german_tiger

блог - http://germantiger.blog.bg/
профил в youtube - ник germantigerbg

Deutschland... liebe dich......
Ich bin dein und du bist mein !
ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ !
СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН !
/> С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ... СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ !!!
КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ... СЕ ПОСТИГА С БОЙ !!!

Аз съм ЛЮБОВ и ОМРАЗА - това са мотивите ми, знание и опит са останалото!
Възпитаният без насилие е често слаб, наивен и безотговорен - тъжен факт, но истинен!
Продължавам да чакам в сайта патриотката СКАЙСИ и банираната НЕЛИ!

ЕТО КАК "ПИЧОВЕ КРАДАТ" МОЕТО ОПИСАНИЕ, ПРИЕМАМ ГО ЗА КОМПЛИМЕНТ - awakee:
Крада ти встъпателната реч,пич!Но само нея понеже съм Българин а не смесен,но въпреки всичко уважавам част от идеите ти.Чест за теб!

ГЕРМАНСКИ ЮМРУК - Кой съм аз и защо пиша това - надолу?
Роден съм с германска и българска кръв. Детските ми спомени са кръг от злобни хлапета около мен, които ми крещят в лицето: „гаден немец” и „фашист”. Беше им явно забавно по няколко да скачат на един и да те удрят, плюят и дърпат, където хванат – коса, дреха или чанта. Първо от това боли, а като минат няколко години това изгражда. Ако вложа излишен драматизъм и славянска патетика или реша да се правя на жертва мога да продължа и да попитам: „Кой ще поеме вината за детската травма, няма ли психолог и съчувствие?” Аз обаче съм убеден и горд, че това ме прави твърд и корав. С клеймото „гаден германец” се расте, живее и понякога много добре. Удивително е колко уверен, силен и нахъсан можеш да станеш когато другите се опитват да те смачкат. Спестявам Ви случаи, унижения и дългите години отчуждение. Категорично не съм жертва, звучи учудващо – но всичко това не ме комплексира, а дори напротив – помня щастливи моменти, истински приятелства и родителска обич!
Война - това значи смърт, трагедия и рев. Всеки, който намира това за забавно е глупак. Всеки, който не е губил близък едва ли ще го разбере. Войната - водена не винаги от тези, които хората смятат за герои. Виждал съм смърт на войник, която никак не е героична, а често пъти е жалка и срамна, войната не е подвиг, тя е страх и кръв!!!
Бях в легиона - всеки който си представя романтика - греши! Забравете филмчета в които пич спасява заложничка, а тя се влюбва в него. Има мъже над легиона и те измъкват завлечени бели хора - вярвайте ми случайте са много, и тогава няма кога някоя да те обича, тя обикновено е в шок, гледа в земята, но пък как здраво те е хванала или как едно дете може да се вкопчи в теб и да те гледа докато заспи от мъка и умора...
За вас мъжкари: Какво мога да предложа сканирани над 3 000 книги (2011г.) на английски, руски, германски, малко на полски, френски... + отделно в библиотеката ми около 200 наистина качествени книги и списания - всичко това военна история + pics and movies - WW2. Тренирал съм бокс+, занимава ме също UFC.For our girls, for our sisters, for our children - love them, keep them and fight for them!
За вас момичета: Литература - всичко от Thomas Hardy, Jane Austen, сестрите Bronte и Charles Dickens. Когато бях хлапак си мечтаех за русо и синеоко цветенце. Днес уважавам всяка бяла жена и се надявам да бъде прекрасна майка и съпруга. С гордост заявявам - доказах на всяка жена която съм обичал, че един германец не винаги е арогантен, тъкмо обратното - той е gentle.
The white woman is...everything!
Какво търся? Отскоро съм тук в България, ако щете и в този ТЕХЕН нов свят, потресен съм, че това с което се блъсках (а не сблъсках) извън Европа е всъщност вече тук и в САЩ... Представете си че съм едно малко и неуко дете, но това дете се учи бързо, схватливо е и иска да знае повече за нашата обща white race. С изненада наблюдавам клипове за всичко що е black и islam в т.нар. бял свят. Ето за това ми пишете, ще науча много от вас. Ако някой подметне - хей, откъде падаш, може би ще му отговоря откъде идвам и какво достойно съм свършил за същите тия бели хора!
Имам една само молба (без обаче да се моля): имам респект към (почти) всеки бял народ, очаквам почит и към германския,ако някой рече че всеки германски войник е убиец, бих му разказал за това как 23 руснака изнасилват и после убиват бременна германка; ако някой заплюе германките че са грозни ще му покажа колко модели и актриси са с германска кръв без той да подозира за тях. Впрочем категорично да поясня - на такъв показвам и казвам болезнено - за да му остане спомен. За финал - нито за миг не мразя руския народ, напротив - убеден съм той не заслужава да бъде тъпкан от кавказки крак.
Ако за Германия бих дал сърцето си, то за българите бих дал всичко останало!
Моето кредо:
WHITE FOR FIGHT! DIE FOR WHITE!
BE A MAN, BE A HERO, BE A BEAST!
АЗ МРАЗЯ, ЗАЩОТО ОБИЧАМ ЕДИН "ТРУП"!
(всъщност може би два)

ГЕРМАНСКОТО ЗНАМЕ ЧЕРНО-ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТО ЗНАЧИ:ОТ МРАК КЪМ СВЕТЛИНА-ЧРЕЗ КРЪВ!!!

"Германия"-няма такава "държава"-
Държава в столицата на която има бетонен мемориал на еврейте
Държава в която нямат право да се гордеят с нищо след 1813г. и 1815г.
Държава в която има паметници на кирилица на армията която изнасилва-Съветската
Държава в която се пускат филми като горкия редник Райън в които чужди избиват германци по „германски” телевизии
Държава в която театрите се правят от чужденци, държава в която всичко което е негерманско се протектира и изтиква напред
Държава в която водят децата от малки в концлагери да им внушат чувство за вина-да ги възпитават в срам, колко зли са били дедите им!

КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.

КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
-СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
- ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!
...
На скайп за познати "предлагам" ГЕРМАНСКО:

БЛАГОДАРЕНИЕ НА БРАТОВЧЕДКА МИ и роднини по света, а също антикварни книги, които аз намирам при "човека с хъски-то" във Варна-изкуства и още "надолу"-
„В една жена всичко е сърце-дори главата!” Jean-Paul Richter ("нейната мисъл")

Германоскандинавски и тевтонски саги;
Всичко на JOHANN WOLFGANG von GOETHE на германски и почти всичко на бг;
Германски автори от 750г. през 17-и век-премного и всички борци за национално германско възраждане, след тях плеяда поети от времето на GOTTSCHED, GELLERT, KLOPSTOCK, UHLAND, HÖLDERLIN, CHAMISSO, EICHENDORFF, WINCKELMANN, следват великите LESSING, SCHILLER, HERDER, H. und E. KLEIST, Е.Т.А.HOFFMANN, HAUF, още германски романтици...след тях LENAU, HEINE, KELLER, STORM, ANNA RITTER, философите HEGEL, KANT, NITZSCHE, SCHELLING, SCHOPENHAUER, JASPERS, HEIDEGGER и др. + германски семейни книги от 18-19 и началото на 20-и век, както и на "немски" език история на германската литература-няколко изследвания от зараждането през 8-век та до края на ВСВ...германски национални носии-TRACHTEN и етнографски "клубове"!
Фоклористика-4 тома "тевтонска митология", германски сказания и приказки от братя GRIMM.

"Приказките са отредени...да уловят чистата мисъл на едно детско световъзприемане, те подхранват непосредствено, меко и нежно като млякото, сладко и засищащо като меда, без земна тежест; обратно, сказанията служат за по-здрава храна, носят по-прости, но затова пък по-отчетливи багри, изискват повече сериозност и разсъдителност.
...при сказанията, също тъй тихо разгръщаме листата и внимателно отместваме клоните, за да не смутим народа и скришом да надникнем към чудноватата ала срамежливо сгушена в себе си, ухаеща на листа, трева и току-що паднал дъжд природа."
По-горе цитат от Братя Гримм, а надолу цитат от увод в българска книга:

"В края на 18-и век в Германия двама братя, професори по право, започнали да записват народните приказки, народните песни и народния говор на своя народ. Колкото повече обикаляли от град на град, от село на село, толкова повече ги пленявала красотата на приказките. Събирали легенди и предания, изучавали песните на минезингерите от 12-14 век, написали граматика и история на немския език, създали речник на немските думи...Но Якоб и Вилхелм Гримм станали известни, когато издали първата си книга с народни приказки.
Братята издали 7 пъти "своите" приказки!"
Германски народни приказки събрани от бр. Гримм-стотици, най-известните в света-немски:
Червената шапчица/Спящата красавица/Пепеляшка/Снежанка/Палечко/Котаракът в чизми/Бременските музиканти/Вълкът и седемте козлета/Жабока-цар (всъщност принц)
...
Дърворезба и скулптура от RIЕMENSCHNEIDER и SCHWANTHALER, живопис-дрезденска галерия, гравюри на DÜRER, HOLLBEIN-младши, CRANACH, RUNGE, изящните f. TISCHBEIN, великия пройссенски живописец и архитект на Берлин-Антон von WERNER, виенска архитектура-INDAU, дворци, замъци и паркове, "пастели" на нежния ANCKER, децата на UHDE, момичетата на ZUBER-BUHLER, веселостта на ZATZKA, красотата на AMERLING, народния WALDMÜLLER, салическия STASSEN, старогерманския LEEKE, патриота KAMPF, националистите HILZ и WILLRICH, но на първо място най-германския Ludwig RICHTER!
Още MEYER, MAKART, SCHALCKEN, THOMA, BAUERLE, FRIEDRICH, KAULBACH, NAHL, AMBERG, историчния von DOMBROWSKI, силния-тежък von MENZEL, дълбокия von LENBACH u.f.a.;
Композиторите QUANTZ, TELEMANN, HANDEL, f. BACH, HEIDN, MOZART, BEETHOWEN, SCHUBERT, SCHUMANN, WAGNER, BRAHMS, f. STRAUSS, Карл ORFF и дори еврейна Густав Малер...
Отделно МУЗИКАТА „СЪБУДЕНА” от потребителка ns4e тук в сайта-импулса тя е!

От книгата на Wolfhard Welzel-"EIN DEUTSCHES TRAUERSPIEL"

Kirche Heltau in Siebenbürgen/heute Rumänien:
Ich trag ein deutsches Kleid
Will trösten euch im Leid
Und Strom der Zeit
Mit Stimmen aus der Ewigkeit

Für 2 000 000 Frauen und Mädchen:
Gott wird abwischen
****** Tränen von ihren Augen
Und der Tod wird nicht mehr sein
Noch Leid, noch Geschrei
Noch Schmerz wird mehr sein

Heinrich Heine:
Denk ich an Deutschland in der Nacht,
dann bin ich um den Schlaf gebracht,
ich kann nicht mehr die Augen schließen,
und meine heißen Tränen fließen.

