bojidarova90

http://www.youtube.com/watch?v=pFipWM0JkkA&feature=relmfu
Вярвам в слънцето, дори когато не свети. Вярвам в любовта, дори когато съм сама. Вярвам в Бога, дори когато мълчи.
God loves you, me too.. WARNING ! Jesus lives, believe
it or not !!!
skype: bojidarova90

-------------->>>>>>> http://www.vbox7.com/groups/god/discussions//

- Вярата е да виждаш невидимото, а не несъществуващото. (А. Тоузър) -

- Животът предлага много избори. Вечността - само два. Какво избираш? -


ИСАЯ 55
6. Търсете Господа,докато може да се намери. Призовавайте Го докато е близо;
7. Нека остави нечестивият пътя си, И неправедният помислите си, Нека се обърне към Господа, и Той ще се смили за него, И към нашия Бог, защото Той ще прощава щедро.

Необходими стъпки за спасение:
1.ОСЪЗНАЙ:"Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога".(Римл.3:23)."А бирникът,като стоеше надалеч,не смееше дори очите си да повдигне към небето,но се удряше в гърди и казваше:Боже,бъди милостив към мен, грешника"(Лука18:3).

2.ПОКАЙ СЕ:"Казвам ви:Не;но ако не се покаете,всички така ще загинете" (Лука 13:3). "Затова,покайте се и се обърнете,за да се заличат греховете ви,за да дойдат освежителни времена от лицето на Господа" (Деян.3:19).

3.ИЗПОВЯДАЙ:"Който казва,че е в светлината,а мрази брат си,той и досега е в тъмнината" (1 Йоан 2:9). "Защото със сърце вярва човек и се оправдава,а с уста прави изповед и се спасява" (Римл.10:10).

4.ОСТАВИ: "Нека нечестивият изостави пътя си и неправедният - помислите си,нека се обърне към Господа и Той ще се смили над него,и към нашия Бог,защото Той ще прощава щедро" (Исая 55:7).

5.ВЯРВАЙ: "Защото Бог толкова възлюби света,че даде Своя Единороден Син,за да не погине нито един,който вярва в него,а да има вечен живот" (Йоан 3:16). "Защото ако изповядаш със устата си,че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си,че Бог го е възкресил от мъртвите ще се спасиш" (Римл.10:9).

6.ПРИЕМИ: "При Своите Си дойде,но Своите Му не Го приеха.
А на онези,които Го приеха,даде право да станат Божии деца,т.е. на тези,които вярват в Неговото име" (Йоан 1:11,12).

Еремия 29:11. Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, заявява ГОСПОД, мисли за мир, а не за зло, да ви дам бъдеще и надежда.

За онези, които искат да изгонят Бог отвсякъде: Страхотна новина! Той няма да бъде и в ада!

"Който и да си, от където и да си, какъвто и да си, каквото и да правиш, където и да ходиш, пак тук ще дойдеш" - надпис на входа на гробищен парк. Животът е кратък, а вечността - дълга! Смъртта е неизбежна, но Библията говори и за преждевременна смърт. Моля те, размишлявай над това! В Галатяни 6:7 се казва: „Не се заблуждавайте! Бог не е за подиграване, защото каквото сее човек, това и ще пожъне!" Ето съдбата на някои хора, които са се подиграли с Бога:

Джон Ленън (певец) - В едно интервю за американско списание той казал: „Християнството ще изчезне. Няма да споря за това. Сигурен съм. Исус е ОК, но Неговите последователи са изключително прости хора. Днес ние сме по-известни от Него” (1966). След като казал, че Бийтълс са по-известни от Исус Христос, Джон Ленън е бил прострелян 6 пъти.

Танкредо Невес (президент на Бразилия) - По време на президентската си кампания той заявил, че ако има 500.000 вота от своята партия, дори самият Бог не би могъл да му попречи да стане президент. Невес спечелил вотовете, но се разболял един ден преди да встъпи в длъжност като президент. По-късно умрял.

Казуза (бисексуален бразилски композитор, певец и поет) - По време на едно шоу в Рио де Жанейро, докато си пушел цигара, той изпускал облачета дим във въздуха и казвал: „Боже, това е за Теб.” Умрял от рак на белия дроб по много ужасен начин.

Харланд и Улф, които построили "Титаник" - Един репортер ги попитал, до колко корабът е безопасен. Отговор бил изпълнен с ирония и гордост: „Това е корабът, който дори и Бог не може да потопи.” Знаеш продължението...

Мерилин Монро (актриса) - Била посетена от Били Греъм по време на едно шоу. Той й казал, че Божият Дух го е изпратил, за да й говори за спасението на душата. След като чула това, което евангелизаторът имал да й каже, тя отговорила: „Аз нямам нужда от Исус.” Една седмица по-късно била намерена мъртва в апартамента си.

Бон Скот (певец) - Бившият вокалист на АС/ДС пее в една от песните си от 1979, „Аз вървя надолу, надолу по магистралата към ада.” На 19 февруари 1980 г. бил намерен мъртъв, задушен от собственото си повръщане.

Случаят в Кампинас (2005 г.) - В Кампинас, Бразилия, група подпийнали младежи отишли да вземат своя приятелка. Майка й я придружила до колата и била силно разтревожена. Хванала дъщеря си за ръката (тя вече била седнала в колата) и й казала: „Дъще, тръгни с Бога и нека Той да те закриля!” Момичето отговорило: „Само ако Той (Бог) пътува в багажника, защото вътре вече е пълно.” Часове по-късно дошла ужасната новина за фатална катастрофа: Всички младежи били мъртви, а колата била смачкана до неузнаваемост. Но за всеобщо учудване, багажникът бил непокътнат. Полицаите казали, че няма начин багажникът да остане невредим при тези обстоятелства. За тяхно изумление, в багажника имало кора с яйца и нито едно от тях не било счупено.

Кристин Хюит (журналистка и шоуводеща от Ямайка) - Тя казала, че Библията е най-лошата книга, която някога е била писана. През юни 2006 г. била намерена, изгорена до неузнаваемост в моторното си превозно средство.

Волтер (френски писател, философ, атеист) - Той атакувал Писанията през целия си живот и твърдял, че Библията няма да просъществува, а ще бъде напълно забравена в рамките на 100 години. След неговата смърт парижкият архиепископ и енорийският свещеник отказали да дадат разрешение за погребение... По-късно Библейско дружество купува неговия дом и го превръща в хранилище на Светото Писание и библейска литература, а Библията си остава най-издаваната и най-четената книга на всички времена.

Много знаменитости са били забравени, но няма друго име, което да е получило толкова власт, като името на Исус. Всички се раждат и умират, но единствено Господ Исус Христос възкръсна след смъртта Си и Той все още живее. Всеки, който призове Неговото име, ще бъде спасен. Ако ти не си сигурен, че като умреш, ще отидеш на небето, ето една молитва, с която можеш да призовеш Божието име:

О Боже,аз знам,че съм грешник,който заслужава ада, днес идвам при теб,за да ме спасиш,чрез твоят Син - Исус Христос,аз вярвам,че Исус е Божият Син,аз вярвам,че Той умря за мен,и че ти го възкреси от мъртвите.Исусе моля те сега ела в моето сърце, аз те приемам като мой Господ и Спасител,предавам животът си и съдбата си на теб благодаря ти Исусе,че чуваш моята молитва,благодаря ти,че ти си в моето сърце!Ти си мой и аз съм твой!Това е денят в,който се спасих!О,Боже нека на небето се запише,че днес Исус Христос стана мой Господ и Спасител,аз съм готов да живея готов съм и да умра!Моля се в името на Исус!

