Яко е! 50 18
5 458 · 3 373
Vbox7.com
+ 2 085
Други сайтове
· Инфо
Антония Маркова е поп певица от Българската музикална сцена. Занимава се с музика от дете и е изучавала поп и джаз пеене в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство- гр. Пловдив. Позната е на българската публика от телевизионните формати "Мюзик айдъл" и "Гласът на България", както и като водеща на музикалните предавания " Хит минус едно" на БНТ и " 1 от 5" на София Кабел. Големият успех на Антония Маркова идва след нейното учстие на фестивала "Бургас и морето", където тя печели сърцата на публиката и става носител на Голямата награда. Победител е в редица национални и международни конкурси за поп музика в страни като Франция, Италия, Русия, Украйна, Хърватска, Македония , Босна и Херцеговина. Тя е носител на Голямата награда за френска песен на първото издание на френския фестивал "Златен ключ" на Alliance française. Световно признание за Антония Маркова е участието й в музикалния конкурс на AVON VOICES, където тя успява да достигне полуфиналите в Париж. Награждавана е лично от бившия украински президент Леонид Кучма с престижното първо място на музикален фестивал в Киев. Участвала е и в Българската Евровизия .

Първата авторска песен на Антония Маркова се появява през 2004г. и с всяка изминала година тя добавя нови авторски парчета в репертоара си, сред които най- популярни са:
" Как ще те обичам"- муз. и ар. Димитър Гетов, текст: Петя Пашева
" Пясъчно лято" -муз. и ар. Димитър Гетов, текст: Пламен Бочев
" Всяка нощ, всекиден"- муз., текст, ар. Пепи Писарски
" Don't live by the day"- муз., текст, ар. Пепи Писарски
" Самота" - муз. и ар. Валери Костов, текст: Антония Маркова
"Звезден сън"- муз., текст, ар. Валери Костов

На 20 юни 2013г. Антония Маркова реализира първия си самостоятелен концерт, който преминава с небивал успех, а за място на събитието избира родния си град Пловдив. Средствата от концерта си дарява за благотворителна кауза в помощ на деца в неравностойно положение.

През 2014г. Антония Маркова стартира годината с чисто нов проект и различна визия от тази до момента. С новото си амплоа тя се насочва към денс музиката с дебютния си клип към песента " Върни ме", създадена специално за нея от Дийпзоун Проджект. Музиката и завладяващият саунд са дело на музикантите от Дийпзоун , а текста е на Нора Караиванова. Режисьор на видеото е Васил Стефанов.
В близко бъдеще очакваме и английската версия на парчето.

Повече за Антония Маркова може да намерите на официалната й фейсбук страница , както и скоро в официалния й сайт.

www.facebook.com/AntoniaMarkovaAntoniaMarkova
Виж цялото описаниеСкрий описанието

Последни