Und Agnes Miegel-Die Frauen von Nidden.: Gesammelte Gedichte von unserer 'Mutter Ostpreußen', Mein Weihnachtsbuch.: Besinnliches aus Ostpreußen, Wie Bernstein leuchtend auf der Lebenswaage: Gesammelte Balladen, Es war ein Land.: Gedichte und Geschichten aus Ostpreußen und CD
...
ЛИЧНО МОИТЕ ПРЕВОДИ ОТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ И ДНЕС ИЗДАДЕНИ В МАЛКА КНИЖКА В БГ, СЕГА ВЕЧЕ НЕКОРЕКТНО БЕЗ ДА МЕ ЦИТИРАТ САЙТОВЕ И БЛОГОВЕ ГИ "ПРЕПЕЧАТВАТ"

НЕ ЗА СЛАБИ НЕРВИ!
ИСТОРИЯ-ЗАБРАНЕНА И ПРЕМЪЛЧАВАНА!
ЗАТОВА НЯМА И ЕДВА ЛИ НЯКОГА ЩЕ ИМА ФИЛМ!

Геноцид над германския народ вършен от руснаци, поляци, чехи и др.!!!
От книгата "DIE FLÜCHTLINGE"-Günter Böddeker-мой превод, малка част от общо 400 стр.

БЕБЕТА И ДЕЦА НА СМЪРТ
Лагера Ламсдорф, който действа до есента на 1946г.-надзирателя поляк Фурмън убива 15 германски кърмачета разбивайки главичките им едно в друго-нарочно пред очевидци, а коменданта на лагера Гимборски лично разстрелял около 50 немци!

Пак лагера Ламсдорф-разказва лагерния доктор Ессер-Децата ден и нощ плачеха и крещяха от глад. Много от тях бродеха по лагера от прозорец на прозорец и просеха, но никой нямаше какво да им даде. Така ходеха, влачеха крака, изтъняваха като скелети вече увити в някакви дрипи, очите (клепките им явно) се отпускаха все по-надолу до мига в който падаха под някой прозорец или ей-така на пътя с тих стон и край...

Лагера за децата от Егерндорф на силезийската граница-разказва фрау Хермине Мюкуш-Слама нямаше, всички седяха на гол циментен под. Навсякъде се въргаляха мъртви деца, други плачеха от глад и жажда, а трети лежаха по ъгли безучастно...За 14 дни от 27 деца умряха 26. Децата полагаха в големи ями по 5-7 във всяка. Всички деца умираха с открити очи и отворени усти, а в смъртния акт пишеше-„Гладна смърт”!

Лагера Потулице разказва монахиня К.Е.-от 50 бебета останаха живи само 2...Който рано минаваше покрай бараките с малки деца чуваше само приглушен плач, за повече децата нямаха сили от глад. Едно 13годишно момченце доведено скоро в лагера чуло, че в бараките е 9годишната му сестричка с която ги разделили през 1945г. То отишло и двамата много се зарадвали на срещата им след почти 3годишна раздяла, но надзирателя ги хванал и прекъснал радостта им, а момчето го биха с ритници на земята.

Лагера Шифелнайн-свидетелства Р.П.-полската управа ЗАБРАНЯВА НА ПОГРЕБЕНИЕТО НА МЪРТВО ГЕРМАНСКО ДЕТЕ РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРИСЪСТВАТ ЗАЕДНО-РАЗРЕШЕНИЕ САМО ЗА ЕДИНИЯ ВЪПРЕКИ МОЛБИТЕ НА РОДИТЕЛИ-децата са „изпращани” в последния си път от един!

Католическия свещеник Херман Еберт от Егер в лагера край Кладно МОЛИ ШЕФА НА ЛАГЕРА ДА ОПЯВА ГЕРМАНСКИТЕ МЪРТЪВЦИ-ОТКАЗАНО МУ Е ПРАВО НА ЦЪРК. СЛУЖБА ОТ ЧЕХИТЕ С ДУМИТЕ: „НЕМЦИТЕ ЗА НАС НЕ СА ХОРА!”

Прага 1945г. Ф.Б. и неговата съпруга се добират трудно през града до бюрото на Международния Червен Кръст, за да се регистрират там, а служителя чех им заявява:
„ЗА ВСИЧКИ НАРОДИ СЪЩЕСТВУВА ЧЕРВЕН КРЪСТ, А ЗА НЕМЦИТЕ-НЕ!”

НЕММЕРСДОРФ: НАЙ-МАЛКАТА ИЗНАСИЛЕНА И ЗАБЕЛЕЖИ УБИТА СЛЕД ТОВА Е БИЛА...НА КОЛКО, НА ...НА 8Г...А НАЙ-ВЪЗРАСТНАТА НА КОЛКО...НА 84Г...!!!!!!

Манастир Найсе-Нойланд-горна Силезия: Свещеник свидетелства за убиването на 9годишно момиченце което заслонило с тялото си майка си когато съветските войскари посегнали да я насилват пред малката-войниците застрелват детето!... Отново свещеник от манастира Найсе свидетелства за другия женски манастир на орденските сестри:”Хвърляха ги на земята,ритаха ги с крака,удряха с приклади и ги биеха с пистолети в главите докато сестрите не губеха съзнание обляни в кръв по лицатаи главите,тогава можеха да правят това което войниците искаха.Изнасилиха дори няколко 80годишни старици монахини напълно парализирани...”

Град Левенберг-св.Фрау Хедвиг Роземанн: „Една жена изнасилваха докато бебето и бе в ръцете и ревеше.45годишна учителка ми каза,че ще се самоубие,защото неможе да живее повече с изнасилванията които руснаците правят с нея, а до нея в леглото лежи 81годишната и майка!”

Свещеник Георг Готтвалд от Грюнберг: „В моя дом се скриха много момичета и жени изнасилени от 20 до 40пъти в този ден.Имаше садистоубийства и лично сам видях труповете и сам ги заравях после:жени с разпрани кореми,с разкъсани полови органи и отрязани гърди.”

