Дали ви следят крадци? 10 сигурни знака, че домът ви е наблюдаван!

Имайте едно наум, ако нещо от тези неща ви е познато

Яко е! 11 0
217 · 217
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо

Според статистиката 901 души на всеки 100 000 стават жертва на кражби годишно. За да не стават част от статистиката, много хора избират различни начини да защитят дома си - здрави врати и ключалки, аларми, частна охрана... Но дори и най-предпазливите хора не винаги успяват да забележат, когато домът им е обект на обследване от престъпници.

Ето някои знаци, които може би пропускате, но са сигурен показател:

 

1. Липсващ боклук

 

Крадците влизат в домовете ни не само заради пари и бижута. Често хората хвърлят документи, съдържащи информация за тях - имена, дата на раждане, месторабота. Това е важна за крадците информация, защото издава много за вас - какво сте си купили, къде работите (колко време пътувате) и тн. Винаги късайте на максимално малки парчета такива документи.

2. Изчезнало куче

 

Ако имате двор и куче, което гледате на двора, а то изчезне, имайте едно наум. Никой престъпник не иска да бъде усетено присъствието му, а кучетата пазачи правят точно това.

 

3. Празен резервоар на колата

 

За да спрат собствениците на апартаменти от прибиране на време, някои крадци изпразват резервоарите на автомобилите им. В най-лошия случай хората дори не могат да стигнат до бензиностанция.

4. Нов чистач

 

via GIPHY

Ако имате човек, който почиства входа ви, винаги имайте едно наум, ако забележите нов човек. Това са хората, които знаят кой къде живее и кога излиза и се прибира. Ако имате възможност, доверете се на фирма.

5. Счупен прозорец

 

via GIPHY

Не рядко крадците чупят прозорец на кола или на апартамент, за да видят колко бързо ще се поправи. Това би потвърдило дали ви няма дълго време у дома.

6. Проблеми с осветлението

 

via GIPHY

Приложимо е, ако живеете в къща. Причината - като в точка 5. И още една: крадците ще искат да се промъкнат незабелязани.

7. Рекламни материали пред вратата

 

Каталози, реклами на пицарии и всякакви на вратата ви или около нея, може да са оставени от крадци. Логиката е същата: да видят дали сте или не сте у дома.

8. Странни знаци

 

via GIPHY

Лепенки, петна, случайно оставени предмети - всички те могат да са тест за вас дали сте вкъщи.

9. Обаждания от непознати номера

 

via GIPHY

Приложимо е за хората с домашни телефони. Ако няма никой вкъщи, няма и кой да вдигне.

10. Счупена ключалка

 

via GIPHY

Очевидният знак, че някой се е опитвал да влезе у вас. Обадете се на полицията, а после и сменете ключалката.

Яко е! 11 0
217 · 217
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо
Регистрация: 17.07.2017 г.
Гледана от: 0 потребители за 24 часа
Виж цялото описаниеСкрий описанието