Яко е! 0 0
38 · 38
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо
Състезателна игра
"ПОЗНАВАМ ЛИ МОЯТА БЪЛГАРИЯ?"
Целта на играта е да провокира интереса на децата към културно-историческото наследство и природните забележителности на България; да обогати познанията им за богатата ни история, паметниците на древни култури и природните феномени; да повиши националното им самочувствие и любовта към родината.
Играта е предназначена за ученици от 4 до 11 клас, които са запознати с българската история. Тя е креативна и позволява на всяко училище да внесе свой нюанс при провеждане на състезанието. От участниците предварително или чрез жребий се сформират от 2 до 4 отбора с четирима или петима състезатели, които могат да бъдат и от различни класове, като така се избягва възрастовата разлика и се провокира екипността. Пред състезателите на пода се разполага огромна карта на България, както и 20-25 сглобени макети на култови сгради и исторически забележителности от колекцията на Камея Дизайн ООД.

Състезанието протича в три кръга. Участниците търсят информация за българските забележителности, представят по атрактивен начин обект от своето родно място, „пътуват” из България по зададен маршрут. Това провокира творческите им умения, помага им да се ориентират в географската карта, обогатява знанията им за българската история. Жури, съставено предимно от учители, оценява знанията, точността и бързината на изпълнение на задачата от всеки отбор. Оценките се поставят след всеки кръг. Между кръговете или след края на състезанието се провежда и игра с публиката, като въпросите отново са свързани с исторически и природни забележителности в страната. В края на играта върху картата на България са наредени всички макети на български забележителности. За състезателите и най-активните участници от публиката се осигуряват награди.
Креативността на играта я прави подходяща за всички възрастови групи ученици, тъй като позволява да се постигнат различни цели и всеки да открие нещо ново за себе си. По-малките ученици могат да видят и докоснат дадена забележителност, да научат повече за нея, а по-големите от тях – да потърсят повече информация за представените обекти от различни източници, включително от интернет страницата на издателството „Виж моята България” – своеобразна интернет енциклопедия на България с разностранна информация за страната.
Играта е нагледен урок по родолюбие. Тя обучава и възпитава. Тя е поле за изява – на знания. Вълнува, обогатява и събужда интереса на учениците към българските забележителности.
Виж цялото описаниеСкрий описанието

Последни

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама