cchheeffoo

2pac - приказка без край…На 16 юни 1971,
Тупак (с рождено име Lesane Parish Crooks) е роден в Бруклин, Ню Йорк. Той е кръстен на вожд на Инките: Тупак Амару означава “блестяща змия”, а Шакур на арабски означава “благодарен на Бог”. Тупак е син на политическата активистка Алис Фей Уилямс (Афени Шакур). Тя била член на партията – “Черните Пантери”. Тупак израства без да знае, че неговия биологичен баща е жив. Афени се мести да живее при Мутулу Шакур, който става доведен баща на Тупак и верен приятел. През 1981 Мутулу е обвинен в планирането и изпълнението на грабежа в Brinks, където двама полицай и един пазач са убити. Мутулу се покрива за няколко години подържайки своята невинност. На 12 години Тупак открива своята страст към актьорството и писането на поезия. Афени го записва в Харлемска театрална група, където по късно Тупак играе ролята на Travis в “A Raisin The Sun” През 1986 Мутулу е арестуван и осъден на 60 години затвор. Търсейки по добър живот Тупак и неговото семейство се мести в Балтимор, където Тупак се записва в Балтиморското театрално училище. Там той се запознава с Джада Пинкет, която става негова близка приятелка. Тупак остава траен отпечатък у своите учители и показва огромен потенциял. Той се кръщава MC New York и под този псевдоним пише първият си рап за контрола на оръжията, вдъхновен от смъртта на свой близък приятел. За съжаление Тупак няма възможност да продължи с репетициите и се мести със семейството си в Марин Сити (Джунглата). “Напускането на училището, ме разстрои много”, казва по-късно той. “И това е момента в който излязох от правилният път.” Тупак сменя псевдонима си MC New York с нов – 2Pac. Той рапира заедно с Ray Luv в група наречена “Strictly Dope”. Тупак се явява на прослушване при Грег Джейкъбс (Shock G) за неговата група Digital Underground. Той се присъединява към групата като танцьор и рапър. Той обикаля с Digital Underground по турнета, вместо да ги чака да се върнат в града и да работят по албума му. Тупак се появява на няколко песни на Digital Underground – “Same S7), и той "умира" в 4:03 следобяд (4+3=7). Годината която умира Тупак е 1996 (1+9+9+6=25 2+5=7). В клипа към "I W7). В песента "White Man'z World" се чува глас който казва "7 години, 7 години, 7 години". В песента "Bomb First" има 6 изстрела и на седмия Тупак започва да пее. Колата на Тупак е уцелена от 12 куршума, а самият Тупак от 5 (12-5=7). Тупак е убит в Лас Вегас – градът на хазарта. Единственото число което присъства в Slot машините е щастливият N 7. Оттук е и заглавието "Тhe 7 Day Theory" (Седем дневната теория). Ако хората се вгледат внимателно ще намерят номерата, които търсят – това най-вероятно не означава нищо.

В песента "Blasphemy" се чува глас в началото който казва "…Господ има план..". По едно време говорителя казва "…и когато Господ се завърне в следващите 7 дена..", много тихо се чува Тупак да казва "7 years".

В "Toss It Up" Тупак чупи огледало. Легендата е, че счупеното огледало носи 7 години нещастие.

Тупак има на гърба татуировка кръст на който е написано "Exodus 18:11". Тази част от Библията казва "Всеки трябва да остане където е на седмият ден; никой не трябва да излиза. Така хората си почиват на седмият ден.

В песента "Life Goes On"(Живота продължава), Tупак пее за своето погребение. Той пее много за смъртта дори когато започва като рапър, това е просто не означава нищо.

Клипа към песента "I Аin't Mad at Cha" е издаден няколко дена след смъртта на Тупак. Той показва Тупак като ангел в рая. В клипа, Тупак е застрелян след като напуска театър с Suge Knight. Това показва, че той е знаел, че ще бъде застрелян.

