Малаби | Пиршество от Близкия изток с Шейн Делия | 24Kitchen Bulgaria

Малаби | Пиршество от Близкия изток с Шейн Делия | 24Kitchen Bulgaria

Продукти
750 мл кокосово мляко
30 г царевично брашно
1 с.л. розова вода
75 г захар

За сиропа:

55 г захар
2 с.л. прецедено сладко от малини
1 ч.л. розова вода

За гарниране:

50 г печени ядки шамфъстък
30 г настърган кокос
1/4 нар, зърна
50 г тахан халва

Начин на приготвяне:
1. В купичка разбъркайте царевичното брашно с малко студено кокосово мляко. Останалото кокосово мляко сипете в тенджерка. Към него добавете захарта и розовата вода. Щом млякото кипне, намалете силата на огъня до слаба. Сипете малко от горещото кокосово мляко към царевичното брашно, при непрекъснато разбиване. Пресипете сместа с царевично брашно при останалото горещо мляко и бъркайте непрекъснато в продължение на 5-7 минути, на ниска температура. Кремът е готов, когато се сгъсти и остава по лъжицата.

2. Разпределете горещия крем в 6-8 стъклени чаши или купички. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да изстине. След това охладете в хладилник за 3 часа.

3. За сиропа сипете 60 мл вода заедно със захарта в касерола. Добавете розова вода и прецеденото от семки сладко от малини. Разбъркайте и изчакайте сиропа да заври. Пресипете сиропа в купа и охладете в хладилник.

4. Гарнирайте охладения крем със студен сироп от малини, нарязани ядки шамфъстък, зърна от нар и начупена халва.

#24KitchenBulgaria – ежедневно кулинарно вдъхновение за всеки вкус. Открий най-добрите рецепти, най-талантливите готвачи и разнообразни вкусове.

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с #24Kitchen.

Още подобни видеа може да намерите на обновения ни сайт: https://www.24kitchen.bg/
Youtube: https://youtube.com/c/24KITCHENBulgaria
Facebook: https://www.facebook.com/24kitchenbg/
Instagram: https://www.instagram.com/24kitchenbg/

24kitchen