида “майка ти ще умре, ако не направиш нещо си”
- безмислени поредици от знаци
- коментари призоваващи към спам
- реклама на други сайтове и т.н.
- коментари, които се пишат само трупане на бройка през минута

2. Нежелани и повтарящи се лични съобщения
- всякакви агитации за даване на гласове или помощ за някоя игра
- повтарящо се разпращане на линк до много хора с цел дадено видео да направи гледания и т.н.

Дали спамът е към твои или чужди клипове няма значение. Спамът в сайта е напълно забранен.

Спамът в сайта е напълно забранен.

Ако от профил има разпратен спам, той ще получи предупреждение от екипа, че това е недопустимо. Спам коментарите ще бъдат изтрити. Ако спамът е много висок процент, потребителят действа тенденциозно, то всички коментари ще бъдат изтрити и профилът ще получи бан.

В такива случаи най-добре е да ползвате формата за Контакт на VBOX7 – по този начин ще помогнете на екипа да изтрие спама.

Предоставяме ви и възможност да ни пишете чрез опцията, която се намира горе вдясно на началната страница на сайта.

Също може да се обърнете и към профила на модераторите на VBOX7, като им напишете лично съобщение – https://www.vbox7.com/user:vbox7_moderators

Използвайте линка “Спам!” вдясно от текста. Това автоматично ще изтрие съобщението и ще прати сигнал до нас, че този потребител е написал спам. Ако се натрупат твърде много оплаквания, потребителят ще получи предупреждение или бан.

spam

Бан от сайта

Бан (от английски – ban – означава забрана за нещо). По смисъла на сайта бан означава:
- Достъпът до акаунта ще бъде блокиран – бан върху профил.
- Достъпът до сайта ще ви бъде ограничен – бан от сайта.

Най-честите причини, поради които се получава бан от сайта са следните:
- писане на спам по коментари, групи, лични съобщения
- грубо и нецензурно държане, обиди към други потребители
- прояви на расизъм и ксенофобия
- обиден профил към друг потребител
- имитаторски профил с цел заблуда
- нарушение на правилата за оформление на профил
- нарушение на правилата за качване на клипове
- създаване на дублирани фалшиви профили
- и изобщо когато потребител се държи в сайта така, че притеснява с поведението си другите негови потребители и прави тяхното ползване на сайта неприятно

Банът може да бъде върху профил или бан изобщо от сайта.
Банът върху профил е завинаги – повече няма да имате достъп до този профил. Той ще бъде изтрит от екипа на сайта по негова преценка, когато реши. Ще трябва да си направите нов профил.

Банът от сайта е временен. Когато модераторите на сайта преценят – ще свалят бана. Не влизайте в сайта през проксита и не си правете фалшиви профили – това само ще утежни положението.

Модераторите на сайта имат право да баннат всеки потребител или да спрат достъпа му до сайта по тяхна преценка.

Ако е баннат профила ви:
На мейла, с който е регистриран, ще се получи съобщение за това. Профилът ще бъде блокиран и на описанието му ще се изпише “Потребителският акаунт е BAN-нат!” Вече няма да можете да ползвате този профил.

Ако сте баннат от сайта:
Няма да можете да отваряте сайта. Не търсете начини да влизате в сайта от проксита или чрез програми – това само ще утежни положението.

Бан върху профил:
Бан върху профил не се сваля. Банът е завинаги.
Бан от сайта:
Банът ще бъде свален по преценка на модераторите. Банът е временен. Обичайно продължава до 3 месеца.

Модераторите на сайта имат правото да баннат или изтрият всеки профил от сайта по своя преценка и без предупреждение. Модераторите на сайта имат правото да ограничат достъпа на потребител до сайта за неопределено време.

Бан без предупреждение се получава обичайно за:
- качване на порнография
- представяне за член на екипа
- измама с профили – опит за заблуда и присвояване на чужд профил
- груби прояви на расизъм и ксенофобия
- нов профил регистриран само с цел спам или обиди. Ако има основен профил и новият е дублиран – основния също ще получи бан или предупреждение.

В такива случаи най-добре е да се ползва Формата за контакт на сайта.
или да използвате опцията за връзка с екипа, която се намира горе вдясно на началната страница на VBOX7.

Също така можете да пишете лично съобщение до модераторите на VBOX7 – https://www.vbox7.com/user:vbox7_moderators

Неща, които не са основание за наказание или бан:
– дублиране на клипове, освен когато се прави с цел имитация на профил или друга злоупотреба
– ако някой ви праща неприятни лични съобщения, блокирайте го и го игнорирайте. Ако продължава и от нови профили, можете да докладвате на екипа.
– някой ви е написал един/два неприятни отговора на коментар. Блокирайте му опцията отговор на коментар.

Тъй като е предоставена опцията “блокирай”, на това основание потребител не може да получи бан.
Ако сте получавали обидни лични съобщения от потребител и сте го блокирал, но той продължава да създава фалшиви профили, за да ви притеснява, можете да ги докладвате на екипа на сайта чрез посочените по-горе контакти, за да може да бъде извършена проверка от модератор.

Реклама във VBOX7

Можете да прочетете подробно за банерна реклама във VBOX7 на http://www.netinfocompany.bg/media-kit/vbox7com-91

За партньорства или специални рекламни кампании можете да ни намерите на http://www.netinfocompany.bg/contacts

VBOX7 предлага Adwise реклама. Подробно за Adwise във VBOX7 можете да прочетете ето тук.

За екипа на сайта

Повече за нас и развитието на сайта можете да прочетете в блога ни.

Модераторите на сайта носят значка TEAM. Те се занимават с потребителите в сайта. Важно е да знаете, че VBOX7 има бърза и ефективна модерация.

Бан от профил не се сваля, затова препоръчваме да спазвате Общите правила на сайта .

Ако забележите нередна активност във VBOX7, ви препоръчваме да се свържете с тях.

vbox7_moderators – Профил на модераторския екип на VBOX7.

Линк към профила – https://www.vbox7.com/user:vbox7_moderators

Редакторите на сайта носят значка TEAM. Те се занимават с клиповете в сайта.

Ако имате предложение за интересно видео или канал, можете да се свържете с тях.

vbox7_editors – профил на редакторите на сайта.

Линк към профила – https://www.vbox7.com/user:vbox7_editors

Ползватели

Средномесечни активни получатели на услугата за периода 01.08.2023 г. – 31.01.2024 г. – 678 633.*
Cредномесечни активни получатели на услугата за периода 01.02.2023 г. – 31.07.2023 г. – 801 608.*
Cредномесечни активни получатели на услугата за периода 01.08.2022 г. – 31.01.2023 г. – 809 083.*

  • Съобразно изискванията на Регламент (ЕС) 2022/2065 на Европейския парламент и на Съвета от 19 октомври 2022 относно единния пазар на цифрови услуги и за изменение на Директива 2000/31/ЕО (Акт за цифровите услуги), влязъл в сила на 16 ноември 2022 г.