Ако Suge Knight е организирал Тупак, то той му е казал да заснеме такова видео, като негов продуцент.

В повечето си песни пее, че иска да бъде погребан като умре, тогава защо е кремиран един ден след като е умрял. И откога кремират някой на следващия ден след като е умрял без аутопсия?

В албума на Richie Rich "Seasoned Veteran" (който е издаден на същия ден с "The 7 Day theory) в песента "Niggas Done Change" Тупак пее следното: "Бях прострелян и убит, немога да ти кажа как се случи това, но най-добре знай, че негрото ще си получи заслуженото". Тази фраза показва, че Тупак е знаел, че ще е мъртъв когато е излязъл албума на Richi Rich. Както споменах преди, Тупак пее много за смъртта си, така че това може би не означва нищо.

В клипа към "Hail Mary" , издаден под псевдонима Макавели, има надгробен камък на който пише Макавели. Но камъка е разбит и има дупка точно пред него, от което се подразбира че Макавели е възкръснал. Това може да е поредното нещо сложено в някое от клиповете за да си мислят хората, че има заговор.

В албума на E-40 "Hall of Game" в песента "Million Dollar Spot", която е дует с Тупак, Тупак казва "Феновете не могат да разберат мой гето жаргон, така че аз изчезвам да четрая планове за живота за по-хубавите неща". Още веднъж Тупак споменава своя "план". Има много текстове като този, където Тупак пее за теми, които карат хората да се чудят дали той не е инсценирал смъртта си – той винаги говори за възкресение и смърт.

В песента на Scarface "Smile", която е дует с Тупак, записана през септември '96, преди да бъде "убит". Но клипа е издаден през май'97 и показва Тупак, който пее разпънат на кръст. В края на клипа Тупак пада от кръстта и се изправя, което още едно изобразяване на възкресението на Исус Христос (Макавели). Към края на клипа, може да се забележи че Тупак всъщност е някой който прелича на него. Ако Тупак е мъртъв, тогава защо ни карат да бъдем подозрителни? За да си увеличт продажбите разбира се.!

В песента "Thug Luv", от албума на Bone Thugz-N-Harmony – "Art Of War" след като Тупак казва "каква става негро", можете да чуете Bizzy Bone да казва "Той е жив, той е жив, той е жив". Те просто може да разказват за историята в песента, или просто да се опитат да внесат още мистерия.

Има нов изпълнител наречен "Black Haze". Рапърът звучи почти като Тупак. Той може просто да се опитва да имитира стила на Тупак, много хора имат подобни гласове.

В клипа "To Live & Die In L.A." 2Pac носи новите маратонки "Michael Jordan". Tова е добре, но Тупак умира преди да бъдат пуснати на пазара. Няма начин някой да се сдобие с тях преди да бъдат пуснати в продажба, много хора ги искат, но не могат да ги получат. Това може да ни накара да се позамислим.

В албумa "Greatest Hits" от 1998 година има песен наречена "God Bless The Dead. В нея се казва "Почивай в мир мой негро Biggie Smalls." Notorious B.I.G. е убит на 9 март 1997 – ШЕСТ МЕСЕЦА СЛЕД КАТО УМИРА ТУПАК!

Дискография:Официални албуми:
Tupac Resurrection
Издаден на: 10 Ноември 2003
Nu Mixx KlazziksИздаден на : 6 Октомври 2003
Better Dayz
Издаден на: 26 Ноември 2002
Until The End Of Time
Издаден на: 27 Март, 2001
Тройно платинен
The Rose That Grew From Concrete
Издаден на: 21 Ноември 2000
Still I Rise
Издаден на: 14 Декември 1999
Двойно платинен
Greatest Hits
Издаден на :24 Ноември 1998
9 пъти платинен
R U Still Down?Издаден на: 25 Ноември 1997
Става платинен на: 15 Декември 1997
Don Killuminati: The 7th Day Theory
Издаден на:5 Ноември 1996
All Eyez On Me