Свидетелства - http://www.vbox7.com/collection:1470926
ТВЪРДЕНИЯ ОТ НАУКАТА И УЧЕНИКак зная, че има Бог? Има няколко класически аргумента за съществуването на Бог. Някои съвременни открития осветлиха допълнително тези аргументи.
Един от най-старите аргументи за съществуването на Бог, още от Аристотел, е така наречения космически (космолоджикал) аргумент. Този аргумент казва, че зад всеки ефект има някаква причина. Всъщност това означава изучаването на космоса.
Ако търсим аргументи или доказателства за съществуването на Бог, няма нужда да търсим под масата или в някой ъгъл-всичко което трябва да направим е да погледнеме около себе си. Космоса е най-голямото нещо което съществува. И сам по себе си е най-голямото доказателство за съществуването на Господ. Това е признато от самото начало на мислещия човек. И забележете: ако космоса съществува-и ние всички сме съгласни, че съществува-тогава има само три логични обяснения за него. Първо: космоса е вечен! Имало е време, когато хората са вярвали в това. Но със съвременните научни открития, се знае, че не е възможно да се вярва това. За последните 150 години, учените са търсили начини да установят дали космоса е вечен или не. Най-великият закон на термодинамиката-вторият-казва, че всичко губи енергия! Всичко се износва и остарява! И така, съвсем ясно става, че ако космоса е вечен, би трябвало вече да се е износил. Космоса има способността и се стреми да разпределя топлината равномерно на всякъде. Космоса се опитва да изравни температурата на всякъде-на всеки квадратен метър. И така, телата стават по-студени и пространството получава все по-вече енергия. То е същото, като да поставите чаша студена вода и чаша гореща вода на масата и да се върнете и проверите температурите на двете чаши на другия ден. И двете чаши са със същата температура. И така ще се случи и с космоса, ако продължава достатъчно дълго време-всички тела ще бъдат с еднаква температура. И ето-космоса не е достигнал до това положение, така че-не може да бъде вечен. Последните открития на учените разбиха напълно тезата, че космоса е вечен.


Втората възможност: ако не е вечен, може би сам се е създал от нищото. Има друг закон, който казва: от нищото не се появява нищо! Или с други думи: нищото не може да произведе нещо! Космоса не може да се е произвел от нищото-това е и първият закон на термодинамиката.

Третата възможност: бил е създаден от някой, който е вечен! И това е първото становище на Библията: “ В началото Господ създаде небето и земята.” И така, аргумента за космоса сам по себе си става напълно ясен и доказва съществуването на Господ. Дори Др. Роберт Джестро-един от водещите учени в света в областта на космоса, шефа на института за космически изследвания на САЩ, създателя и главата на Гадърт Спеис Институт за НАСА: аз имах вечеря с Др. Джестро и ние дискутирахме тези неща и той каза, че последните открития правят все по-лесно за учените да приемат, че Бог съществува и правят все по-трудно за всеки, да се отрече неговото съществуване.

Второ: освен космоса, това е съществуването на живота сам по себе си. И така, от къде се е появил този живот? Светът е пълен с живот-живи същества има на всякъде! Някои са предполагали, че животът се е зародил от само себе си. Това е било опровергано от Пастьор и Реди и тази теория била изоставена. Тогава остава теорията, че животът се е породил от само себе си преди милиони години. Те по-точно казват, че животът се е зародил преди 2 милиарда години. Добре, но съвсем интересно, бяха направени някои открития през последното десетилетие които показват невъзможността на това да се случи. Например: протеина-най-комплексното вещество познато на човека. Хиляди и десетки хиляди протеинови молекули изграждат една клетка и те сами по себе си са така сложни, така различни от света на Чарлз Дарвин-преди по-вече от 100 години, който често е говорил за проста единична клетка, че ние знаем днес, че сложността на протеиновата молекула сама по себе си е такава, че Льо Кампт Денои-френски математик, носител на нобелова награда и един от най-големите световни експерти в теорията на вероятностите, казва, че вероятността да се самообразува дори една протеинова молекула е 10 на степен 234 милиарда !!!!! Някои от вас съм сигурен, не са благодарни за това. Експертите в теорията на вероятностите казват, че ако вероятността нещо да стане, да се случи-каквото и да е-ако е по-голяма от 10 на 50 степен, никога няма да се случи, никъде във вселената, независимо от това колко време ще мине! И така, невъзможно е да се самосъздаде дори и една протеинова молекула ако вероятността за това е 10 на степен 234 милиарда !!! Е, след това учените откриха дори още по-сложно нещо. ДНА! Докторите Уатсон и Крик откриха ключа на живота в клетъчното ядро! Всяко ядро, на всяка клетка има тази сложна стълбообразна молекула, която е толкова сложна, че ако вземете всяка молекула от клетките на вашето тяло и ги изпънете, и ги съедините, те ще покрият разстоянието до слънцето в двете посоки 400 пъти! Това е толкова сложно, че Францис Крик, който го е открил и който е атеист, казва, че по никакъв начин, ДНА молекулата не може да се е появила случайно дори и за 5 милиарда години! И така, той казва: трябва да е създадена от някакъв невероятно развит интелект, някъде в друга част на вселената. Той разбира се не казва от къде се е появил този интелект…

Междувременно Сър Фред Хоил-един от най-великите математици и астрономи в света, от Кембридж, изучавал възможността за появата на единична клетка където и да е във вселената, през цялата история на вселената, открил, че шансовете са нула!!!-10 на 40000 степен, за да се създаде дори и една клетка!!!! Извода, който Сър Хоил е направил: ЕДИНСТВЕННИЯТ НАЧИН ЖИВОТА ДА СЪЩЕСТВУВА Е, АКО Е СЪЗДАДЕН ОТ НЕОГРАНИЧЕН ИНТЕЛЕКТ, КОЙТО НИЕ БИХМЕ ЖЕЛАЛИ ДА НАРИЧАМЕ ГОСПОД!

И така, атеиста Фред Хоил бил принуден да стане вярващ, чрез силата на модерната наука!

И трето: нека да спомена и телеологичния аргумент. Или-аргумента на дизайна. Този аргумент казва, че в цялата вселена ние виждаме доказателства за дизайн. Всяка сложна машина има дизайнер-създател. Това е още така наречения аргумент на “старият часовникар”. Дори в дните на великия астроном Кеплер, който е имал помощник атеист и който спорел често с Кеплер за съществуването на Бог. Кеплер решил да направи действащ модел на Слънчевата система. И така, той го създал: Слънцето с всички планети които се въртяли около него, луните и различни други сателити обикалящи планетите-доста комплексен модел. Изобщо било много интересно да се наблюдава как работи…
Един ден неговият приятел атеист дошъл да го посети. Отивайки в тази част на стаята, където бил работещият модел, той бил възхитен. Бил невероятно заинтригуван от този невероятно сложен модел. Той попитал: кой е направил този невероятен модел? Кеплер казал: никой! Сам се е направил! Образувал се е от прах! Може би е станало течение от прозорците и ето го… Аз дойдох една сутрин и беше тук! Приятелят му казал: не очакваш, че ще повярвам на това, нали? Кеплер отговорил: не, но ти вярваш, че истинската слънчева система, която е многократно по-сложна от този модел се е създала сама-това е дори по-голям абсурд!

Виждаме, в тази връзка, че клетката не само че е много по-сложна, но е по-сложна от всяка машина която е направил човека когато и да е! Вземете най-мощният супер компютър, който съществува на тази планета днес-той не е нищо по-вече от играчка, в сравнение с невероятната сложност на която и да е от 100 трилиона клетки в нашето тяло! И дори при все това, никой в света не вярва, че този компютър се е появил от самосебе си-по случайност! Между другото някой учен е казал, че клетката е по-сложна от най-сложният компютър някога направен от човек, или най-комплицираната машина замислена някога от човек! Невероятната сложност на човешкото око, накарала Дарвин-както той се изразил-да получи главоболие. И наистина-има защо. 7 000 000 конуса за да разпознаят различните цветове и 100 000 000 оси и невероятната сложност на тази чудесна камера! Дарвин сам не е вярвал, че това може да се случи чрез естествен подбор и е абсурд в най-висока степен!


