Яко е! 8 0
391 · 391
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо
Подкрепете: paypal.me/proektsamozashtita
ПРОЕКТ САМОЗАЩИТА
е първият и единствен национален проект в България за образование, помощ, обучение и подготовка на българските граждани и техните деца за преживяване и победни действия в среда на насилие, престъпност и смъртоносни опасности.

Създатели на проекта са почетните офицери от специалните сили -майор Ивайло Франц и полковник Росен Димитров.

Организации изпълняващи проекта са: народно читалище "Отец Паисий 1936" и Съюз на парашутистите

Организации извършващи основни дейности по проекта са: продуцентска компания "Колобър" и Фондация "Икономика базирана на знанието".

Партньори на проекта са: Информационен център на Министерство на отбраната, Военен телевизионен канал, Район Слатина СО, "Ви бокс 7"

Методологията на бойното обучение и подготовка в дейностите на проекта се основават на Българско бойно учение за действие с/у насилие и смъртоносни опасности - ТИУН - разработено от почетните офицери от специалните сили майор Ивайло Франц и полковник Росен Димитров.

ПРОЕКТ САМОЗАЩИТА има следните основни дейности:
- ТВ поредица видео уроци по самозащита с майор Франц - "Проект самозащита";
- ТВ игрален сериал с майор Франц - "Проект самозащита";
- Бойна школа за възрастни, юноши и деца "ТИУН";
- Специализирани курсове за самозащита за възрастни, жени и деца;
- Курсове за специална и военна подготовка.
- Образователни, презентационни и семинарни дейности и занятия.

ПРОЕКТ САМОЗАЩИТА прави своето първо публично представяне на отделни бойни техники и похвати за мигновено (2 до 3 секундно) обезвреждане и задържане на противник, с и без оръжие още през 2013 година на международното състезание на МВР по джиу джицу. При това, действия с/у противник, действащ в „реална среда на насилие”, а именно: в бойна екипировка, с реална атакуваща сила и равнинни на поражение на ударите. Подход, напълно различен от ”сценичните битки”, утвърдени от киното и спорта в съзнанието на хората, които нямат нищо общо с мигновеното смъртоносно сражение или бруталното улично насилие.

Специализираните курсове по самозащита срещу насилието са част, от специална бойна система, за действия в условия на насилие и смъртоносни опасности - "ТИУН", разработвано от създателите на проекто в продължение на повече от 30 години. Напълно изведени за гражданско приложение са три бойни равнища на подготовка. Те са съобразили изцяло със специфичните опасности на градската среда в България и най-вече на особеностите на „избухливия” български "нрав"; на условията и начините за насилие; на типовете насилници; на обичайните оръжия и подръчни средства за нараняване и убийство.

ПРОЕКТ САМОЗАЩИТА, специализираните курсови и самата бойна система "ТИУН" нямат аналог в армейските, полицейски и специални подразделения в България и останалите страни с утвърдени бойно-приложни традиции (САЩ, Русия, Китай, Япония, Южна Корея, Виетнам, ЮАР, Бразилия, Куба и др.).

Методологията за подготовка на бойците и курсистите (теоретична, психологична и бойна), както и специалните психологически методи и бойни техники, на системата за действия в условия на насилие и смъртна опасност - "ТИУН", са авторска разработка почетните офицери от специалните сили - м-р И. Франц и полк. Р Димитров, и се основават на повече от 30 годишната ни специална, бойна, военно-приложна и обучителна практика, както и на използването на древнобългарското учение за управление и неговите военни принципи и бойни похвати за мигновено действие и управление на насилие и смътоносни опасности.

Участник (курсист) може да бъде всеки, който е навършил 4 години. Особено внимание се отделя на обучението на жени, подрастващи (14-18 години) и възрастни (над 60 години). Те, както и всички желаещи, не е нужно да имат, нито спортна, нито военна, нито специална подготовка, опит и бойни знания – необходимо е единствено да бъдат здрави и „в движение”; да имат готовност за активно учене чрез практика; и най-важното - решимост за победа в условия на смъртна опасност!

