alexanderkostov

Александър Костов е роден на 6 февруари 1989 г. в град Пловдив. Завършва ФЕГ „Антоан дьо Сейнт Екзюпери“ през 2008 г. От 2008г. е студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) със специалност „Педагогика на обучението по
музика“ с поп и джаз пеене, а от 2010г. До момента е в специалност „Композиция“. Зад себе си има няколко участия в академични концерти през 2008 и 2009 година. Написал е музика към няколко филма: „Тайните на тайните служби“(2011г.); „Животът на Артюр Рембо“(2011г.); "Корпус за бързо реагиране"(2012г.); както и към компютърни игри и телевизионни реклами. Работил е като композитор, оркестратор и аранжор с "Pro Films", "Dynamic arts", "Casino Technology", Cintamani studios", "DODO film", "TV Evropa". Негови произведения и песни са излъчвани в ефира на Телевизия Европа, Пловдивска обществена телевизия, БГ Радио и Радио Пловдив.
Александър се присъединява към екипа на "Уил и Нърд" в средата на 2012 година. Алекс бързо намира общ език с екипа и успява да се намери своето място в нова среда, пълна с различни творчески личности. Той пише песните към филма, заедно с помощта на режисьорите Любомир Йончев и Любомир Киров.
Инфо