dime_la_verdad

Имало едно време едно сляпо момиче, което мразело себе си, защото не можело да вижда. Това момиче завиждало и мразело всички други хора, освен любимия си. Той бил много добър с нея, винаги я подкрепял и винаги се стараел да й помага. Тя му обещавала,
че ако прогледне ще се омъжи за него.

Един ден, неочаквано се случило чудо. Някой подарил на момичето чифт очи и тя можела да вижда отново. Момичето виждало всичко, включително и приятеля си. Той щастливо я попитал: „Сега, след като прогледна отново, ще се омъжиш ли за мен?“ Момичето го огледало и било шокирано, когато видяло, че приятелят й също бил сляп. Тя му отказала да изпълни обещанието. Тогава той я напуснал облян в сълзи. По-късно й написал писмо, в което пишел: „Любов моя - грижи се добре за очите ми.“

Тази история е добър пример за това как се променя мисленето на хората, когато се изменят обстоятелствата. Малко хора си спомнят какъв е бил животът им преди и кои са хората, които са били винаги до тях в най-тежките моменти. Помнете, че хората, които са до вас са най-ценното нещо, което имате в живота!

Преди да си помислите да кажете някоя лоша дума – помислете за някой, който не може да говори!

Преди да се оплачете от съпруга си или съпругата – помислете си за някой, който плаче в самота всяка нощ!

Преди да се оплачете от несправедливия живот – помислете си за този, който е починал твърде рано, още преди да изживее живота си!

Преди да се оплачете от децата си – помислете си за хората, които желаят деца с цялото си сърце, повече от всичко друго на света, но не могат да имат собствени!

Преди да се оплаквате, че къщата ви не е почистена – помислете за клошара, който живее на улицата!

Преди да започнете да мрънкате за разстоянието, което трябва да шофиратe – помислете си за някой, който трябва да извърви това разстояние, разчитайки на собствените си крака!

Когато сте уморени и се оплаквате от работата си – помислете си за всички онези безработни, хората с увреждания и тези, които желаят именно вашата работа!

Преди да посочите някой с пръст или да го осъдите – не забравяйте, че няма човек на този свят, който да е безгрешен и че всички сме дело на един и същ създател!

И когато депресиращи мисли се опитват да ви подтиснат – усмихнете се и благодарете за всичко, което имате! Вие сте живи и любимите ви хора са около вас!

Животът е най-ценният подарък – изживейте го, наслаждавайте му се, веселете се, обичайте го! :)
cool bg sub
Инфо