За допълнителна информация и записвания - тел.: 0879 58 90 78; samozashtita.eu, samozashtita@abv.bg
Подкрепете: paypal.me/proektsamozashtita

ПЕТТЕ НАЧАЛА НА "ТИУН"

«ТИУН»-ите са елитните воини на древнобългарския ни род!
ТЕ са воинският елит на несразимата ни войска! Личната гвардия на Владетелите на Поднебесната Империя – Великите Канове на Българите!
Днес ние продължаваме победоносното Учение на нашите велики предци за света, държавата и войната. Учение, което стои в сърцето на всеки Българин, чийто дух копнее да достигне съвършенното. Учение, дела и знания, които създадоха Източните империи, Русия и Европа. Учение за победоносното управление на живота и смъртта, което създаде и даде на света «Петте начала» и «Пътят» към Съвършенството! «Начала», чийто бойно-приложен смисъл днес, ние поставяме пред всеки, който се реши да се посвети на Него:

МИРОНОСНОСТ! Който управлява смъртта е страж на живота!
За нас животът е мир и мирът е живот! И който има мира – владее войната! Затова «ТИУН» не е «побойно» изкуство! Ние не се «бием» по улиците, площадите и залите! Нямаме единоборства! Не отвръщаме на предизвикателства, хули и подигравки! И макар да владеем всички оръжия - нямаме «свое» - защото самите ние сме «оръжието»! И го използваме единствено за съхранение на живота – срещу насилието и смъртта!

ДУХОВНОСТ! Духът управлява - разумът надзирава – тялото изпълнява!
Тази победоносна триада е основното състояние в подготовката, в боя и живота на всеки изучаващ «ТИУН». Нас не ни водят и управляват инстинктите на тялото, безусловните и придобити негови рефлекси – ние ги управляваме! Така, както управляваме противника и опасността – до победа! Победа не чрез гордост, сила, страсти, ярост, мъст и злоба! Победа чрез безстрастно спокойствие, безусловно внимание и пълна душевно-телесна свобода на движенията и неподвижността в пространството.

СЪХРАНЯЕМОСТ! Който не стои под мълнията е цял, невредим и могъщ!
Всеки, който изучава «ТИУН», не се излага на удари и наранявания нито в упражненията, нито в сраженията, нито в живота си! Ние сме длъжни да съхраняваме своята цялост като управляваме връхлитащата опасност и нейната равнина на поражение чрез отстраняване, отражение, отвеждане и възпиране. Това съхранява съществото ни. Прави ни дългодействащи, цели и ненараними срещу всякакъв противник и смъртоносна опасност!

ЕДИННОСТ! Няма защита и нападение, а единно победоносно движение!
Ние управляваме противника чрез единност на всички наши движения и неподвижности в пространствата и равнините на сражение. Ние не приемаме бойните похвати (удари, блокове, захвати, ключове, хвърляния и пр.) като отделни изключителни действия, а само като тяхно единно съзвучие в безкрайната верига от победоносни придвижвания и недействия!

МИГНОВЕННОСТ! До три мига (секунди) от началото на стълкновението противникът, трябва да е на земята в «мир» (без възможност да упражнява насилие)!
Нашата способност за мигновенно действие е рожба на петте бойни «Начала» на «ТИУН». Ние отлично знаем, че всеки човек и всяко сражение са неповторими така, както са неизчислими използваните бойни похвати/техники. Опитът през хилядолетията, да се подчини воинът на похватите, накрая винаги е бил заплащан с поражение. Затова ние, пазейки и следвайки «Петте начала» и използвайки правилните подходи и похвати, наследени от нашите древнобългарски учители, сами сътворяваме формата на победата във всяко упражнение, във всяко сражение и във всяко деяние на нашия живот!

Затова бойното обучение в «ТИУН» започва от там, където завършват останалите!

Знания, с които ние, почетните офицери от спецалните сили – И. Франц и Р. Димитров, създадохме «ТИУН» като най-ефикасната приложна БОЙНА СИСТЕМА ЗА ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ НАСИЛИЕ И СМЪРТНА ОПАСНОСТ, ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ, И ЗА ПОСТИГАНЕ НА НАЙ-ВИСОКО ВОИНСКО МАЙСТОРСТВО! И ще приветстваме всеки, който има силата да приеме нейните изконни Български «Начала» и ни последва в безкрайния Път на Съвършенство, оставен ни в завет от нашите предци!

+ + +

Подкрепете: paypal.me/proektsamozashtita
Гледането, споделянето, гласът и дарението ви са безценна подкрепа за нас, нашия Проект и мисия срещу насилието и смъртта! - samozashtita.eu
Проект Самозащита – национален проект на Народно читалище „Отец Паисий 1936“ и Съюз на парашутистите.
За дарения: НЧ "ОТЕЦ ПАИСИЙ 1936", Банкова сметка в ЛЕВА/BGN -БАНКА ДСК- IBAN:BG25STSA93000024269622, BIC:STSABGSF
За дарения: НЧ "ОТЕЦ ПАИСИЙ 1936", Банкова сметка в ЕВРО/EUR -БАНКА ДСК- IBAN:BG38STSA93000024269776, BIC:STSABGSF
Координати на Проекта: 0879589078; samozashtita.eu http://samozashtita.eu/
Регистрация: 13.08.2015 г.
Гледана от: 0 потребители за 24 часа

Виж цялото описаниеСкрий описанието

Нови клипове · Виж всички

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама