VBox7 logo

autsider

"Вие мислите, че проблемите на вашето общество са свързани с тероризма, престъпността, наркотиците, корупцията или нещо друго, присъщо на общество ви и предизвикващо дискусии и спорове.

Не, възлюбени, има само един проблем, който стои пред
вас и се нуждае от спешно решение. Това е проблемът на вашата откъснатост от Висшия свят и нежеланието да преодолеете онова, което пречи на вас и на цялото човешко общество да се върнете на пътя на еволюционното развитие, предначертан от Твореца на тази вселена." Лорд Ш.

"А вие изразходвате толкова енергия и сили посещавайки различни семинари, четейки томове литература, но цялата тази информация в края на краищата лежи като непреодолимо препятствие между вас и Божествената Истина. Защото забравяте за главното: за какво ви е тази информация. И ако дори в самото начало на пътя сте имали истински мотив, то блуждаейки в информационните лабиринти, вие вече забравяте, защо сте попаднали там.

На вас ви се струва, че интелектът и човешката мъдрост ще ви приближат до Божествената Мъдрост. Обаче се получава точно противоположното: колкото по-голям е вашият интелект, толкова повече се отдалечавате от Божествената Мъдрост. И човешката мъдрост, като основа за щастлив и дълъг живот на Земята няма да ви помогне, когато на предела на силите си започнете да щурмувате Върха на Божественото съзнание.

Именно отричането. Именно самопожертвуванието. Именно безкористното отдаването на всички сили на служение на ближния, са способни да ви придвижат по Божествения Път. Но от гледна точка на по-голямата част от човечеството всичко, за което ние говорим, е само красиви лозунги, които те са готови снизходително да прочетат и дори да поръкопляскат." Ел Мория Хан

"Бъди промяната, която искаш да видиш в света" Махатма Ганди

"Няма нищо извън вас самите, с което си струва да се борите. Ако искате да ви покажа вашия истински враг, приближете се до огледалото и погледнете в него. Ето го вашият истински враг, заедно с всичките му плътски желания, егоизъм, самонадеяност и увереност, че той е познал цялата Истина и може да учи на тази Истина другите."
Възлюбения Майтрейя

"Трябва да не бързате да осъждате всеки човек. Първо погледнете вътре в себе си и след време ще можете да правите разпознаване. И ще разберете, че всичко онова, което ви дразни в хората около вас, го има във вас самите. Защото илюзията, която ви обкръжава, е същата тази илюзия, присъща на вашето съзнание. И тогава, когато изменяте своето съзнание, започват да се изменят външните обстоятелства." Лорд Ш.

"Това чувство за Божественото няма нищо общо с ходенето по храмове, джамии и църкви. За да стигнете при вашия Бог ви е необходимо просто да допуснете това чувство за Божественото във вашето сърце. Когато пребивавате в това чувство, настъпва неочаквана тишина, дори ако се намирате в центъра на голям град. Вие получавате наслаждение от вътрешното съзерцание на Бога и това позволява на Бог да усили своето присъствие във вас. Чувството на Любов, най-възвишеното чувство на Любов, което сте способни да изпитвате много прилича на Божественото чувство." Лорд Ш.


"Който не вижда Бог в хората около себе си, да не го търси повече."
- Махатма Ганди
cool bg