issostar

Дишането е най-естественият процес в живота ни…,

който извършваме механично, без да се замисляме. Едва ли предполагаме каква сила и мистерия се крият в него. Като контролираме дишането си, можем да се лекуваме, да променяме живота си, дори
да въздействаме върху мозъка и съзнанието си.

Как да поемаме Въздух?

Според дребни източни философии дишането заема централно място между тялото и съзнанието. То се смята 3а наука и е важен елемент в различни теории 3а здраве и дълголетие.

Когато се научим да контролираме дишането си, ще сме в състояние да бездействаме и на останалите си жизнени функции - кръвно наля­гане, пулс, обмяна на веществата, еякулация, ниво на хормони. С дълбоко дишане ние поглъщаме и придвижваме жизнената енергия, масажираме вътрешните органи, чисти;л кръвта и тъканите от отрови, стимулираме отделянето на хормони и усилваме имунната си система.

Правилното дишане се определя от количеството на приетия въздух и от времето на задържане-то му. Колкото то е по-продължително, толкова човек е по-силен. Духовно посветени хора, адепти, китайски мъдреци, тибетски мо­наси, запознати с тайните и мощ-та на дихателния процес, са могли да задържат въздуха в дробовете си необичайно дълго. Всеки човек поема въздух различно и това се определя от степента на неговото развитие. Болните ди­шат ускорено, някои от животни­те също. Здравият човек го прави плавно и спокойно, а ядосаният или Загубил психическия си баланс - на пресекулки.

Учени твърдят, че съществува Зависимост между продължител­ността на живота и скоростта на дишане при животните. Инди­видите, който се радват на дълъг живот, се отличават с бавно и спокойно вдишване и издишване. Въздухът е огромен склад на косми­чески и божествени енергии, които преминават през дихателната ни система, ума и сърцето. Много от болестите могат да се лекуват с дълбоко дишане. Дълголетието също зависи от правилното и дълбоко дишане, което трябва да отговаря на естествения ритъм в природата.

Отрицателният йон -основен елемент във въздуха

Неслучайно от години се говори 3а йонизацията на въздуха и необ­ходимостта от използване на йонизатори в различни работни среди, включително и в домовете ни, наситени с техника и вредни лъчения.

Според многобройни научни изследвания носител на жизнената енергия във въздуха не е нито кислородът, нито азотът, нито пък друго газообразно вещество, а от­рицателният йон. Той е активна част от молекулата, носител на отрицателен заряд, еквивалентен на електрона. Замърсеният въздух пък е наситен с положителни йони, които неутрализират активни­те отрицателни йони и по този начин унищожават жизнената енергия от въздуха. Естествени йонизатори на въздуха са морски­те басейни, водопадите, борови­те гори, тополите, папратите. Високо в планината или на морския бряг съотношението между отри­цателните и положителните йони е най-малко 4:1, а в милионните градове то е от порядъка на 1:400. Ето защо след цял ден, прекаран в офиса, се чувстваме изтощени и без жизнена енергия. Установено е още, че отрицател­ният йон се усвоява най-добре от тъканите в носната кухина и сину­сите. Затова е важно при различни дихателни практики поемането на въздуха да става през носа.

Мисли и препоръки на учителя Петър Дънов за дишането

- Освен чрез стомаха човек се храни и с белите дробове и мозъка. Посредс­твом тези органи ние се сдобиваме с енергия, която е по-възвишена храна от физическата. Въздухът, освен с кислород и други газове, е наситен със светлина и прана, които също поемаме. Те са необходими за кръвта. Прана­та (жизнената сила) прониква 8 белите дробове и помага за озониране на кръвта дори там, където въздухът по-трудно прониква.

- Въздухът е носител на електричество и магнетизъм. Тази енергия мина­ва през носа и обновява нервната ни система. Чрез дишането можете да заставите мозъка си да мисли правилно, а стомахът да работи нормално. Неправилното дишане е причина за много болести - сърдечно-съдови, гла­воболие, проблеми с гърба. Бързото и повърхностно дишане също е опасно и води до здравни проблеми.

- Когато дишате, представяйте си как с всичките си клетки поемате пра­на. Чрез концентрация на мисълта може да лекувате каквато и да е болест. Колкото по-дълго задържате въздуха в дробовете си, толкова повече енер­гия приемате от него.

- Концентрацията на мисълта също е в зависимост от дишането. Колкото по-дълбоко диша човек, толкова по-лесно се съсредоточава.

- Индусите имат специални упражнения за дишане, които не са приложими за европейците и могат да дадат отрицателни резултати. Индусите ра­ботят усилено върху дълбокото и пълно дишане, при което се събира много

енергия, която европейците не биха знаели как да употребят. -

- Има една прана, която се усвоява през лявата ноздра, и друга - през дяс­ната. През лявата се приема магнетизъм , който има връзка със слънчевия сплит и се нарича слънчево течение. През дясната ноздра се приема живот­ворно електричество, което има връзка с главния мозък и се нарича лунно течение. Ако искаме да развиваме повече ума, поемаме въздух през дясната и изпускаме през лявата. А когато искаме да развиваме сърцето - обратно. Когато редуваме двата вида дишане, уравновесяваме двете течения.

- Обикновеното дишане достига 15 вдишвания и издишвания в минута. Упражнявайте се и се опитайте да правите едно вдишване и издишване в минута. Постигнете ли това, може да лекувате много болести. Най-напред се опитайте да задържите въздуха до 30 сек. и постепенно уве­личавайте времето за задържане. Издишвайте колкото е възможно по-бав­но. Ако ви е трудно, започнете от 10-15 сек.

- Когато сте нервни, запушете с палеца на дясната ръка дясната ноздра и вдишайте през лявата, като броите до 7. Задръжте до 10 и изпуснете през дясната, като бавно броите до 9. Така ще регулирате нервната възбуда, ще успокоите мозъка и ще усилите паметта, ако го практикувате редов­но. Сутрин и преди обяд ще вдишвате през лявата ноздра и ще издишвате през дясната, а вечер - обратно. Правете упражнението 3 пъти дневно (сутрин, обед, вечер) по 7 вдишвания и издишвания.

За да гласувате за избор на клип, който да бъде преведен в последствие, моля да заповядате на страницата посочена по долу.

към номинациите here

към профила миhere

към фен страницатаhere

към VBOX7 групатаhere
cool sub pro
Инфо
Клип Коментар

Сигурно защото виждаме от различен ракурс света. ;)

(bow)

(bow)

(hug)

(hug) (flower)

(hug) (flower)

6te se opıtam

подмамих те

(bow)

удоволствието е и мое (bow)

:)

(star) (star)

Направете някой превод да ви видим лирическите умения... Много неща могат да се направят ако става въпрос за правене са малко хората които си мърдат пръста за каквото и да е. Имам безбожно много песни чакащи превод почвай те сцената е ваша

Важното е че превода е много ефирен допада ми

Познавам преводачи дето учат това и в университета точно така ги учат... това е професионализъм... не както ни критикуват тук понякога за това, че не сме превели буквално... Нямам намерение да се хабя за непросветени.

Omayvsht izkaz mm_ee_ll - na mesta dobre si interpretirala

Wsyshtnost otdavna trqbvashe da q preveda

:)

(bow)

(drink)