Яко е! 0 0
46 · 44
Vbox7.com
+ 2
Други сайтове
· Инфо
Денил е лидер на пазара на мъжко облекло в България със стабилно и ярко присъствие в силно конкурентната среда на навлизащи европейски стоки. Марката се наложи с креативност и с баланс на висок стандарт и постоянно актуална линия. За чуждестранните партньори “Денил” означава престиж и внушава доверие. Компанията се утвърждава с иновативни самостоятелни концепции и изпреварващи времето маркетингови подходи.

Дрехите на “Денил” са с перфектна линия и дизайн, а за изработването на всеки продукт се използват само висококачествени материали на естествена основа.

“Денил” е компания със затворен цикъл на производство. Фирмата развива своя бранд със собствен изследователски център, дизайнерски екип, фабрики и търговска мрежа в цялата страна.
Пазарен сегмент

Модната централа произвежда облекло в различни ценови категории и линии - спортна, всекидневна, за делови и специални поводи, кожени аксесоари, обувки. Марката е адресирана към градските мъже на престижни постове, способни да влияят на общественото мнение и с отношение към дрехите, с разбиране за тенденциите, с поглед върху световната мода. “Денил” продава по 100 000 артикула на сезон, като нейни клиенти са уважавани личности от областта на бизнеса, политиката, спорта и изкуството.

Постижения на марката

Модна централа “Денил” е българският символ за качествено мъжко облекло. Брандът е безспорен авторитет в модата, който налага тенденции и възпитава потребители. Фирмата разработва собствени дизайнерски концепции и налага определен стил чрез конфекцията. С маркетинговите си идеи диктува развитието на бранша.

Доказателство за постиженията на “Денил” са многобройните награди на компанията. Тя е носител на сертификата “За бизнес етика”, връчен лично от британския престолонаследник принц Чарлз по време на Българския форум на бизнес лидерите през 2003 г. в София.

Всяка година “Денил” участва в търговското изложение в Дюселдорф, Германия, което е задължителен форум за авторитетните модни компании.

“Денил” е участник в най – престижното изложение в Русия Collection Premiere Moscow.

“Денил” получава медал и диплома за участие в Съдружеството на побратимените градове в руския град Подолск през август 2005 г. Фирмата има и диплома за представянето си в XXV и в XXVI федерално изложение за стоки и оборудване на текстилна и лека промишленост «Текстиллегпром». Това е крупно изложение с международно участие, което се провежда във Всеросийския изложбен център в Москва. На XXVI изложение “Денил” получава и награда за представянето на новата си колекция в категория “Мъжки костюм”.

История

“Денил” е създадена през 1991 г. и досега се управлява от братята Емил и Младен Арабаджиеви. Тя е една от първите частни компании в производството на мъжко облекло у нас. Първият продукт на “Денил” е мъжка риза и може би затова тази част от тоалета се е превърнала в символ на фирмата. Само след две години компанията вече има концепция за цялостно обслужване на мъжкия гардероб. През 1994 г. става факт първата колекция на фирмата и е открит първият магазин. На следващата година е създадена модна централа със собствена школа. През 1998 г. е отворена първата собствена фабрика, втората става реалност през 2002 г.

С течение на времето “Денил” обхваща гамата на целия мъжки гардероб – от обувките до бутонелите. През 2004 г. марката лансира първата си колекция панталони от деним.

От 2000 г. датира търговското партньорство на “Денил” с едни от най-добрите производители на връхно облекло BUGATTI и ROY ROBSON. От 2005 г. компанията започва да изнася продукция в Русия и други бивши съветски републики. През 2006 г. са изградени най-големите магазини за мъжко облекло на “Денил” на най-престижните локации в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Несебър, както и в курортния комплекс Златни пясъци и в края на годината компанията има 12 магазина с обща търговска площ 2 000 м2.

От 2001г. “Денил” предлага собствена програма за лицензиране и франчайз на прецизно отбирани партньори, които желаят да станат част от модния бизнес.

Продуктът

“Денил” е One Stop Shop за мъжа, който търси качествен продукт с отличаващ се дизайн. Това е формулата на успеха на дрехите и аксесоарите с марка “Денил”.