Пак и пак лагера Ламсдорф-майка на три деца разказва: „Отделиха ме от 10годишната ми дъщеря. Страдахме от ужасен глад, седмици живеехме без къшей хляб. Кърмачетата пищяха ден и нощ, докато глада не ги довършваше.” Тази жена загубва в лагера: 10годишната си дъщеричка, мъж, майка, сестра, брат, две зълви и един девер-8 човека от едно семейство...

Село Лоссен-окръг Бриг-долна Силезия-св. Карл Тифферт:
„Веднага започнаха да изнасилват жените...Рентнер Шолц и неговата жена убиха от бой с лопати...Една майка се опитваше да защити 12годишната си дъщеря и веднага я застреляха,а момичето изнасилиха.Мъртвите се въргаляха навсякъде като животни.Дни никой не смееше да излезе и да ги погребе за да не го убият или да я изнасилят.”

19годишна от град Щригау: Има цял разказ за каквото помни и какво не помни от шока за няколко дни, но само ето тази част за главния „герой”-руски лейтенант: Руския лейтенант пиян нареди на майка ми да излезе от стаята но тя не мръдна и остана...той просто я застреля отдясно в челото,тя умря за миг падайки в ръцете ми,по мен и по леглото течеше нейната кръв.Лейтенанта я избута от ръцете ми на пода и после ме изнасили в същото това легло,а на другия ден не помнеше и се чудеше на липсата на мама

ФРАУ КЛАРА ЗАЙДЛЕР СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ДАНЦИГ(И ТОВА ЩЕ ПРЕВЕДА):"ЕДНА МЛАДА ЖЕНА С ДЕЦАТА СИ СЕ ЗАСИЛИ ДА СЕ СКРИЕ БЯГАЙКИ КЪМ НЯКАКВО ПОДЗЕМИЕ/МАЗА,НО Я ХВАНА ЦЯЛА БАНДА(ЧЕРВЕНИ ВОЙСКАРИ).ДЕЦАТА КРЕЩЯХА:"МАМА,МАМЕНЦЕ!"ЕДИН РУСНАК УБИ ВСИЧКИТЕ ДЕЦА ЗАСТРЕЛВАЙКИ ГИ.МАЙКАТА ПОСЛЕ МНОГОКРАТНО ИЗНАСИЛВАХА СЛЕД КОЕТО БЕДРАТА И ЦЕЛИ БЯХА НАДУТИ/ИЗТРИТИ/ПОДУТИ.ТЯ НЕМОЖЕШЕ ВЕЧЕ ДА ХОДИ И ПЪЛЗЯ.ИЗПЪЛЗЯ КЪМ РЕКАТА ЗА ДА СЕ УДАВИ."

СВЕЩЕНИК БАРКОУ СВИДЕТЕЛСТВА(ЩЕ ГО ПРЕВЕДА):"ОТ КЪЩАТА СЕ ЧУВАШЕ ВИЕНЕ/КРЯСЪЦИ,А ПРЕД ДОМА БАЩА НА КОЛЕНЕ КАЗВАШЕ-ЧУВАТЕ ЛИ,ТЕ ИЗНАСИЛВАТ 12Г МИ ДЪЩЕРЯ ЗА 5-И ПЪТ ПОРЕД!"...

10 МАРТ 1945 ЛАУЕНБУРГ:В ТАЗИ НОЩ ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙСКАРИ ИЗНАСИЛВАТ МАСОВО ГЕРМАНКИ ПО 45 ЧОВЕКА ДОРИ ВЗВОД НА ЖЕНА...ДЕСЕТКИ ЖЕНИ ПРОСТО УМИРАТ СЛЕД ТОВА ТАКА НА УЛИЦИТЕ ПРЕД БЛИЗКИТЕ СИ И ПРЕД ОЧИТЕ ИМ...СЛЕД ТАЗИ НОЩ НА СУТРИНТА 600 ГЕРМАНЦИ ТЕХНИ РОДНИНИ СЕ САМОУБИВАТ СЛЕД ВИДЯНОТО ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ ДЕЦАТА

А КАК МАЙКА РАЗКАЗВА СЪС СВЕТНАЛИ ОЧИ ЗА УБИЙСТВОТО НА СОБСТВЕНОТО СИ ЧЕДО ЗАЩОТО ТАКА ГО ОТЪРВАВА ДА НЕ БЪДЕ НАСИЛВАНО ИЛИ ПОЛУДЕЕ ОТ СЪВЕТСКИТЕ НЕЧОВЕЦИ,КАК САМО ТОВА Е ИЗХОДА КАК СЕ МОЛИ НА БОГ ДА ИМ ДАДЕ БЛАГОДАТТА НА СМЪРТТА...ТО Е РАЗКАЗ ТО Е ИЗПОВЕД ТРИ ЛИСТА...КАК ГО Е ЗАПИСАЛ АВТОРА И КОМИСИЯТА НЕЗНАМ...АЗ КАК ГО ПРОЧЕТОХ ЗНАМ.ЕТО САМО КРАЯ ОТ НЕЙНАТА УСТА:
„13ЖЕНИ И ДЕЦА СЕ ДОВЛЯКОХМЕ ДО СТАРИЯ АПТЕКАР И В НЕГОВОТО МАЗЕ ТО КАЗА ЧЕ ЩЕ НИ ДАДЕ КАФЕ...СТОРИ МИ СЕ ЧУДНО И СЪМНЕНИЕ ГО ПОИТАХ-ОТГОВОР НЕ ПОЛУЧИХ-ТОЙ САМО КАЗА:ПИЙТЕ КАФЕТО!...А НИЕСЕ ДОСЕТИХМЕ ГЛЕДАХМЕ СЕ СЪС СВЕТНАЛИ ОЧИ И ПОЧНАХМЕ ЖАДНО ДА ПОГЛЪЩАМЕ КАФЕТО, НИКОЙ НЕ МИСЛЕШЕ ЗА ДРУГО А САМО ЗА ПОКОЙ И ИЗБАВЛЕНИЕ-ДАВАХМЕ НА ДЕЦАТА СИ ВЪОДШЕВЕНИ И ВЪЗВИШЕНИ СЯКАШ-НИЕ МИСЛЕХМЕ ЧЕ ИМ ДАВАМЕ НАЙ-ДОБРОТО ЗА ДА ГИ ИЗБАВИМ ОТ СТРАШНОТО ЗРЕЛИЩЕ ДА БЪДЕМ УБИТИ ПРЕД ТЯХ А ТЕ ИЗНАСИЛЕНИ...ГОВОРЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ,НАРЕЧЕТЕ МАЙКА-УБИЙЦА НО В ОНЗИ МОМЕНТ АЗ ЧУВСТВАХ ЧЕ ЗАЩИТАВАМ ДЕЦАТА СИ ЧЕ НЕ ИМ ЖЕЛАЯ ЗЛОТОА САМО ЛЮБОВ И ПАК ЛЮБОВ!...НИКОГА НИТО ПРЕДИ ТОВА НИТО СЛЕД ТОВА НЕ СЪМ СЕ ЧУВСТВАЛА В ТОЛКОВА БЛИЗКО ДО БОГА СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА!!!ДНЕС СЪМБЛАГОДАРНА НА БОГ ЧЕ ВСЕ ПАК НЕ УСПЯХ-ДОЗАТА ОТРОВА В КАФЕТО СЕ ОКАЗА ТВЪРДЕ МАЛКА!!!

