dan40georgi

Христос Воскресе!

При всякакви условия, дори и най-отчаяни, ние трябва да устоим, да вярваме и да се бори за победа, за живот.

„Kрасотата на жената не е в дрехите, които носи, фигурата, която има или в начина, по който си
сресва косата.
Красотата на жената трябва да бъде в нейните очи, защото това е пътят към сърцето й - мястото, където любовта обитава."

Глупаво е да правиш планове за цял живот,когато не си господар дори на утрешния ден! - от профила на aa05

"Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него." С.Кинг (Зеленият път)

Най-точно това го е казал великият Джубран Халил Джубран в книгата "Пророкът": За радостта и скръбта: "Вашата радост е вашата скръб, само че без маска.
За да научиш повече за пътя пред теб, питай тези, които се връщат!

Джубран Халил Джубран:
Великодушието се състои не в това ти да ми дадеш нещо такова, от което аз се нуждая повече от теб, а да ми дадеш онова, без което ти самият не можеш.

Всички ние сме затворници, но едни килии имат прозороци, а други - не...

ДОБРИТЕ ХОРА МАЛКО ОБЕЩАВАТ,А МНОГО ПРАВЯТ; ЛОШИТЕ МНОГО ОБЕЩАВАТ,НО НИЩО НЕ ПРАВЯТ.
ТАЛМУДА

ОБЕЩАВАЙ И УДЪРЖАЙ ДУМАТА СИ,БЪДИ СИЛЕН И ПРОЩАВАЙ.
АРАБ.ПОСЛ.

Горко на народ, чиито държавници са лисици, философите му са фокусници, а изкуството му е изкуство на кърпежа и подражанието.

Горко на народ, който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фанфари.

Не вярвай в идоли създадени от хората,а вярвай в божественото - това е обръщение към всички които се опитват да тълкуват това което не подлежи на тълкуване,а то е човека и произхода му,то е вън е независимо от нашите тълкувания и интерпретации.

Замислете се за това дали имате очи да виждате това което не се вижда,дали имате уши да чуете това което не се чува,дали имате душа да усетите това което не се чувства,ЗАМИСЛЕТЕ СЕ !!!

Нима не си създаваме сами идолите и терзанията сами в нашето подсъзнание!

Джордж Оруел:
Ако чувстваш, че си струва да запазиш човешкото в себе си, дори това да ти носи беда, значи си победил.

СВЕТЪТ Е ОЦЕЛЯЛ, ЗАЩОТО Е СЛУШАЛ МУЗИКА.
СВЕТЪТ Е ОЦЕЛЯЛ, ЗАЩОТО Е ЧЕЛ СТИХОВЕ.
СВЕТЪТ Е ОЦЕЛЯЛ, ЗАЩОТО Е ОБИЧАЛ КРАСИВОТО.

„Една жена каже ли на някой мъж, че иска да живее с него дълго и щастливо, бъдете сигурни, че ако тя е щастлива - той няма да изкара дълго."

"Единственият спорт, който не вреди на здравето, е тичането по жени."

Oh girl you stand by me
I'm forever yours...faithfully

НИКОГА НЕ СЕ ЯДОСВАЙ,ЗАРАДИ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ...ТОВА ЗНАЧИ ДА НАКАЗВАШ СЕБЕ СИ!

Сили-да се боря срещу това което мога да променя!
Търпение-да понеса това което не мога да променя!
Мъдрост-за да различа едното от другото!


Антоан дьо Сент-Екзюпери
Господи,аз моля не за чудеса и не за миражи,а за сила всеки ден.Научи ме на изкуството на малките стъпки.Направи ме наблюдателен и находчив,за да мога в пъстротата на ежедневието навреме да се спирам на откритията и опита,които ме вдъхновяват.Научи ме правилно да разпределям времето в живота си .Дари ме с тънък усет за да различавам значимото от маловажното .
Аз моля за сила за въздържание и мярка ,за да не пърхам и да не пълзя в живота ,а разумно да планирам деня си ,да мога да видя върхове и далечни простори ,а понякога да имам време да се насладя на изкуството.Помогни ми да осъзная,че илюзиите не помагат с нищо.Нито спомените за миналото,нито мечтите за бъдещето.Помогни ми да бъда тук и сега и да възприемам настоящата минута като най-важната.
Опази ме от наивната вяра,че всичко в живота трябва да бъде гладко.Дари ме с ясното съзнание за това,че сложностите,пораженията,паденията и неудачите са естествена част от живота,благодарение на която растем и съзряваме.Напомняй ми,че сърцето често спори с разума.Изпрати ми в нужния момент някой,който има силата да ми каже истината,но би го направил с любов.
Знам,че решението на много проблеми е в изчакването.Затова научи ме на търпение.Ти знаеш колко силно се нуждаем от приятелство.Направи ме достоен за този прекрасен дар и нежен дар на съдбата.Дай ми богата фантазия, за да мога в нужния момент,на нужното място ,с думи или без думи,да подаря някому нужната топлина.Направи ме човек,способен да достига до тези,които са стигнали дъното.Дай ми не това,което искам,а това,което действително ми е необходимо.
Опази ме от страха да не пропусна нещо в живота.
Научи ме на изкуството на малките стъпки.
Инфо