Дрехите на “Денил” са с перфектна линия, с внимателно обмислени детайли, създадени с отношение към дизайна. За изработването на абсолютно всеки продукт модната централа използва само висококачествени материали на естествена основа – 100% памук и 100% вълна.

Всяка година “Денил” реализира две пълни колекции пролет-лято и есен-зима. Успехът им се дължи на координираните усилия и действия на отделите за дизайн, производство и маркетинг. Преимуществото на “Денил” е, че успява всяка седмица да генерира нови предложения, които допълват концепцията за съответния месец. Решенията са свързани с разнообразяване на цветовата гама и са допълнения към водещата линия за сезона.

“Денил” предлага две основни линии облекла.

Denyl Luxury представя концепцията Intelligent wear и е разработена в духа на най-доброто от класиката на мъжкото облекло. Предназначена е за господата над 30 години.

Denyl Next е създадена специално за мъжете под 30, с актуални стандартизирани размери, съобразени с мерките на младото поколение и с неговия динамичен начин на живот. Изработена е по нова технология с цел да се постигне съвършената вталена форма.

Двете линии се предлагат в колекции за свободното време и за специални случаи, в две ценови категории.

Denyl 100 е нова лимитирана колекционерска серия, при която от всеки артикул се изработват само 100 броя, като всеки носи своя уникален номер.

Дрехите се допълват от широка гама аксесоари, които създават индивидуалност на мъжа.

Съвременно развитие

Всяка година “Денил” разработва нови продукти. Сред последните реализирани идеи на марката са облекла за голф и яхтинг, както и съдийски екипи. Компанията инвестира в изследване на нагласите и нуждите на пазара и прогнозиране на тенденциите с 3-5 години напред. Тъй като залага на високотехнологично производство, “Денил” ежегодно обновява машинния си парк с най-новото поколение машини. Компанията работи с най-добрите специалисти в бранша и инвестира в развитието им.

Промоция

“Денил” е първата българска модна марка със собствена медия – електронно списание за мода и интернет форум. Фирмата е и първата, която продуцира музикална компилация, създадена специално за “Денил”, както и документален филм.

“Денил” е отново първата и единствена българска компания, която получава позволение от ФИФА да се рекламира върху екипите на българските футболни съдии. Модната централа насочва рекламните си бюджети към футбола в България и подписва рекламни договори с Професионалната футболна лига и Българския футболен съюз.

Денил” създава прецедент във футбола, като изписва собствените имена на българските футболни съдии върху техните екипи, изработени по дизайн на модната централа

Със своите фотосесии “Денил” открива и лансира нови лица, които по-късно успешно се налагат в медийното пространство.

Сред рекламните лица на Денил са известни обществени личности - журналисти, спортисти, бившия треньор на Националния отбор по футбол Пламен Марков, артьори и други.

През 2006 г. елитната марка шампанско Dom Perignon става стратегически партньор в рекламната кампания на “Денил”. В навечерието на 2006 г. витрините на магазините на българската марка са аранжирани под мотото «Секс и лукс» с бутилки от прочутото шампанско.

Модната централа подкрепя активно различни социални каузи.

“Денил” е първата марка, която започва кампания за издигане авторитета на българското производство със специална серия с националния трикольор. Българският трибагреник е вложен в дизайна на облеклата като символ на идеята за силата на българския продукт на световните пазари и у нас.

Фирмата спонсорира спорта и подпомага все още набиращи популярност млади дисциплини като състезателно катерене и спортни танци. Денил е генерален спонсор на националния отбор по състезателно катерене

Ценности на марката

Мисията на “Денил” е да създава определен лайфстайл, да налага вкусове и тенденции, а не да ги следва.

“Денил” е първата българска марка с концепция за цялостен начин на живот на мъжа, изразен чрез дрехите и аксесоарите. Със своите облекла, с интериора на търговските обекти, работата на консултантите и рекламата си модната централа утвърждава луксозен стандарт на живот. Мъжът, който носи дрехите на “Денил”, е рационален, градивен, с желание и възможности за просперитет. Стреми се да бъде различен и да се забелязва с дискретния лукс на облеклото си.

Денил” създава интелигентни потребители. Клиентът на модната централа влиза в престижния магазин със самочувствие, избира висококачествената стока с увереност и плаща покупката с пълното съзнание за собствената си цена
Виж цялото описаниеСкрий описанието

Последни