Яко е! 0 0
92 · 92
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо
Българска асоциация на пострадали при катастрофи (www.bazk.org ) е учредена в началото на 2006 г. като неправителствена организация, която участва активно в обсъждането и решаването на проблемите, касаещи безопасността на движението.

Основна нейна задача е подпомагането на пострадали при ПТП лица и техни близки, както и взаимодействие с държавни органи, институции, стопански и нестопански организации с оглед намаляване и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.

От учредяването на асоциацията до сега сме провели десетки национални кампании в партньорство с Български червен кръст, Пътна полиция, Министерство на транспорта информационните технологии и съобщенията, Министерство на здравеопазването и др., инициирали сме и сме подкрепяли законодателни инициативи, свързани с увеличаване наказанията на убийците на пътя, по-високи глоби за водачите, употребили алкохол, мерки срещу купуването на шофьорски книжки, фиктивни годишни технически прегледи на автомобилите и т. н.

Пострадалите при ПТП и техните близки могат да получат безплатни съвети и съдействие за правата си и процедурите за тяхното реализиране на телефон 0 700 17 112. /на цената на един градски разговор/
Виж цялото описаниеСкрий описанието

Последни

Реклама