koshmari_v_kuhniata

Сбъднатият кошмар на шеф Манчев в двубой на тъща и свекърва - Кошмари в кухнята (23.04.2015) - част1

40 463 23.04.2015
Епизодът на „Кошмари в кухнята” в четвъртък по Нова разказва за механа „Хаджи Димитър” в едноименния столичен квартал. От три години заведението се управлява от младото семейство на Виктор и Симона, но в ръководството са замесени самоотвержени тъща и свекърва. Първата работи като готвач на обедното меню, а втората финансира сина си и ресторанта, като помага при организирането на доставките и зареждането с продукти. Хармоничното разпределение на ангажиментите е само привидно. И двете майки не си дават сметка, че водейки студена война за това коя е по-добра, раните на „Хаджи Димитър” стават все по-дълбоки.

Тъщата и свекървата са в надпревара коя ще помогне повече на „децата”. Всеки ден те се изправят в тиха битка, мерят знания и умения, за да си докажат колко зле се справя другата. Според тъщата Марияна свекървата Ирена не помага, купувайки преоценени продукти, с които готвачката не може да прояви кулинарната си магия. Ирена пък е убедена, че работата на сватята в кухнята не се брои за помощ, защото за нея получава заплата. Силни страсти горят и във взаимоотношенията между Марияна и зет й Виктор, който дори не разбира какво трябва да прави собственикът на един ресторант, а ангажиментите му се свеждат до това да посети заведението преди обед, да разнесе обедните доставки и да се прибере вкъщи още в ранния следобед. Мързелът и безхаберието дотолкова са превзели Виктор, че дори отговорността по събуждането на семейството е поета от тъщата Марияна. Тя всяка сутрин буди Виктор и Симона, независимо че семейството отглежда и бебе.

Лошото управление е докарало ресторанта буквално пред фалит с неплатени наеми, а картината отвътре никак не е розова. Механата през зимата е много студена и се отоплява от малки печки, салонът за гости е мрачен, неприветлив и изпълнен с различни кухненски аромати. Пред заплахата войната на матриархата да изпепели надеждата им за бъдеще, Симона и Виктор търсят бащината подкрепа на шеф Манчев. Опитният кулинар дава да се разбере, че диагнозата е „Много баби, хилаво дете” и запретва ръкави да даде път на младите.

Скоро Манчев разкрива, че задушаващата любов на тъща и свекърва всъщност не дава възможност на по-деликатния Виктор да се научи да отстоява решения. Симона е силна опора зад гърба му, но последните година и половина е в майчинство и не е набрала сили да удари рамо на съпруга си срещу обхваналата го апатия и обсебващата грижа на двете по-опитни майки.
Виж повече Виж по-малко
Устни като на Хейли Бийбър с балсам с пептиди?!
Зендая се облече като робот! Почерпи вдъхновение от нея!
Най-честите двойни стандарти във връзките!
Пияна шофьорка удари четири автомобила, задържаха я😱
Мрачната история зад детските ти спомени💥🤩
Най-старото, най-дълбокото и най-голямото езеро в света!
Тези животни говорят КАТО ХОРА?
Българките са на ВЪРХА на европейския волейбол!
Тейлър Суифт с концерт в България?
Какво ще стане с тялото ти, ако спреш да носиш бельо?!🤩😋
📰 Травма и шок: Жената, която откри, че е спала с брат си след ДНК тест! 😱
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Той е пропускал работа 6 години и НИКОЙ не е разбрал?
ФЕНОМЕН : Момиче, което не може да ходи, стигна до Рилските езера
Париж се влюби в БГ килимите 😲😲😲
От арктически студ до тропически жеги: Как тренират гимнастичките ни?
Наркотик, по-лош от кокаина, завладява младите!
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Неща, които жените казват и карат мъжете да се чувстват несигурни💥😱
Кое е вдъхновението на младата звезда на Испания Ламин Ямал
Какво не знаеш за Адам и Ева!
Странни факти за човешкото тяло, за които не сте подозирали🧐
Най-честите кошмари – имаш ли някой от тях?
Как да разпознаваш езика на тялото, когато някой лъже!
Ето какво се случва с мозъка и тялото ти от страх!
Факти, които звучат като лъжа, а са абсолютна истина!🧐😲
Кейт Хъдсън и Ник Джонъс? Слухове за връзка ?! 😱