kane_95

Биографията на Кейн
Информацията е взета от Wikipedia и преведена от мен

Глен Джейкъбс както е истинското име на Кейн е роден на 26 април 1967.
Висок е 2 метра и тежи 148 кг.
Кариера - Шампион на федерацията, ИК шампион, отборен шампион на WWE и WCW

Мениджъри:
-Пол Беарър
- Чайна
- Джим Корнет
- Джери Лоулър
- Лита
- Джим Рос
- Тори

Колеж


Глен се насочва към Quincy College и играе баскетбол преди да се "присъедини" към Truman University. Там също тренира баскетбол и е доста добър играч. Носи много успехи на отбора си. Но той решава от баскетбол да премине към американски футбол и се присъединява към отбора в университета си.
Завършва бакълаврска степен и има диплома за преподаване на Английски език.
И даже преподава за кратко време. Кейн казва: Ако не се занимавах със кеч не мисля че щях да преподавам..."

Ранна Кариера

Кейн има много герои в кеча от дебюта му през 1992. В първото си появяване в Сейнт Луис е известен с името Angus King. После се премества на юг и отива в SMW (Smoky Mountain Wresling) Там спечелва титлите по двойки заедно с Ал Сноу. Тогава е с името Unabomb. Също участва в Pro Wrestling Fujiwara Gumi.

WWF / WWE

1997-1998
След това вече е с името Кейн както всички го знаем и отива в WWF с имидж на полу-брат на Гробаря. Дебютира на турнира Bad Blood 1997 и коства победата на "брат си" който има Hell in a Cell Match срещу тогавашния европейски шампион Шон Майкълс. Започва вражда с Мъртвеца която е описана по долу.

Първия му мач като Кейн е на Survivor Series 1997 в мач срещу Менкайнд. В изданията на Първична Сила Чудовището напада като Ахмед Джонсън и Dude Love.
Гробаря отказва да се бие с него казвайки че няма да се бие със "собествената си кръв". След партньорство между двамата Кейн предава Гробаря. Намесва се в мача му с ковчег срещу Шон Майкълс. Мача е за титлата на федерацията на Royal Rumble 1998. След мача Кейн заключва "брат" си в ковчега и го запалва. На Кеч Мания 14 Тейкър се завръща и побеждава Кейн. Враждата им продължава до Unforgiven 1998 когато е рождения ден на Кейн. Мъртвеца му прави "подарък" и го запалва в Inferno Match-a между двамата. Тогава му помага Вейдър.

На 19 май Гробаря изгорил къщата на Кейн заедно с родителите им. Пол Беарър помогнал на Кейн и после Машината се завърнала за да отмъсти. Това било сценария. Подробности около живота на Кейн са описани в книгата Journey to the Darkness.

Героят на Кейн е трябвало да бъде "психологически не добре". Депресиран, изпълнен с много агресия и лесно гневящ се.

Кейн побеждава Гробаря - тогава мача е за претендент номер 1 за титлата на федерацията. На King of the Ring 1998 Машината побеждава Ледения Стив Остин за да спечели титлата на федерацията. Мача е Първа Кръв. Но я държи прекалено малко. На следващата вечер на RAW Остин си връща златото.
Кейн и Менкайнд сформират тийм и двамата печелят титлите по двойки. Като губят титлите Гробаря и Кейн стават закратко отбор. Титлата на федерацията е вакантна и двамата се изправят лице в лице за нея. Но в мача не е излъчен победител. После има нещо като турнир Deadly ****** за определяне на шампион на федерацията. Но бива елиминиран от Гъбаря на полу-финала.

1999-2000
През 1999 Кейн се присъединява към Корпорация. Но бива предаден от един член на съюза - Чайна и бива изхвърлен от стейбъла. След това прави отбор с Екс Пак.
Даже си "намира гадже" - Тори (не Тори Уилсън). Но ЕКс Пак прецаква работата и се присъединява отново към DX. Тори също го оставя и тя отива към Дегенерацията. Започва вражда между Червената Машина и Екс Пак. На Кеч Мания 2000 враждата взима връх. Кейн излиза победител и оставя бившия си съотборник с пръст в носа.

Малко след Кеч Мания, Кейн получава контузия на ръката и е аут за месец. След като се завръща, трябва да помогне на Тейкър и Скалата да победят режима МакМеън-Хелмсли. Враждата взима връх на турнира King of the Ring 2000 където Роки, Гробаря и Кейн побеждават Винс, Шейн МакМеън и Трите Хикса. Но Кейн става heel (зло копеле) и прецаква за пореден път "брат" си. На Summer Slam 2000 двамата се изправят в мач, който свършва когато Мъртвеца маха маската на Кейн.
В края на годината правят вражда с Крис Джерико, но Кейн губи Last Man Standing мача между двамата.