Помислете и за невероятният дизайн на нашите условия за живот! Ако Земята е 10% по-близо до Слънцето, ще изгорим; ако е 10% по-далече-ще замръзне всичко на нея. Ако Луната беше 1/5 по-близо до Земята, ние ще имаме 50 фита вълни покриващи Земята почти всеки ден. Ние живеем на планета, която е много подобна на ябълка. Както ябълка, вътрешността й е мека-лава. Твърдата част на планетата е тънка както е тънка кората на ябълката. Ние не попадаме в лавата поради тънката кора която е между нас и лавата. Над главите ни има ултравиолетова светлина, както и друга радиация, която може да ни унищожи за моменти, но сме запазени от озона и от атмосферата. Господ наистина е създал невероятно жилище за човека.
Водата-една от малкото течности, които се разширяват когато замръзва! Ако не е така, ако се свива, то всичките езера и реки ще замръзнат от долу до горе и всичкият живот във водите ще умре! Атмосфера, която е достатъчно дебела за да ни спаси от милионите метеорити навлизащи в земното пространство и изгарящи в нея всеки ден. Всичко това показва грижите на обичащия ни Господ, който се грижи за нас.


Обществото на атеистите в САЩ казва, че вярата в Господ е в резултат на игнориране и допринася до игнориране. Независимо от факта, че първите 126 университети и колежи в САЩ са създадени от вярващи в Господ и в Исус Христос! Независимо от факта, че огромно число хора, които са от най-изявените на тази земя, и са толкова много, че ако трябва да се преброят, ще е необходимо една и повече седмици и няма да приключат…
Великият философ Аристотел, в чиито дни са казвали, че знаят всичко което може да се знае за всичко, Аристотел със своя гигантски интелект казва: красотата, реда и хармонията на вселената е изява на волята на Господ! Структурата на вселената е работа на велик интелект.

Сър Джеймс Джинс-модерен астроном-казва: колкото повече изследваме вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик! Алберт Айнщайн-човек със невероятен интелект, казва: аз съжалявам всеки човек, който казва, че Господ не съществува.

Всеки, който се занимава сериозно в областта на науките е убеден, че Духа манифестира законите на вселената, Дух много по-съвършен и велик от този на човека и такъв, пред чието лице ние, които сме на много по-ниско ниво трябва да се смириме!
Или Сократ, който ни е дал “метода на Сократ за обучение” казва: не може да има по-голямо щастие в живота освен общението с Господ-създателя на вселената!
Великият физик Майкъл Фарадей казва: “Аз се прекланям пред него, който е Господ над всички.”

Джордж Уашингтон казва, че не е възможно да се управлява светът без Библията! Дори Бен Франклин: “Колкото по-дълго живея, толкова повече съм убеден, че Господ управлява!
Паскал: доказателствата, че Господ съществува са по-вече от необходимото…

И така-дали вярата в Господ е в резултат на игноранс? Попитаите президента Аизенхауър: не е необходимо да имаш мозък за да бъдеш атеист! Всеки глупак може да отрече наличието на Висше същество!

Томас Едисон казва, че неговите изследвания са го довели до неопровержимия извод, че има невероятен инжинер, който командува тази вселена!

Галилео Галилей казва, че е абсолютно убеден в съществуването на интелигентен създател.
И така, можем да цитираме хиляди и хиляди от най-великите и мъдри хора живяли и живеещи на тази земя! Учени и писатели, и композитори, и поети, и философи…

И още-човешката душа, човешкото същество. Хиляди страници са написани с цел да се обясни какво е накарало апостол Павел да се преобрази от гонител на християните в проповедник на Божието Слово? Или апостол Петър-от беден рибар- на скалата на която Исус построи църквата си, или Били Грам-най-продуктивния проповедник обърнал десетки хиляди към Господ, или Сауженицин, който се приравнява на Достоевски, открил Господ в Гулак и много, много други?


Или когато възприемем жертвата на Исус Христос-нашият създател и Господ-на кръста, която той понесе заради нас, когато проумеем страданието и цената която плати-за нас-ще разберем, че този Господ е Господ и спасител на всички които вярват в него! Когато видим любов като тази, то знаем, че има Господ! Когато познаем Господ, открили сме нашият спасител!
cool
Инфо