БНТ - ГОЛЯМОТО РОК МЕЖДУЧАСИЕ

ГОЛЯМОТО РОК МЕЖДУЧАСИЕ – КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА УЧИЛИЩНА ГРУПА НА БЪЛГАРИЯ

По предложение на програмния директор на БНТ1 Севда Шишманова, деветото издание на инициативата на D2 - "Голямо междучасие", бе превърнато в риалити формата
"Голямото Rock междучасие".

Нетърпеливите фенове вече очакват старта на предаването в ефира на обществената медия на 16 ноември. То ще се излъчва всяка сряда от 21:00 часа, веднага след централната емисия новини "По света и у нас". Зрителите ще проследят оспорваната музикална надпревара в 6 епизода, като големият финал предстои на 21 декември.

Над 140 млади и училищни рок групи от цялата страна заявиха участие в конкурса и поставиха рекорд на броя кандидатури в историята на състезанието.

От всички, които се включиха в музикалното предизвикателство, селекционна комисия одобри 22-те най-добри банди. В началото на октомври те се явиха на кастинг, представяйки своя авторска песен или кавър версия на чуждо парче.

Заради високото ниво на изпълнителите и демонстрираните музикални качества след дълго обсъждане селекционната комисия допусна 13 групи (вместо 10) да вземат участие в телевизионния формат.

cool the part
Инфо