paris26

Телевизията е най-големият масов манипулатор на 21-ви век. Мненията и вижданията на цял един народ преспокойно могат да се контролират посредством филми, новини и специализирани предавания, стига някой да има интерес от това. А подобен интерес винаги
е налице.
Научно е доказано, че когато човек гледа телевизия, мозъчната му активност се премества от лявото в дясното полукълбо. Лявото полукълбо отговаря за логическата мисъл, а информацията там се разбива на компоненти и се анализира критично. Дясното полукълбо обаче не прилага критична оценка на данните и възприема информацията като едно цяло. Това води до емоционални, а не до логични реакции. Което означава, че докато гледаме телевизия ние сме подвластни на емоциите, които предизвикват определеното предаване и не анализираме логично това, което всъщност виждаме на екрана. Така филми със специално изготвена тематика са в състояние да контролират настроенията в обществото. Промяната на активността от ляво надясно също така предизвиква отделяне на ендорфини - естествени опиати за тялото, така че е възможно физическо пристрастяване към гледането на телевизия. По този начин човекът се оказва в омагьосан кръг, който се затваря от зависимостта към манипулативните предавания. Още една любопитна промяна става в мозъка, когато гледаме телевизия. Активността в частите от мозъка, които са свързани с примитивни функции като взимането на решението "бой или бягство", се увеличава. Тази част от мозъка не може да различи реалността от симулацията, представена по телевизията. Въпреки че на по-високо ниво знаем, че това е "само филм", то тази част на мозъка не мисли така. В резултат наблюдаваме ускорено сърцебиене, когато гледаме напрегната сцена. Ефектът, разбира се, е силен, тъй като работи на подсъзнателно ниво.
Изследванията на мозъчните реакции при приемането на информация чрез телевизия са добре дошли за водещите фигури в световната политика. Така големите управленци контролират настроението на хиляди хора. Днешните телевизии с висок рейтинг са собственост на корпорации, които работят основно за финансов или политически интерес. Притежателите на две от най-големите телевизии в САЩ имат пръст в отбранителната индустрия на страната - Westinghouse (CBS) и General Electric (NBC). В България най-гледаната телевизия - БиТиВи е собственост на медийния магнат Мърдок, който е пряко свързан с управляващите в САЩ - републиканците на Буш. FOX News, която е собственост на Мърдок, нееднократно е обвинявана в едностранчиво представяне на новините, което си е чиста проба телевизионна манипулация, твърди електронният сайт "Феноменибг.ком"


Ако харесваш горната статия,си я сложи в профила,нека повече хора видят истината или поне част от нея
А тези,които я мислят за глупост понеже не разбират истината за реалността,просто едно ще ви кажа:ГЛЕДАЙТЕ ЕЛЕНКО АНГЕЛОВ И ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕТЕ!!!!
А друго,което също влияе зле на съзнанието на хората е чалгата,защото от нея се оглупява-тя учи България на цигания и простащина!!!!!
cool
Инфо