„МАРША НА СМЪРТТА”
Края на януари 1945г. жените и децата на Бреслау тръгват към градчето Кант, за да се спасят от приближаващите войски на Червената „армия”-условията: температура -16 максималната на обед, сняг 50см, силен пронизващ вятър, Кант на 25км от Бреслау
Първи тръгват да се евакуират ПЕША майките с деца бутащи увити детски колички, първите км се минават търпимо, но с нарастване на разстоянието силите отслабват, вятъра се усилва...Все повече майки изоставят количките и вече взимат малките на ръце. Студа обаче започва да настига своите жертви и първи са кърмачетата-живителната топлина неможе да задържат нито одеялата, нито майчината прегръдка, а бебенцата са най-податливи и нежни...Храната за малките ли-млякото в шишенцата се е превърнало в лед, други жени се опитват във виелицата да кърмят рожбите си...Започва да коси смъртта-някои майки носят вече мъртвите си деца километри мислейки, че те просто спят...Майките започват да полагат мъртвите трупчета в снежните улеи на канавкитеот двете отстрани на пътя и това продължава с километри покрай целия път! Някои жени полягат до децата си и умират до тях превръщайки се в обща могилка сняг, която напролет е разкривала своето „покривало”...но още продължава...Оказва се, че червените са пробили вече на запад от Бреслау и оцелелите трябва да се...ВЪРНАТ пак в Бреслау и отново пътя наобратно...!!!!!! И това не е всичко-в самия град в центъра му започват да проправят полоса за малки самолети-снабдители, като взривяват сградите встрани по централната улица, но тази полоса се разчиства и проправя от гражданското население и отново тия жени и ВКЛ. ВСЯКО ДЕТЕ НАД 10Г...и това не е отново всичко-съветската авиация усетила „строежа” бомбардира и обстрелва снишавайки се точно тези деца, жени и старци...обаче има и още?! Март 1945г. на третата седмица от боевете на обкръжения Бреслау руснаците пускат фалшиво радиосъобщение на германски, че вермахта е пробил на юг коридор и призовават гражданското население да се изнесе натам и точно тогава изчаквайки откриват масиран обстрел в посочената част. Малко обаче са излъганите, защото вермахта в града успява да спре бягащите останали цивилни...А какво „прави” всъщност Вермахта-бие се месеци, вкл. случай когато един СС унтерщурмфюрер се бие с ротата си часове в горяща сграда задушени от пушек и при температура над +50...а ротата е обливана с вода през „почивките” от същите тия жени на Бреслау, докато други подават аммуниции...После Бреслау пада...изнасилвания...лагери-първо руски, а после полски за германското население, а после-после какво...Бреслау е Вроцлав днес в Полша...а германски деца останаха ли???

Сърбите в Белград ЗАБИВАТ НА КОЛОВЕ ГЕРМАНКИ-СВЪРЗОЧНИЧКИ в плен!

26.06.1945г. в Сан Франциско се приема харта на ООН и ТЯ ЯСНО ИЗКЛЮЧВА ГЕРМАНСКИТЕ БЕЖАНЦИ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА МЕЖДУНАРОНА ПОМОЩ НЕ ПРИЗНАВАЙКИ ГИ...ТАКИВА ЗА ООН НЯМА-УНИКАЛЕН СЛУЧАЙ!!! Днес всеки негър в Африка е „по-бежанец”...

