emilizmirliev

Роден съм където и когато ми е паднало – в град Дупница на 27 април 1953 г. Имало е и друга възможност, да не се родя изобщо, но не съм я използвал докрай.
Учих каквото ми харесваше, работих по специалността, но все ме теглеше към писането. Публикувал
съм над 15 000 материала в повече от 100 издания у нас и в Украйна за кого и за какво ли не, но особена полза нямаше и като че ли се отказах от журналистиката, но от хумора и сатирата - не! Бил съм електротехник, сменен майстор, технолог, сервизен инженер и журналист в "Пиринско дело", "Разложки край" и "Демокрация".
Бил съм 10 години кореспондент на „Стършел” , 8 -на "Машиностроител" и 5 – на „Демокрация”, все от Пиринския край.
Но, както се казва всичко има край - само суджукът има два края!
14 години и 7 месеца работих в "Булгартабак", но и на това му дойде краят. По това мреме, докато бях писател под прикритие, чрез издателска къща „Стършел” на бял свят се появиха сатиричните ми фантазии "Птица ли е като птица", които ме уредиха да ме приемат в Съюза на българските писатели.В края на 2010 г. издателство „Български писател” пусна на пазара скандалната ми книга „Бандитската топлофикация”. Готова е абсурдната ми пиеса „Мутрата топлофикация”, в която премиерът, който и да е той, участва като глас.
Радвам се че през целия си досегашен живот успях да остана само един обикновен български писател и продължавам да не се взимам на сериозно и да не се правя на такъв, какъвто не съм...
Автор съм и на двама синове - Борислав и Димитър и на една дъщеря - Христиания и май това все още е най-голямото ми творческо постижение в живота.
Емил Измирлиев
cool
Инфо