divaofficial

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
DIVA Official Page: http://www.facebook.com/divavocal http://www.soundcloud.com/divavocal
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
/> Невяна Цветкова, популярна с артистичния си псевдоним DIVA Vocal често е наричана един от най-добрите български хаус вокали и автор на съвременна денс музика. Родена е във Варна и завършила своето висше образование с отличен в Лос Анджелис, САЩ. Тя си партнира с едни от най-изявените диджеи и продуценти от страната и чужбина, като за по-малко от пет години е написала текстовете и вокалната линия на повече от 30 парчета, по-известни от които са "Better Run Away" и "Going Insane" реализирани съвместно с DJ Diass и първото дийп хаус парче на български език с Ivan Deyanov - „Ела при мен”, "Rock DJ" с Andrey Exx, и най-провокативната по нейни думи песен с Pepo (Ellectrica) - “My Secret Confessions”. Те поставиха ново ниво за продуцентите на електронната музика в България и са предпочитани в нощните клубове.
През 2013г дебютира успешно в най-големият сайт за електрона музика в света – http://www.beatport.com/artist/diva-vocal/308316 с парчето и “Come A Little Closer” по музика на Ivan Deyanov (България) и Mark Mansion (Швеция). То предизвиква нечуван интерес от страна на португалски продуценти и бива ремиксирано от няколко именити чуждестранни диджей Keira (Италия), Angel Stoxx (Гърция) и Marttina (Испания). Няколко месеца по-късно песента е записана и с български текст – „Ела при мен”.
През последните четири години Diva е най-канения Български вокал и гастролира успешно в най-реномираните клубовете из страната и чужбина. Нейни парчета са включени в редица албуми и компилации, а заряда и на сцената я прави най-добрия Live Vocal на Балканите.

През лятото на 2014 започва да си партнира с най-добрият продуцент/DJ в Русия - Andrey Exx. До момента на пазара са излезли пет от седемте им съвместни продукции, издадени в един от най-реномираните немски лейбъл Tiger Records. Те и осигуриха постоянно присъствие в ТОП 100 Indie/ Nu-Disco на beatport.com - класация, която се прави на база на продажбите на парчетата.

Нестихващият интерес към певицата кара много световни величия в електронната музика да търсят начини за общи проекти с нея. Някой от които са Vintage Culture (Бразилия), DJ Tarkan (Турция), Saccao (Гърция), Luigi Rocca (Италия), David Tort (Испания).

ПРОДУЦЕНТСКИ КОМПАНИ:
Milk&Sugar; Recordings; TIGER Records, 303 Lovers, Heavenly Bodies, LoveStyle Records, Ellectrica Recordings, Hush Records, Familly Groove Records, Crosstown Vintage, Frigo Vibe Recordings
ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ В BEATPORT.COM
cool bg the part
Инфо