НАЙ-ГОЛЯМАТА МОРСКА ТРАГЕДИЯ ИЛИ КАТАСТРОФА ИЛИ СМЪРТ НЕ Е "ТИТАНИК", А ГЕРМАНСКИЯ "ВИЛХЕЛМ ГЮСТЛОФФ" В КОЙТО НАМИРАТ СМЪРТТА СИ 6 ПЪТИ...ДА 6 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ ТЕЗИ В "ТИТАНИК"-ЖЕРТВИТЕ СА 9343 ГЛАВНО ЖЕНИ И ДЕЦА!
КОРАБА Е ТОРПИЛИРАН/ПОТОПЕН ОТ РУСНАКА АЛЕКСАНДЪР МАРИНЕСКО И НЕГОВАТА ПОДВОДНИЦА "S 13", НО НЕ ТОВА Е ВПЕЧАТЛЯВАЩОТО, ДРУГО Е:
1990Г. ПОСМЪРТНО ТОЙ Е НАГРАДЕН С ОРДЕН "ГЕРОЙ НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ", А В 2006Г. МУ Е ИЗДИГНАТ ПАМЕТНИК В ГЕРМАНСКИЯ ГРАД КЬОНИГСБЕРГ-днес руски Калининград заграбен.
ПОДОБНА ГАВРА ТОЧНО В СТАРИЯ ГЕРМАНСКИ ГРАД НА КРАЛЕТЕ ДА БЪДЕ ИЗДИГНАТ ПАМЕТНИК И ТО В НОВО ВРЕМЕ СЛЕД 2000-ТА ГОДИНА И ТО УЖ ВЪВ ВРЕМЕ НА НОВИ ОТНОШЕНИЯ И "УЖПОМИРЕНИЕ", ВЪВ ВРЕМЕ КОГАТО "УЖГЕРМАНИЯ" Е ОТВОРЕНА ЗА ВСЯКАКВИ РУСКИ ИГРИ КАТО МАФИЯ, ГАЗ, ВСЯКАКВИ ТЪРГОВСКИ ВРЪЗКИ С РУСИЯ...
ТОВА УБЕДЕН СЪМ ГЕРМАНЕЦ НИКОГА НЯМАШЕ ДА НАПРАВИ НЕ САМО ЗАЩОТО ДОСЕГА НИКЪДЕ В ГЕРМАНИЯ НЕ Е НАПРАВЕНО (да приемем, че това е защото не им се позволява и защото те са най-смазания като гордост и памет народ), НО ГЕРМАНЕЦ НИКОГА НЕ БИ НАПРАВИЛ, ЗАЩОТО НИКОГА В ИСТОРИЯТА НЕ ГО Е ПРАВИЛ:
НА ЧУЖДА ЗАГРАБЕНА ТЕРИТОРИЯ
ВЪВ ВРЕМЕ НА "УЖ ПОДАДЕНИ РЪЦЕ"
На 10 февруари 1945г. същия масов убиец Маринеско потапя и "Щойбен" където жертвите са над 3600! Жертвите отново са почти всички бежанци-жени и деца.
...
ГЕРМАНСКИ ГЕРОИЗЪМ-събрано и набрано от мои книги, малка част от общо 6 тетрадки голям формат лично "изваден екстракт" от мен

5февруари 43г. генерал-лейтенант Фишер-командващ 10пд попада с автомобила си на мина-губи двата 2 крака и 1 ръка, но с останалата започва кръвотечащ да пише писмо на жена си...умра успявайки да напише няколко страници...

Генерал Риттер фон Тома за две световни войни „получава” точно 20 ранявания!!!!!!

Алфред Зек – 12 годишен, 1945г. на р. Одер изнася изпод интензивен артобстрел 12 ранени германски войници, за този подвиг награден с Железен кръст II-ра степен! Забележете – 39 жени – германки също удостоени с тази награда, а други две – с Железен кръст I-ва степен.

Адолф Пайл – участвал в над 50 ръкопашни боеве на Източния фронт, впоследствие участвал и отличен за схватки в Нормандия. Преживял войната боец с подчертан афинитет към близък бой с хладно оръжие.

с. Борисовка – на р. Кубан. Л-т Лумп начело на 50 войника, оцелели в една рота, без боеприпаси, но с ножове и сапьорни лопатки отчаяно атакува и в близък бой прочиства селото дом след дом. С гранати унищожава 1 танк, а самият той само за 2 часа е ранен 6 пъти!

Ерих Гйостл-картечар с ослепено едно око остава на позиция, впоследствие наранено и другото но продължава да стреля без прекъсване задържайки залегнали и непомръднали англ. Роти!

Йохан Фидлер-картечар на мг 34-лично пленил 39 съветски бойци, 5 картечници и 1 пто!!!
Лейтенант Лотце само с 10 гренадира „блъфира”-организира атака, всъщност нахлуване в съюзнически окоп, „елементите” на скока са „викане, крещене, стрелба без прекъсване на картечаря и мятане на гранати нецеленасочено а по протежение на цялата траншея”. 10-те пехотинци успяват, картечаря е ранен в крака, но англичаните дават убити и ранени...10 германци пленяват ... ...84 англичани от 1 б-н на Южно-Ланкширския полк на 3 ангЛ. пд

21 и 22 юли 1942г. Ел Аламейн-танкови английски атаки...мерач на противотанков оръдие (пто) 19 годишния Юрген Халм-лично той за 2минути поразява 4британски танка, въобще за целия бой на негова сметка общо 9...стреля ранен с временна превръзка, получава Рицарски кръст...СЛЕД ВОЙНАТА ВЪВ ФРГ МУ ЗАБРАНЯВАТ ДА УЧИ В УНИВЕРСИТЕТ, има 4 дъщери и щастлив брак „за сметка на това”.

Обер-гефрайтер-ефрейтор казано, Борстел и неговия мотоциклет:
При Газала 42г. 4 пъути преминава през минни полета изнасяйки ранени на коша, а на връщане носейки аммуниции на биещите се...на 5-ия път е ранен в корема-не вика санитар-с дясната ръка кара мотора-с лявата натиска раната в корема и успява да достави на медпункта ранение...там пада, а след няколко часа умира...

При пробива на обкръжението при черкасси(наричано на изток при корсун-шевченковск)войниците от вермахта и от 5ссдивизия "викинг" правят "ЖИВ МОСТ" през река гнилой тикич-в района няма нито мост нито понт нито мостови парк и тия които немогат да плуват както и ранениете се приплъзват и влачат по хванатиоте през раменете техни събратя...там са германци,валонци,фламандци,датчани,норвежци,шведи и естонци дори...

