Лудогорец осиротя под рамката за гостуването на Ливърпул

2014-09-12 Вратарският пост в Лудогорец може да се окаже Ахилесовата пета на отбора за гостуването на Ливърпул.

Старши треньорът на българския шампион Георги Дерменджиев обяви пред Нова телевизия, че ще картотекира Георги Аргилашки за двубоя от Шампионската лига на „Анфийлд” следващата седмица.

Причината е, че резервният страж Иван Чворович е получил контузия в рамото на вчерашната тренировка на тима. В понеделник вратарят ще претърпи операция.

Титулярът на този пост Владислав Стоянов е наказан, затова няма да бъде на разположение. Вариантът, който са избрали от Лудогорец, е третият вратар Георги Аргилашки да застане под рамката за двубоя с Ливърпул.

„Иван Чворович вчера на тренировката получи контузия. И е в София сега. Не, няма да може да играе срещу Ливърпул, а травмата се оказа доста сериозна и в понеделник най-вероятно ще претърпи операция на рамото. Сериозна травма, а от нищо – на една обикновена тренировка се контузи, но се случва. Малко е неприятно, защото той трябваше да пази срещу Ливърпул. Ние ще реагираме бързо, ще имаме човек, който да пази в този мач”, заяви Георги Дерменджиев след победата с 2:1 над Ботев Пд.

„Аргилашки е едно момче, което може да пази, той вече от три години е в Разград и има качества. Ще разчитаме на него”, заяви наставникът на Лудогорец.

Георги Аргилашки е на 23 години и от 2011 година носи екипа на българкския шампион.

gong_bg