Издаден на: 13 Февруари 1996

9 пъти платинен: 18 Юни 1998
Me Against The World
Издаден на: 27 Февруари 1995
Става 2 пъти платинен на: 26 Април 1995
Thug Life Vol. 1
Издаден на: 26 Септември 1994
Става златен на:24 Януари 1996
Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.
Издаден на: 1 Февруари 1993
Става златен на: 24 Септември 1993
Става платинен на: 19 Април 1995
2Pacalypse Now
Издаден на: 12 Ноември 1991
Става златен на: 19 Април 1995

Неофициални албуми:
Maximum
Издаден 2002
The Lost Tapes
Издаден 1999
The Here After
Издаден 1999
You Never Heard
Издаден 1998/1999
One Million Strong
Издаден 1998
In His Own Words
Издаден 1997/1998
Stop The Gunfight
Издаден 1997/1998
Legends
Издаден 1997
1 in 21 (Remixes)
Издаден 1997/1998
1 in 21
Издаден 1997/1998

ot: 2pacmania.net
Публикувано в andonoff. 10 Коментара »
10 коментара по “2pac – приказка без край…”

1.
plami Says:
2 октомври 2006 в 1022 am

Хей, момче, сещаш ли се, когато ми донесе първото цвете – синьо беше и ме подсещаше за твойте очи. Но цветето падна. Аз бях много тъжна, но ти се усмихна и ми каза, че ще ми донесеш много такива цветя, но нито едно от тях нямаше такъв цват, които да напомня за твоите очи.

Хей, момче, сещаш ли се, когато един ден се опитах да те целуна, а ти се дръпна и ми каза:
- Мъничка, не те обичам вече, обичм друга и няма смисъл да бъдем заедно.
Тогава те погледнах и казах: „Сбогом!!!“
Обърнах се и откаснах един лист от дървото до мен и започнах да го гриза. Тогава усетих горчивия вкус на листото. Мислех, че то ще намали болката, но тогава чух твоя топъл и нежен глас:
- Мъничка, може ли аз друга да обичам?
Тогава се обърнах и започнах да те целувам. Колко беше мил света в тези ми мигове.

На другата сутрин отидох при теб, но ти бе блед, тъжен. Не говореше… и когато поисках да си ходя ти каза:
- Мъничка, днес заминавам за Америка! Може би повече няма да се видим.
Аз бях потресена от твойте думи!

На първо време си писахме, но после разбрах, че не трябва да се разпалва любов без перспектива и че любовта чрез писма не е любов.
В последното си писмо му написах няколко реда от една стара японска поговорка: „Да обичаш е също като песен да пееш, но няма песен без край!“

Един ден, когато се върнах от училище видях писмо адресирано до мен и веднага познах неговия почерк. Питах се дали да го отворя или да го оставя в шкафа, както другите неотворени. Двоумях се. С треперещи ръце го отворих, в него пишеше: “ Мъничка, на 12ти вечерта тръгвам от Америка. На 13ти вечерта ще бъда в София. Връщам се завинаги. Когато чуеш моя глас, ако не ме искаш затвори слушалката. Ако ме искаш, ще поговорим и ще бъде както по-рано.
И кой казва, че „няма песен без край“? “

Това писмо е намерено до момичето с прерязани вени, а до нея е намерен вестник на 13та страница на която пишеше: „…Самолет, който през нощта тръгна от САЩ до Белград, експлодира близо до Югославска граница. Живи няма…. още не е открита причина за експлозията…“

В допълнението на писмото е написано с кървави букви: “ Да обичаш е също като песен да пееш, но няма песен без край… „

How could the 90s be filled with so much pain?
1997-Biggie Died
1996-Tupac Died
1995-Eazy-E Died
1994-Justin Bieber was born
Tragic years for the music we love..
People like to say R.I.P. but these legends come alive every time we press the play button!
cool bg
Инфо