stivoo

alt="website-hit-counters.com" title="website-hit-counters.com" border="0" >website-hit-counters.com site.glitter-graphics.comglitter-graphics.com glitter-graphics.comАнимето се води за детски филм,така ли? Да бе,да!
Анимето е игрален филм под формата на сериал, включващ драма, фантастика, комедия, романтика. FingerBoard-BG
бакуган покемон железният алхимик кръстници вълшебници югио това за сега са ми любимите филмчета рекорд потребители посещав профила ми са 46 Ето това зная засега. Как да получа:
значка SUB - за написани добре субтитри с висока оценка.
значка GRP - за група над 1000 души.
значка COM - за написването над 1500 коментара
значка THE - официален профил на сайта
значка UPD - за клипове, които са често гледани и доста коментирали, гласували
значка PRO - за спомагане на сайта
Skateboard (Скейт)
Не просто дъска с четири колелца...

В началото, карането на скейт беше нещо лесно...

С нищо повече от дъска с колелца от кънки, уличните сърфисти от 30-те, 40-те и 50-те години на ХХ век са имали проста задача: да намерят някой хълм и да се спуснат по него. Главната цел била просто да се задържат на дъската и да избягват препятствия. Имайки предвид скромните способности на скейта по това време, както и лошия терен, това не било никак лесно. В днешни дни, благодарение на подобрения в дизайна и материалите, скейтбордистите имат много по-големи възможности.
Spectra & Metalfencer Pictures, Images and Photos
В шеметна летяща акробатика, скейтъри прескачат и се пързалят по препятствия, правейки флипове и завои с все по-голяма сложност. За наблюдатели и начинаещи е трудно да проследят всички движения, и невъзможно да намерят отговор на въпроса - "Как по дяволите правят това?" Съвременните скейтбордисти сякаш опровергават законите на физиката, и сякаш не съществува граница в това, което могат да направят.

История на скейта

Скейтът има богата история, която започва доста по-рано отколко повечето хора си мислят. Първите скейтове приличали по-скоро на лагерници и били изобретени още през 1900 г. Тe представлявали колела от кънки, заковани на дъски. Някои даже имали прикрепени щайги в които се седяло. През следващите пет десетилетия щайгата изчезнала, и скейтът започнал да става такъв, какъвто го познаваме днес.

През петдесетте години били направени модификации на машинките, което направило скейта много по-маневрен. По това време сърфингът станал изключително популярен, и хората започнали да го свързват със скейта. През 1959 г. бил продаден първият Roller Derby Skateboard с глинени колелца.

Към 1960 г. се появяват страшно много последователи на скейта, които се увеличават многократно, след като издателят на Сърф Магазийн, Лари Стивънсън, започва активно да рекламира този нов спорт. Неговата фирма Махака прави първите професионални скейтове и формира отбор през 1963 г.

Първото състезание по скейт е проведено в основното училище в Ермоса, Калифорния, през 1963 г. През 1964 г. сърф легендата Хоби Алтер се съюзява с компанията за сокове Вита Пакт и започва производството на Хоби Скейтбордс. Докато повечето скейтъри карат по улици и тротоари, няколко смелчаги решават да се пробват в празни басейни. През 1965 г. международни състезания, филми и списания издигат скейта до нови невиждани висоти. За три години са продадени над 50 милиона дъски, но изведнъж през есента на 1965 г. скейтът изчезва.

Този първи срив на скейта е резултат от некачествена продукция, прекалено много "изобретателност", както и обществено недоволство от безотговорното каране. Компаниите били толкова заети с производството на нови и нови скейтове, че не правели никакви нововъведения. Някои фирми правели нови колелца с по-добро сцепление, но повечето били от глина. Това правело карането много опасно и скейтърите падали навсякъде. След много злополуки и няколко смъртни случая, скейтът бил забранен.

През следващите осем години, скейтъри имало само в Санта Моника, Калифорния. По това време Лари Стивънсън изобретил киктейла и се опитал да възроди скейта, но без особен успех.

През 1970 г. сърфист на име Франк Назуърти посетил свой приятел във фирма за пластмаси в Пърсевил, Вирджиния. Там се произвеждали уретанови колелца за кънки. Франк разработил нов тип уретанови колелца. Както се очаквало, те нямали нищо общо с глинените. Франк рекламирал своето изобретение в Сан Диего. Първоначално срещнал голяма съпротива, но постепенно в Калифорния скейтът бил преоткрит.

В началото на 1973 г. колелцата "Кадилак" осигурили нов бум на скейта. Производители като Bennet и Tracker започнали да правят машинки специално за скейт. Появили се много нови фирми за дъски и пазарът бил залят от идеи и продукти. Скейтбордър Магазийн влиза отново в тираж. Брус Лоуган, Ръс Хоуел, Стейси Пералта, Том Симс и Грег Уивър стават главни фигури в скейт индустрията.

Първият скейтпарк е построен във Флорида през 1976 г. и е последван от стотици други в цяла Северна Америка. Карането на рампа изместило фристайла. Дъските за скейт станали по-дълги с 6 см. Това увеличение в дължината направило скейта много по-стабилен на вертикални повърхности. Известни скейтбордисти са Тони Алва, Джей Адамс, Том "Уали" Иноуе. Уес Хампстън и Джим Мюир направили първите изрисувани дъски под марката Dog Town.

През 1978 г., Алан Гелфанд измислил оли-то. Скейтъри пренесли триковете от рампата на равното. Скейт културата се омешала с пънк и с ню уейв. Благодарение на Върнон Кортланд по дъските започнали да се появяват черепи.

