fiveminutessofia

”5 минути София” е документална поредица за събития, личности, легенди и артефакти от историята и културата на древния град. Филмовите малки серии срещат съвремието с изкуството на древните траки, с инфраструктурните проекти на римляните, с уменията в
живописта и художествените занаяти на древните българи, с разрушенията и градежите на мюсюлманите, с борбите и съжителството на религиите, със стремежите и усилията на новите българи да построят своята столица, взимайки най-доброто от артистичния и духовен свят на Европа. Динамичното представяне на истории, снимки, архивни кадри, комикси, рисунки, анимации и колажи доближава малките филмчета до интернет изказа и провокира зрителя да сътвори своята петминутна история. София е мястото, където, ако се заредим с познание и знаем къде да гледаме, можем да почувстваме осем хиляди години емоции.

"5 минути София" е проект на Камен Во Студио, реализиран с подкрепата на Столична програма "Култура", минерална вода "Банкя" и личната подкрепа на приятели и съмишленици.
Инфо