Шеф Манчев в битка за пицария, вдъхновена от сериала „Приятели” - Кошмари в кухнята - част 1

Вчера се навършиха точно 11 години от излъчването на финалния епизод на сериала „Приятели”, гледан от над 52 милиона американци. В епизода на „Кошмари в кухнята” тази вечер по Нова стотици хиляди българи ще проследят сагата на Joey's Pizza and Dinner, в която има всичко друго, но не и приятелство.

Сграда, боядисана в слънчево жълто на един от големите булеварди в Пловдив, е приютила мечтата за приятелство на 28-годишния Елин, който от 21-годишен има заведения. Първото е снукър бар, който продължава успешно да работи до днес, а второто е кафене по модела на кафето от сериала „Приятели”, където потокът от клиенти не спира.

Окрилен от успеха на кафенето, Елин решава да направи и трето, този път посветено на Джоуи - най-големия чревоугодник в сериала, известен с любовта си към пиците. Преди четири месеца Елин, който не прави разлика между печено и пържено, се гмурва в ресторантьорския бизнес. Joey's Pizza and Dinner има кратко меню, предлагащо основно италианска кухня. Елин намира главния си готвач Емил по обява, без да е опитал и хапка, приготвена от него. Емил съставя самостоятелно менюто и наема персонала. Кулинарят е сприхав и със самочувствие, като се гордее с авторското си меню. Елин е изцяло друг типаж - той има доста хобита, на които отделя голяма част от времето си, особено на моторите.

Клиентите непрестанно чуват скандалите в кухнята, докато чакат по повече от 40 минути основно ястие. Скандалите са както в кухнята, така и между готвачите и сервиза. В заведението, посветено на „Приятели”, има всичко друго, но не и приятелство.

Всички в заведението са убедени, че качеството на храната е на много високо ниво. Това провокира шеф Манчев за първи път да поръча цялото меню. Каква ще е неговата оценка, след като дегустира над 50 ястия? Ще доведе ли стресът в кухнята до нови скандали? Самият шеф Манчев изпада в отчаяние, нехарактерно за него - „Как правят ресторанти, как си я мислят тази работа”.

На финала идва най-голямото предизвикателство както за ресторанта, така и за самия шeф Манчев - специален гост ще бъде най-големият критик на Манчев - собствената му жена. Какво мисли тя за пицарията на Джоуи и за храната на мъжа си, и какво ще посъветва неуверения собственик Елин?

koshmari_v_kuhniata