Клип Коментар

Интервю на Георги Митов-Геми с испанския драматург Хуан Майорга, излъчено на 27 март 2017г. в предаването "Без маски" по радио "Алма Матер-Класик ФМ". Преводът е на Весела Петрова от Институт Сервантес.

Представям ви Георгия (Джорджия) Кадоглу! Само на 16 години, тя е изгряваща звезда на българското плуване! Едновременно с това, Георгия е прекрасна млада актриса, която играе моноспектакли с благотворителна цел! Нашият разговор се проведе през декември, малко след представлението на "Неточка Незванова" по Достоевски във Възраждане Театър! Георгия разказва за детско-юношеския театър "Златното ключе" във Варна, за това как съчетава сцената и плуването и какво би си поискала от златната рибка!

Интервю на репортера на "Без маски" Емилия Илиева.

Ева Данаилова интервюира Иван Добчев

Бина Харалампиева за спектакъла "Посещението на старата дама" от Фридрих Дюренмат, МГТ "Зад канала".

Х. Мутафчиев и В. Танев за пиесата "Духът на поета" от С. Цанев, НТ "Иван Вазов"; Проф. А. Шурбанов, носител на специална награда "Аскеер" 2013 за творческа чест и принос в развитието на театралното изкуство;

"Без маски", 27 май 2013 г.: Явор Гърдев за спектакъла "Почти представление" по Итън Коен; Отзиви след церемонията за наградите "Аскеер"; Театрален колеж "Любен Гройс" - интервю на Вилия Моновска с проф. Елена Баева

Яна Титова: за филма "Джулай", за Лондон, за режисьорския си дебют; Славчо Пеев и Веселин Цанев за новия спектакъл на Сатиричния театър "Онова нещо" по Христо Бойчев.

Архив "Без маски" - 2 юли 2012 г. Заедно с Катя Петрова и Мая Новоселска разговаряме за незабравимата Дафи - Дафина Георгиева (Роня), за книгата с нейни творби "Аз съм един сън", за музикалния спектакъл "Сърце от светлина".

Интервю с Елин Рахнев, проведено на 1 февруари 2013 г., по повод излязлата месец по-рано негова книга "Кукувицата".

Интервю с Димитър Еленов - създател и ръководител на Детската филмова студия "Дефисто".

Интервю с Александра Костова (Али) - актриса от Детската филмова студия "Дефисто".

Интервю с Йоанна-Изабелла Върбанова (Бела) и Кристиян Панев (Крис) - актьори от Детската филмова студия "Дефисто".

Интервю с Филип Аврамов и Иван Бърнев за спектакъла "Веселите уиндзорки" от Уилям Шекспир, реж. Ръсел Болъм, Народен театър "Иван Вазов".

Интервю с Виктория Радева, Дарина Стоянова и Сабина Коен, абсолвентки от класа по актьорско майсторство на проф. Елена Баева в Театралния колеж "Любен Гройс". Централната тема на разговора е дипломният спектакъл на класа "5момченца.si"

Интервю със Станка Калчева, носителка на награда "Аскеер" 2013 за поддържаща женска роля - Корделия Егерман в "Часът на вълците" (по мотиви от "Из живота на марионетките" на Ингмар Бергман), реж. Десислава Шпатова, Младежки т

"Без маски", 29 април 2013 г.:- Ивайло Христов, Марин Янев и Илия Добрев за спектакъла "Търси се стар клоун" от Матей Вишняк, НТ "Иван Вазов";- Вилия Моновска за 18-ия куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкат

Интервю със Силвия Станоева и Иво Желев - носители на награда "Икар" 2013 за дебют в "Клер, Мадам и Соланж" по Жан Жьоне, реж. Касиел Ноа Ашер, продуценти "Гала Филм" и "Ангелите на Касиел".

Интервю с Виолета Бахчеванова и Васил Стойчев - носители на награда "Икар" 2013 за цялостен принос.

Интервю с председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев - за Софийския театрален салон и предстоящата церемония за наградите "Икар".