Домашен сладолед с ягодов топинг с десертно вино

Нежен ванилов сладолед, обилно полят с ягодов топинг – сладостта на лятото, събрана в няколко думи. Но колко пъти ви се е случвало да откажете топинга, защото вкусът и цветът му са прекалено изкуствени? Да, на нас също. В такива случаи винаги най-доброто решение е да си приготвите сами това, което толкова обичате, за да сте сигурни в неговото качество. А как точно?

С Gelfix Super Dr. Oetker да си направите домашен ягодов топинг за любимия сладолед е повече от лесно. А най-хубавото е, че той се приготвя от истински ягоди.

Gelfix Super Dr. Oetker представлява съвършената пропорция от цитрусов пектин и естествена лимонена киселина, които са нужни да желират конфитюра от един килограм плодове. Защото всъщност колкото по-зрели са плодовете, толкова по-малко пектин има в тях и това прави конфитюра по-течен. Ако досега не сте знаели защо не успявате да го сгъстите, вече знаете отговора. Знаете и решението. Изненадата в домашния ягодов топинг тук са щипката черен пипер и десертното вино, които обогатяват вкуса и му придават една особена плътност.

По същата рецепта, впрочем, можете да си направите малинов, къпинов или боровинков топинг. Освен сладолед, с него можете да полеете цедено кисело мляко, крем или да гарнирате домашен сладкиш. Възможностите са много, важно е само да имате желание.

Желаем ви кулинарно вдъхновение и добър апетит!

Линк към рецептата - https://matekitchen.com/recipes/domashen-sladoled-s-yagodov-toping-s-desertno-vino/

matekitchen