Карането в басейни станало много популярно. Благодарение на новите технологии, скейтърите летели все по-високо. Но поради проблеми със скъпите застраховки, скейтпаркове фалирали. Към края на осемдесетте скейтът пак изчезнал - с появата на BMX, много хора изоставили спорта. Останали съвсем малко скейтъри, които продължили да карат по басейни и саморъчно направени рампи.

Trasher Magazine излиза през 1986 г., като се опитва да достигне верните почитатели на скейта. По състезанията няма хора, а и наградите са нищожни. През 1982 г. Тони Хоук печели първото си състезание в Дел Мар Скейт Ранч. В следващите години производители като Santa Cruz, Powell Perata ,Tracker, както и Transworld Skateboarding отново започват да печелят.

Към 1984 г. на мода е карането на рампа, както и стрийтстайлът. Първият филм с трикове
glitter-graphics.com glitter-graphics.com
border=0>glitter-graphics.com SkateReq32 Pictures, Images and Photos
glitter-яки анимето


glitter-graphics.com glitter-graphics.c
glitter-graphics.com

edward elric cosplay Pictures, Images and Photos ImageChef.com Историята на планинският велосипед е толкова дълга и разнообразна, колкото е и тази на обикновеното колело. Тези велосипеди са карани оф-роуд, откакто са създадени. През 1988 е открита зала на славата на планинското колоездене, в която се проследява историята му, описват се отделни личности и групи, допринесли за развитието на този спорт.


Има много истории и информации за произхода на планинското колоездене, някой, са признати, а други зависят събираната информация през времето. Но планинско колоездене все някога е щяло да се появи, както и е станало.Една от версиите е, че всичко е започнало от войниците от Бъфало, пехота от края на 19 век, които приспособили велосипедите си за придвижане по груб терен. Това било през август 1896 година, когато чернокожи редници и сержанти и бели лейтенанти, тръгнали от Мисула, Монтана, към Йелоустоун. Труден терен дълъг около 800 мили. Тяхната мисия била: да тестват велосипедите си с военна цел в планински терени, пренасяйки багажи.


Друга версия е тази за Парижкия Вело Крос Клуб (VCCP) от Франция. Съставен от около 20 млади велосипедисти от покрайнините на Париж, който между 1951 г. и 1956 те разработили спорт, който бил изключително близък до днешното планинско колоездене. Тези ездачи модифицирали френските си велосипеди 650-B с изключително много и сложни приспособления, за да могат да карат оф-роуд.

Но може би версията за Джон Финли Скот е най-достоверна. Той е може би първият планински колоездач ентусиаст в Съединените щати. През 1953 той създава това, което нарича "Woodsie Bike", като използва здрава рамка, надуваеми гуми, право кормило, предавки за скоростите, както и конзолна спирачки. Джон изпреварва времето си с повече от двадесет години, но докато той е единственият представител на високо проходимото колоездене по това време, не намира много други, които споделят неговата страст.

В залата на славата на планинското колоездене вярват, че в началото, при създаването си, е имало серия от събития, свързани помежду си, вместо отделни случки, които водят до създаването на този спорт.

Друг пример, който историята помни е от началото на 1970 г. Тогава група мотористи, наричащи себе си The Riders Cupertino, известни още като Morrow Dirt Club от Купертино, Калифорния, намиращо се на 75 мили южно от Марин Каунти, започнали да използват части от техните мотори за велосипедите си. Те така приспособили велосипедите си, че да могат с тях, по-лесно да се изкачват и да се спускат по хълмовете на южния залив. След това започнали да се състезават срещу някои бъдещи членове на зала на славата в състезания в Марин Каунти. В края на 1974 г. техните технологии са забелязани, но след това изчезнали.

Вярва се, че историята на планинското колоездене започва от Северна Калифорния. Има няколко области, които претендират да бъдат първите общности с планински бегачи, но всяка история в книгите води до Марин Каунти. Произходът на планинското колоездене, обаче е напълно невинно. То се появява не като нова, специална стока ориентирана към печалби от пазара, а по-скоро като произведение на истинските колоездачи, ентусиасти опитващи се да открият нещо ново и да се придвижват на две колела, по все по-непригодни терени. Тези велосипедисти установяват, чрез забавление и съревнования, че старите велосипеди могат да бъдат подобрени и с модерните технологии, постепенно създават планинският велосипед. Едното води до другото и по този начин спортът планинско колоездене се ражда.

През годините този спорт се развива много, докато през 90-те години на миналия век, става изключително масов. Байковете и консумативите за тях, преди това са били трудно намираеми, само с поръчки от специализирани магазини или с изписване по пощата, докато през 90-те вече се появяват много магазини за планински велосипеди. В началото на 21-ви век дори и в най-масовите магазини, вече могат да се намерят скъпи планински велосипеди с дискови спирачки и всички други екстри.
glitter-graphics.com


glitter-graphics.com
Skate Pictures, Images and Photos


darth vader mod by saskoso Pictures, Images and Photos

rodney mullen Pictures, Images and Photos

Myspace Countdowns, Birthday Countdowns at WishAFriend.com


MySpace Graphics


MySpace Graphics
Get Gifs at CodemySpace.com


stLoveMyProfile.com - Profile CountersLoveMyProfile.com

grafiti Pictures, Images and Photos


Glitterfy.com - John Cena Glitter Graphics


forgifs.com


Glitter Words[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

"Дупките са сложени нарочно! Правителството и общините така популяризират планинското колоездене за сметка на шосейното.:D

cool
Инфо