Отто Кумм при отбраната на ржев командва полка "Дер Фюрер" от дас райх сс дивизията...от 2000души в полка след месечните боеве оцеляват само...35!!!Ако това бяха руснаци или американци какъв ли филм биха направили айзенщайн или спилбърг...??????

ВАЛОНЕЦА ОТ СС ЖАК ЛЕРОЙ ПРИ ЧЕРКАССИ ГУБИ ДЯСНАТА СИ РЪКА И ДЯСНОТО СИ ОКО,НО ОТКАЗВА ДА НАПУСНЕ СЛУЖБАТА И ЧАСТТА СИ!!!!!!

Реми Шрийнен при Нарва 1944г поразява от пто 3 съветски танка но е ранен,остава в частта,раната му е обработена в полеви условия вместо евакуация в тила която той отказва,по-късно обслужва 75мм пто и поразява още 11 съветски танка от общо 30 атакуващи включително ис1(ис не е само ис2 има такъв с 85мм и с 57мм оръдие както и по-широка ходова част на кв от "типичния" ис2)...Шрийнен е отново ранен след което пада в безсъзнание, после контраатака на сс го намира и извлича в тила.

Британците в Нормандия се приближават до р.вир,вилли фей със своя тигър унищожава 14 шърмъна от общо 15 в британската колона, по-късно обездвижен с последните 2 снаряда ликвидира последния петнайстия, колегите му поразяват още 9,за целия ден общо 24 британски танка.

Опорен пункт пред Конневил-Нормандия 44г.-18 годишни младежи от строителната организация на Тодт без да са войници преминават в близък бой с американска пехота и я изхвърлят от окопите със сапйорните си лопатки и кирки...

Полковник Бахерер в Щикова атака с пехотинци от 77пд в Нормандия-1 б-н от 1050 пп на река Оланд атакува мост, разбива 2 баталйон от 47 амер. пп и пробива обкръжението достигайки германските позиции водейки дори ок. 250 американски военнопленници и 12 трофейни джипа!

Емил Дюрр в нормандия три пъти опитва да прикрепи магнитна мина на съюзнически танк в движение но неуспешно,накрая сам с мината задейства и се самовзривява с танка...

Поляци в Нормандия атакуват с шермани позиций на герм пто,след като 6 шърмъна горят поляците "викат" артсуппорт и после пак в атака,само двама сспехотинци-лео фройнд и курт Брайтмозер, неподготвени за артилеристи застават на пак40 и кнокват първия полтанк, втория шърмън обаче с фугасен ранява Фройнд и контузва Брайтмозер, след спешна санитарна помощ в полеви условия без да напуска позицията Фройнд освестява брайтмозер и отново целят поляците в тила, полските панита отстъпват този ден губейки 22 танка!!!

Дивизията "на" роммел(7тд) във франция на финалния етап за два дни пленява близо 10 000 французи,губи само...20 войника

За какво е титулнаградата "холмски щит":зимата в обкръжение попадат части от 123пд и 218пд,също 553пп от 329пд-това са общо само 5500 души само с няколко 81мм миномета 37мм и 50мм пто и само 2 леки пехоръдия...Отблъскват над 100 съветски атаки и 42 атаки с танкове ,105 дни германците са в котела командвани от ген-майор теодор шерер това става от 21 януари 42г до 5 май 42г...следва пробив на бойна гр. която ги деблокира!

Демянск-селището Взвад в устието на р. Ловат германци се бият в обкръжение отказват заповедта на германското командване (!!!) да се изтеглят ръкопашни боеве, германските пехотинци в самото селище между къщите ликвидират няколко съветски танка дори,виждайки няколко дни че врага идва още и още свежи части решават да се измъкнат...теглят и носят на гръб 62 ранени, лазят по корем тихо в мраз -40 градуса за 14 часа преминават лазейки и газейки 25 км снежни завали водени от хауптман (капитан) Перл командир на 3 птб (противотанков баталйон от 290 пд) спасяват се пехотинци артилеристо оцелели сапйори и дори разузнавачи достигайки разположението на испанската "синя" дивизия воюваща на германска страна.

Повторното превземане от германците на Марухския превал-кавказ 42г, отряд германци се "изкатерва" в тила на руската позиция и атакува по уговорен сигнал спускайки се "отвисоко" докато също атака по фронта "отдолу-нагоре"...руснаците изпадат в паника...Загуби-герм:7 убити и 8 ранени, а съветите:над 250 убити бягащи и шокирани, 557 пленени, 19 тежки картечници, 13 тежки минометаи 117 птр трофей!

25 ноември 1941г. Отбранявайки мостове на р. Дон в Ростов LSSAH дивизията ликвидира над 300 убити руснаци, около 400 пленени, ограничено число танкове Т34. Германските загуби възлизат само на двама убити и седем ранени!

Германски снайпери:
Matthias Н.-от Тирол, на Източния фронт от 1943 до края на войната-345 потвърдени киллс
Sepp А.-от Залцбург, има книга...От декември 1942г на Източния фронт, преди това картечар, стрелял с трофеен Мосин-257 киллс
Helmut W.-от Щирия (впрочем и тримата австрийски германци) от септември 1942 на Източния фронт, след раняване инструктор, дотогава-64 киллс
...
И още от МЕН, nadejdabrakalova и illonna в сайта-

АЙЗАЯ РОМПЛЕР ФОН ЛЕВЕНХАЛТ 17-и век
Германийо, ти негерманска стана!
Как е помръкнало това което в теб блестя!
И край! На всичко край! Ще те погълне мрака!
Но няма да е чума, смърт или див враг!
Не дяволския замисъл или безжалостната сила
Германия-уви...Германия уби я!...

МОРАЛЪТ НА ЕДИН НАРОД ЗАВИСИ ОТ ОТНОШЕНИЕТО МУ КЪМ ЖЕНАТА!
Хумболт

КРАСОТАТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА!
Мисъл на Шиллер, не на Достоевски-на последния тя е била любим афоризъм от Шиллер!
ЙОХАНН КРИСТОФ ФРИДРИХ ФОН ШИЛЛЕР до Шарлотте фон Ленгефелд:
МОЖЕЖ ДА БЪДЕШ ЩАСТЛИВА БЕЗ МЕН, НО НИКОГА НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА БЪДЕШ НЕЩАСТНА ЗАРАДИ МЕН!

ЙОАНН ВОЛФГАНГ и той получил титула ФОН ГЬОТЕ:
- Човек вижда толкова, колкото знае.
- Да се търпи, ще рече да се оскърбява.
- Насилието трябва да се преодолява по-скоро с насилие!

- Истински великите духове гнездят като орлите-нависоко, сами.
- Голямото сърце открива пред нас пътя на делата, а големият ум-пътя на творбите.
- Нито да обичаш, нито да мразиш-това е половината от правдата за щастие.Другата половина е нищо да не говориш и в нищо да не вярваш.
Артур Шопенхауер

Съвременният човек страда от отслабване на личността.
Фридрих Нитцше

Без страст никога не е било и не може да бъде извършено абсолютно нищо велико.
Георг-Фридрих Хегел

Когато героите си отиват, на арената излизат клоуните.
еврейна Хайнрих Хайне

Лудвиг ван Беетовен до неговата Безсмъртна любима-и досега се спори коя е предполагайки най-често две-Антонии Брентано или Терезе фон Цанд, други казват Йозефине фон Брунсуик:Мой ангел, мое всичко, мое аз...
Където и да се намирам,ти си с мен,ние сме един в друг...Колкото и да ме обичаш, аз те обичам повече...Успокой се, обичай ме-днес, вчера.Какъв мъчителен копнеж по теб-ти мой Живот,мое Всичко.Прощавай...Твоя възлюблен Л.Вечно твой.Вечно моя.Вечно наше.

НЕМСКА НЕИЗВЕСТНА ПОЕТЕСА 13-14-и век
Ти мой си, твоя – аз;
повярвай в моя глас.
Стоиш заключен ти
в сърцето ми.
Прости,
ключа изгубих аз,
за да си вечно в неговата власт.

ХАЙНРИХ ХАЙНЕ
Сънувах, че плача за тебе,
сънувах, че мъртва си ти.
Събудих се, ручей от сълзи
по мойте бузи шурти.

Сънувах, че плача за тебе.
Сънувах, че бягаш от мен.
Събудих се, плаках горчиво,
почувствах се страшно сломен.

Сънувах, че плача за тебе,
че с мен си и вярна си ти.
Щастлив се събудих и още
потокът от сълзи шурти.

ЙОХАНН РИСТ 17-и век
„Плачът на Германия”
Какво да правя, що да сторя? Не е ли време аз да се реша?
Веселието, радостта, смеха-отнеха всичко, всичко се изкраде.
Дори и разума ми помътня
А моя глас хрипти и вие
Май по-добре е отведнъж да свърша
С главата в камъка да се убия!

От моите деца бездушни е изровен гроб
Нима сама тези животни аз изхраних?
Лицето ми във сълзи е обляно
За болката ми няма лек
Като лами и змейове горят ме
Родна майка съм им аз!

От раните ми ручей кръв аз толкова години все търпях
Дума, упрек и тъгата не показах, сърцето ми кипя
И ето раната гори
А във сърцето няма топлина
Езика дървенее
Кръвта тече

Къде е верността? Къде е любовта? Къде са праведност и вяра?
Устоите сринаха, достойнството им е химера
С германска кръв залята
Надлъж и шир земята

Почакайте ме още: аз ще умра, безсилна в рани
Но знайте врагове: за радост още ви е рано
За всички ни настъпва час последен
Приемайки-наказвайки ме Бог
Пощада не ще има и за вас!
...
ГЕРМАНЦИ ПО СВЕТА:Германки Клаудиа Шиффер, Надя Ауерманн, Кристина Крузе, Андреа Бук, Диане Хайдкрюгер, Юлия Щегнер, боклука Хайди Клум, Ксениа Зееберг, Джери Линн Циммерманн и Медхен Аймик от USA.Бразилски германки манекенки Гизелле Бюндхен, Ана Хикманн, Ана-Клаудиа Михелс, Рахел Циммерманн, швейцарска гер.Мишел Хунцикер, люксембургска гер.Манди Графф, австрийска Мелисса Ткаутц, американски гер.в Плейбой Юлиа Шулц, Хайди Марк, Вивиан Хеберлайн и още:Том Круз 1/2, Аджелина Джоли 1/4, Ким Бейсинджър 1/4, Камерън Диас 1/4, Сандра Бълок 1/2, Чарлийз Терън 1/2, Катерин Хайгл 1/2, Кирстен Дунст 1/2, Джоуди Фостър 1/2, Ума Търман 1/2, Патрисия Каас 1/2, Рене Целвегер 1/2, Тифани-Амбър Тисен 1/2, Съмър Глау 1/2, Кевин Костнер 1/2, Бруно/с Уилис 1/2, Дакота Феннинг 1/2, Джуъл Килхер 1/2 швайц, Джоди Мей 1/2, Триша Хелфер 1/4, Леонардо ди Каприо 1/4, Мишел Пфайфер 1/4, Катрин Мьонинг 1/4, Грейс Келли 1/2, Кейти Закхофф 1/2, Дейвид Хасселхоф 1/4, Татяна Маслани 1/8, Дорис Дей и Маттиас Хюз 100% германци.
cool bg
Инфо