pavell_venci_venc

Official Fan Page : https://www.facebook.com/pages/Pavell/149108005157600?sk=info

„Pavell” е музикалния псевдоним на 23-годишния хип-хоп изпълнител и бийтмейкър Павел Венелинов Николов. В стила, в който се подвизава младия талант е рядкост
някой да се представя със собственото си име. На това той отговаря категорично: „Музиката, която правя е автобиографична, и за да я почустват хората по-близка, се налага да сваля всички бариери и да се открия напълно. Затова заставам зад нея единствено с името, което са ми дали родителите ми.”
Вследствие на ранната загуба на баща си, роденият във Враца, но израстнал и живял в Бургас Pavell, започва да се увлича по агресивния стил на рапиране на токущо изгрелия Eminem. „Започнах да правя хип-хоп, защото той предлага най-подходящата изразна форма, с която човек да покаже разочарованието си от живота и огорчението от това, в което се превръща света ни. Рапът е започнал като социална музика и в основата си винаги ще си остане такава.”
След завършването на „Търговската гимназия” в гр. Бургас Pavell започва да учи във Военноморското училище в гр. Варна „Н.Й.Вапцаров”, но по средата на втората година прекъсва, защото по негови думи: „Почувствах се завършен. Вече бях сигурен с какво искам да се занимавам до края на живота си. Просто не можех без музика!”. След това той се прибира в Бургас, където започва и вече много по-активното му творчество. Ражда се клипа към песента му „Кецове”- съвместен проект с други двама изпълнители, последван от „Моята история” - колаборация със сливенската група NoComment, и неочакваната му съвместна работа с детски хор „Чародейци” озаглавена „Твоят рай”. След две години почти непрекъснато творчество Pavell решава, че е време да направи следващата голяма стъпка по отношение на музиката си и заминава за София, където живее и в момента. Резултатът – клипа към „Ден за ден” – сингъл от предстоящия му албум. Видеото получава изключително висока оценка от публиката и сега всички са в очакване на следващата изненада, която ни е подготвил Pavell, чието мото е : „Най-доброто предстои!”.
cool bg the part
Инфо