2001-2002
Кейн и Гробаря отново стават отбор преди Royal Rumble 2001 (тогава Кейн изхвърля 11 човека - рекорд) На Кеч Мания 17 Кейн участва в мач за Хардкор титлата и го спечелва, побеждавайки Рейвън и Грамадата. Кейн и Гробаря вече се казват Братята по Разрушение и правят вражди с Острието и Крисчън, Рикиши и Хаку, и The Two-Man Power Trip (Остин и Играта) Заради последните двама Машината губи Хардкор титлата от Райно. На Judgement Day 2001 Кейн побеждава Трипс и му взема интерконтиненталната титла. Мача е с вериги. По-късно на епизод на RAW губи титлата от Алберт защото ДДП се намесва и помага на Алберт.

През "Инвазията" Кейн и Гробаря започват вражда с Диамантения Далас Пейдж (ДДП) и Крис Каньон. На Summer Slam 2001 Братята по Разрушение побеждават ДДП и Крис в мач с клетка и спечелват отборните титли на WCW и ги прибавят към техните на WWF. На Unforgiven е обявен мач - Кейн и Гробаря срещу КрониК. Лесна работа за Мъртвеца и Машината които запазват титлите. После двамата участват като част от отбора на WWF за да победят отбора на Алианса.

През 2002 Кейн започва вражда с Кретенгъл, но Олимпиеца го побеждава на Кеч Мания 18. Разделението на брандовете е факт и Братята са драфтнати в RAW. Влиза във вражда с nWo но си раздира бицепса. След като се завръща, заедно с The Hurricane през лятото печелят отборните титли. През октомври Машината успешно сам запазва титлите по двойки срещу няколко отбора в TLC мач. Съотборника му е нападнат по рано същата вечер и Чудовището трябва и успява да се справи сам.

Следващата вражда е със Трите Хикса. Тя взима връх на No Mercy 2002 на мач в който са заложени титлата в тежка категория на Трипс и ИК титлата на Кейн. ХХХ спечелва и взима и двете титли.

2003-2004

През 2003 Роб ван Дам и Кейн правят отбор и спечелват отборното злато. Трите Хикса предлага място на Кейн в Еволюция. Остин предлага на Кейн мач срещу Трипс за титлата в тежка категория. А Ерик Бишов допълва предложението на Остин - ако Кейн загуби си маха маската. Машината не може да устои на изкушението за световна титла и приема офертата на Стийв. Но победител в мача се оказва Играта. Кейн е принуден да си махне маската. Прави го и прави Задушаващо на РВД. След това го побеждава на Summer Slam 2003.

Машината вече е heel и прави Надгробен камък на Линда МакМеън на металния под. Шейн се ядосва и почва да си играе с огъня. На Unforgiven 2003 е обявен Last Man Standing Match, а на Survivor Series 2003 - мач с линейка между двамата. И двата мача са спечелени от Каната. На Survivor Series Кейн помага на Винс да спечели мача си Погребан жив с Гробаря. На Royal Rumble 2004 заради Тейкър, Кейн бива елиминран. Машината си мисли че брат му е мъртъв но Мъртвеца се завърща на Кеч Мания 20 и побеждава "малкото си братче".

Кейн печели голям Battle Royal и си спечелва мач на Bad Blood срещу Крис Беноа за титлата в тежка категория. Но го губи.

Машината се влюбва в Лита но тя го отблъсква. Това го принуждава да я отвлече. Кейн получава отново мач срещу Беноа. Беноа може да победи само ако Машината се предаде, а Кейн по сякакъв друг начин. Чудовището доминира през целия мач но го губи. Лита излиза след мача и удря под пояса "гаджето" си. Високия й прави Задушаващо и така тя загубва бебето. Това е по сценарии естествено.
На Summer Slam е обявен мач между Кейн и Мат Харди в който победителя се жени за Лита. Кейн печели и се оженва за Лита на епизод на RAW. Но МАт го напада и получава задушаващо от сцената. И така се контузва. Това е измислено защото Мат иска почивка.

На епизод на RAW Снитски напада Кейн и той пада върхо Лита която губи бебето. Кейн преминава в face (добър). На Taboo Tuesday 2004 Снитски го контузва в мача им. Но всъщност това е нагласено за да може Кейн да се снима във филма си See No Evil.

2005-2006

Кейн се завръща през Януари 2005 и побеждава Снитски на New Year's Revoliution
Инфо