VBox7 logo

dayanaofficial

Официален Facebook Даяна
Официален сайт на Даяна
/>

Диана Иванова Димова е Родена на 22 септември 1982 г. в Благоевград. Цялото и семейство са музикално надарени, но по една или друга причина, не са имали възможност да се развиват. Има две сестри - Ани и Краси. Ани е по-голяма от нея - с нея са пели заедно в хора на господин Александър Миракчийски в ДНА Благоевград, имали са много соло и концертни участия. По-малката и сестра - Краси също пее много добре и на 7 години печели златен медал в Копривщица.

Още от ранна детска възраст, хората забелязват таланта на Даяна и не пропускат да я качат на сцена, на всякакви сватби, кръщенета, празненства...била голяма атракция, защото тя била много мъничка - едва на 4-5 годинки. Много от песните е научила от своята баба и от леля и Цецка.

До 4-ти клас е свирила на акордеон, след което до 7-ми клас е била в музикална паралелка. След 7-ми клас решила твърдо, че иска да се занимава професионално с музика и да развива таланта си в Училището за фолклорни изкуства в Широка Лъка. Там научава много неща и се усъвършенства като певица, запознавайки се с различни фолклорни песни от Странджа, Тракия, Родопи... Освен това се изгражда като човек, научава се на самостоятелност - още от втори курс започва да пее с оркестри и да се издържа сама. Пет години след като завършва Музикалното училище, кандидатства в Музикалната Академия в Пловдив. Много е щастлива, че я приемат от раз, специалност "Инструментално изкуство". Учи две години, след което решава да замине за Швейцария - там научава много сръбски народни песни. Прекарва две години в чужбина, но за да не загуби студентските си права, се връща. Мести се в Софийския университет и завършва "Музикална педагогика".

КАРИЕРА

Професионалната и кариера на певица започва през 2006/2007 година, когато издава първия си самостоятелен албум със "Сънни Мюзик" - "Право в целта". Като човек, занимаващ се с изкуство, тя не е просто изпълнител, а и пише текстове за песни. През май 2012 г., Даяна подписва договор с най-голямата музикална компания в България - "Пайнер". Издава първата си песен за фирмата още през същия месец - "Сделка или не". В края на август се появява и първият хит на Даяна в "Пайнер" - "Случаят бивша". Годината завършва с още по-успешната песен "Смяна на местата", появила се в последните дни на декември. Първата песен на Даяна за 2013 г. излиза през март тя е озаглавена "Ти го можеш". След това следват песните "Mi amor" /през юли/ и "Върни ми любовта" /през ноември/. Следващото парче на Даяна се появява през март 2014 г. и това е баладата "Счупи се" в дует с гръцкия изпълнител Romanos Kolytos.
cool